به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، در گردهمایی سراسری مسئولان کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی که امروز 9 بهمن در محل ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد، گفت: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، کمیته های متعددی را برای برگزاری باشکوه برنامههای دهه فجر ایجاد کرده است که کمیته مساجد با عضویت شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان بسیج مساجد و محلات، ستاد اقامه نماز، مجمع تقریب مذاهب اسلامی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، مرکز رسیدگی به امور مساجد، مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران و ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد با همکاری خبرگزاری شبستان از جمله آنها است.
وی افزود: هدف کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی، مشارکت گسترده نمازگزاران مساجد در برنامههای این دهه است.
مسئول کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی، با اشاره به شکلگیری انقلاب اسلامی از مساجد، خاطرنشان کرد: اهمیت یادآوری و بزرگداشت روزهای مهم در قرآن نیز ذکر شده است «و ذکرهم ایام الله؛ (ای موسی) ایام الهی را برای آنان ذکر کن (سوره ابراهیم، آیه 5).»
روز ظهور حضرت مهدی (عج)، از ایامالله است
ارباب سلیمانی اضافه کرد: با توجه به اهمیت دهه فجر در عینیت یافتن لطف و قهر الهی، این روزها را ایامالله مینامند، همچنان که روز ظهور حضرت مهدی (عج) را نیز ایامالله نامیدند.
وی ابراز کرد: به دستور قرآن کریم باید ایامالله دهه فجر انقلاب اسلامی را گرامی بداریم و گردهمایی مسئولان کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی در راستای همین بزرگداشت است.
مسئول کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی، ادامه داد: مقایسه دوران تلخ ستمشاهی با دوره شیرین پیروزی انقلاب اسلامی، اهمیت یادآوری و بزرگداشت سالروز پیروزی انقلاب را برجستهتر میکند.
ارباب سلیمانی گفت: ملت ایران در ایامالله دهه فجر با هدایت حضرت امام خمینی (ره)، سرنوشت خود را به دست گرفت و اجازه نداد بیگانگان برای او تصمیمگیری کنند.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی تبیین و نشان دادن نقش مهم مساجد در عرصههای مختلف کشور است، همانطور که نخستین سخنرانی امام خمینی (ره) در مسجد سلماسی قم بود و ایشان با حضور در نجف نیز مسجد شیخ انصاری را برای سخنرانی انقلابی خود انتخاب کردند.
مسجد همواره مورد توجه علمی امام خمینی (ره) بود
ارباب سلیمانی اضافه کرد: نخستین پایگاهی که امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی و مراجعت به قم در آنجا حضور یافتند و مراجع و علما در آن مکان با ایشان دیدار کردند، مسجد امام حسن مجتبی (ع) در ورودی قم بود، امام در مکانهای دیگری نیز می توانستند استقرار یابند اما راهبرد ایشان در گفتار و عمل توجه دادن مردم و مسئولان به مسجد بود.
وی با اشاره به ساخت مسجد توسط پیامبر (ص) پس از هر پیروزی و در موفقیت، گفت: حضرت محمد (ص) در هر مناسبتی دستور ساخت مساجد را میدادند، همانطور که در روز غدیر نیز پس از معرفی امیرالمومنین (ع) و فرزندانش به جاشینی خود، دستور ساخت مسجدی را در محل غدیر دادند.
مسئول کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی، ادامه داد: وقتی حضرت حجت (عج) نیز ظهور می کنند، پس از اقامه نماز ظهر و عصر، حرکت جهانی خود را از مسجد آغاز خواهند کرد.
ارباب سلیمانی با بیان اینکه امام خمینی (ره) با الگو گرفتن از پیامبران و ائمه اطهار (ع) مسجد را مرکز هدایت و مبارزات خود قرار دادند، خاطرنشان کرد: ما در کمیته مساجد باید جهتگیری خود را برای مردم ایران و جهانیان بازگو کنیم و نشان دهیم چگونه جنبشهای اسلامی با محوریت مساجد، میتواند زمینه انقلاب فرهنگی را فراهم کند.
وی افزود: خاطرات امام خمینی (ره) را در این ایام زنده نگه دارید، امامی که عهدنامه مالک اشتر را خوانده و به خوبی مشق کرده بودند و توجه به امور مهم، ایشان را از توجه به امور جزئی غافل نمی کرد.
بی توجهی برخی سیاسیون به نماز اول وقت
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، ابراز کرد: امام خمینی (ره) که با آمریکا، اسراییل و شاه مبارزه کرد و ملتی را به خروش درآورد، نیمههای شب مناجات را فراموش نمی کرد، این در حالی است که خیلی ها وقتی اهل سیاست می شوند از مناجات سحرگاهی و نماز اول وقت فاصله می گیرند.
ارباب سلیمانی با بیان اینکه آدم های بزرگ در سامان دادن امور، تدبیر دارند و با وجود مبارزه با ستمگران و مستکبران جهانی نسبت به مسایل و رفتارهای جزئی نیز دقت میکنند، اضافه کرد: روزی امام (ره) به خادم خود د قم می گویند، شنیده ام مردم در نانوایی به دلیل اینکه خادم من هستی تو را مقدم بر خود می دانند، مبادا این رفتار را ادامه دهی و حقی ضایع شود.
وی گفت: طرح جنبه های اخلاقی و عاطفی امام خمینی (ره) در بازگویی خاطرات انقلاب مغفول مانده استو جای کار فراوان دارد برای نمونه ایشان شخصیتی هستند که طی 60 سال زندگی مشترک با همسرشان، حتی یک بار به خانم خود نگفتند که برای من یک لیوان آب بیاور.
دبیر کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی، با بیان اینکه باید از مبلغان دینی برای تبیین فداکاری های ملت و خاطرات انقلاب دعوت کنیم، ادامه داد: یاد شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم را در ایام الله دهه فجر زنده نگاه داریم زیرا هرچه داریم از آنها است.
ارباب سلیمانی دیدار با نمایندگان ولی فقیه در استان ها و علما و شخصیت های انقلابی را در ایام الله دهه فجر مهم خواند و افزود: در این زمینه از ظرفیت نهادهای فرهنگی و رسانه های دیداری، شنیداری، نوشتاری و مجازی استفاده شود.
وی با بیان اینکه تقویت فضای همدلی، وحدت و انسجام در برگزاری برنامه های دهه فجر باید جزو اولویتهای ما باشند، اضافه کرد: همدلی و انسجام توصیه همیشگی امام خمینی (ره) است.
دبیر کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی، ابراز کرد: موضوع وحدت به ویژه در مناطق تلفیقی (همسایگی شیعه و سنی) بسیار مهم است به ویژه که در 17 استان ایران، شیعه و سنی در کنار هم زندگی می کنند.
توجه جدی به روستاها در دهه فجر
ارباب سلیمانی گفت: در دهه فجر باید توجه جدی به روستاها و عشایر شود زیرا آنها شهروند جمهوری اسلامی هستند و در انقلاب و پیشبرد آن، نقش موثر داشتهاند.
وی با بیان اینکه امروزه فضای مجازی مشتریان فراوانی دارد، افزود: از ظرفیت این فضا برای بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی استفاده شود.
دبیر کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی، 22 بهمن را روز تجلی قدرت خدا دانست و خاطرنشان کرد: باید برنامه های گوناگون برای دهه فجر به ویژه روز 22 بهمن داشت.
ارباب سلیمانی با اشاره به همزمانی روز 22 بهمن امسال با روز جمعه، ادامه داد: برنامه ریزیها در راستای توجه جدی راهپیمایان به نماز جمعه باشد.
توجه به مناسبتهای مذهبی در دهه فجر امسال
وی خاطرنشان کرد: مناسبت های دهه فجر 95 مانند ولادت حضرت زینب (س) و ایام فاطمیه در برنامه ریزی ها مدنظر قرار گیرند.
مسئول کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی، در پایان گفت: ظرفیت 22 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد و بیش از 80 هزار هیئت، یک هزار بقاع متبرکه و سایر مراکز دینی و فرهنگی نیز در برگزاری برنامه های دهه فجر انقلاب اسلامی مدنظر قرار گیرند.
نظر شما