پيشگيري و تشخیص زودهنگام فرصت مناسبي را براي پيشرفت در سالهاي پيش رو ارائه می دهد

خبرگزاری شبستان:کریستوفر وایلد:دورنماي بيماران مبتلا به سرطان به مراتب بهتر خواهد بود اگر بيماري آنها زودتر تشخيص داده شود. پيشگيري و تشخیص زودهنگام فرصت مناسبي را براي پيشرفت در سالهاي پيش رو ارائه می دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان: مراسم افتتاحیه نخستین کنگره بین‌المللی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ها با شعار "همسویی و همگرایی پژوهش و اقدام " و با هدف ارائه تصویری واقعی از مهمترین اقدامات صورت گرفته و پژوهش‌های انجام شده در پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ها صبح امروز (شنبه) در ستاد مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد.


در این مراسم متن پیام دکتر کریستوفر وایلد، رییس موسسه بین‌المللی تحقیقات سرطان قرائت شد. در پیام دکتر وایلد آمده: با تشكر از  فرصتي كه برای سخنرانی در اين جلسه در اختيار من قرار داده شد از این که نتوانستم در تهران و در محل کنگره حضور داشته باشم واقعا متاسفم.


درادامه این پیام آمده است: سرطان یک مشکل در حال رشد در تمام نقاط جهان است كه تعداد موارد ابتلا به این بیماری، به دليل عواملي مانند پیری، رشد جمعیت و تغییر الگوی مواجهه با عوامل خطر، در حال افزایش است. جمهوری اسلامی ایران هم از اين قاعده مستثنی نيست. شواهد نشان میدهد که تا سال 2035  تعداد موارد بروز سرطانها در هر سال، بيش از دو برابر میزان کنونی خواهد بود. این یعنی به ازای هر یک بیمار مبتلا به سرطان كه هم اكنون در بيمارستان ها خدمات دریافت می کنند در بیست سال آينده، دو بيمار وجود خواهد داشت.


اما كاهش بار سرطان يك موضوع نااميدكننده نيست. اين اميد در برنامه شما در اين كنگره بازتاب یافته و به همین دلیل به شما براي برگزاری این برنامه بسيار خوب و جامع تبريك مي گويم. کنگرهای كه از اميد سخن
میگوید.


اولا، بسياري از سرطان ها بر اساس دانش موجود ما قابل "پيشگيري" هستند. برآوردهاي متفاوتي براي جمعيتهاي مختلف وجود دارد. اما شايد 50تا 30درصد سرطان ها با بکارگیری دانش موجود درباره عوامل خطر و مداخلات، قابل پيشگيري باشد. البته پيشگيري از موارد بيشتري از سرطانها، با شناسايي تعداد هر چه بيشتر عوامل خطر در گروههاي مختلف جمعيتي در سراسر دنيا، قابل دستيابي خواهد بود.


در ثانی، ما می دانیم "تشخیص زودهنگام" فرصتي را برای بقای بهتر بيماران ارائه می دهد. حتی در کشورهایی با محدودیت در ارائه خدمات درماني سرطان، دورنماي بيماران مبتلا به سرطان به مراتب بهتر خواهد بود اگر بيماري آنها زودتر تشخيص داده شود. اين مورد به عنوان مثال در مورد سرطان پستان و روده بزرگ صدق مي كند. اما متاسفانه برای دیگر سرطانها، به ویژه پروستات، هنوز نیاز به رويكردهاي بهتري براي غربالگری پيش از توصيه به اجرا در سطح جامعه داريم.


در نهايت، فرصت هاي بسيار خوبي براي بهبود درمان از طريق دسترسي به جراحي، راديوتراپي هدفمند، شيمي درماني اختصاصی برای هر فرد بیمار، بر اساس بيولوژي مولكولي و نوع خاص سرطان، مورد توجه قرار گرفته است. همچنين نبايد فراموش كرد كه نياز به مراقبت هاي تسكيني در مواردي كه درمان قطعي پاسخگو نمي باشد ضروري است.


هر كدام از اين حوزه ها  یعنی پيشگيري و تشخیص زودهنگام فرصت مناسبي را براي پيشرفت در سالهاي پيش رو ارائه می دهد و برنامه شما در هر سه روز از كنگره به موارد زیادی در این مورد خواهد پرداخت.
در اينجا، سخنان خود را با جملاتي درباره همکاری های درازمدت آژانس و دانشمندان ایرانی به پايان میرسانم. موسسه بین المللی تحقیقات سرطان (IARC)، پنجاه سال پيش با توزیع منابع مالی حماتی به سراسر جهان برای مطالعه بر روی  سرطان تاسیس شد. مهمترین کار از آن زمان درک تفاوت های مهم در بروز سرطان در جوامع مختلف در دنیا بوده است.
یکی از نخستین پروژه‌های این مؤسسه، پروژه سرطان مری در حاشیه درياي خزر بود، و از آن زمان یعنی اواخر دهۀ 1960 این موسسه و دانشمندان ايراني همكاريهايی در كنار هم آغاز كردند. در واقع IARC دفتر منطقهاي خود را در دانشگاه تهران تاسیس كرد كه با ایستگاه تحقیقات بابل در ارتباط بود.
ما سابقه همكاري طولاني مدت با همديگر داريم و از این که همكاريهاي  مشترک مجدد در زمينه هاي جالب توجه و نقاط قوت پژوهشهای سرطان در ایران را می بینم خوشحالم.
من حقیقتاً امیدوارم که بتوانیم در سال های آینده شاهد همکاریهاي بيشتر، مرور مثالها و تجارب موفق از جامعه محققان سرطان در ایران در سطح گسترده تر و در سطح منطقه با همکاری موسسه بینالمللی تحقیقات سرطان باشيم.
براساس این گزارش، نخستین کنگره بین‌المللی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ها از نهم تا یازدهم بهمن ماه سال جاری در تهران برگزار می شود.

سازمان‌های بین‌المللی کنترل سرطان UICC، تحقیقات سرطان IARC، برنامه اقدام برای کنترل سرطان آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای PACT و نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران با این کنگره همکاری می کنند.

 

کد خبر 604894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha