امضای فرمان غربالگری مهاجرین از کشورهای مسلمان/اظهارات ضد ایرانی عمر البشیر در سفر به عربستان

خبرگزاری شبستان:اظهارات ضد ایرانی عمر البشیر در سفر به عربستان، فرانسه در حفظ توافق هسته ای با ایران مصمم است، ورود اتباع ایران ۹۰ روز تعلیق شد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: اظهارات ضد ایرانی عمر البشیر در سفر به عربستان، فرانسه در حفظ توافق هسته ای با ایران مصمم است، ورود اتباع ایران ۹۰ روز تعلیق شد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ترامپ فرمان «غربالگری مهاجرین از کشورهای مسلمان» را امضا کرد/ورود اتباع ایران ۹۰ روز تعلیق شد

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه (بامداد شنبه به وقت تهران) فرمان اجرایی بررسی سخت‌گیرانه سوابق مهاجرین به آمریکا را امضا کرد.

بر اساس متن نهایی این فرمان، صدور روادید برای اتباع کشورهای «مضر برای منافع ایالات متحده» به مدت 90 روز تعلیق شده است. این بازه زمانی در پیش‌نویس فرمان 30 روز بود.

هرچند فهرست دقیقی از کشورهای هدف منتشر نشده، اما بر اساس ارجاعات متن به نظر می‌رسد این فرمان شامل حال اتباع دستکم هفت کشور ایران، عراق، سوریه، یمن، لیبی، سودان و سومالی باشد.

در این فرمان به فهرست «دولت‌های حامی تروریسم»، کشورهایی که «تهدیدی فوق‌العاده» به شمار آمده و آمریکا علیه آن‌ها وضعیت اضطراری اعلام کرده و همچنین کشورهای حاضر در فهرست «کشورها یا مناطق مایه نگرانی» وزارت امنیت داخلی قرار دارند (هفت کشور فوق‌الذکر)، اشاره شده است.

در متن همچنین از عبارت «ممانعت از ورود» استفاده شده، به این معنی که احتمالا افرادی که از قبل روادید داشته باشند هم برای 90 روز اجازه ورود به آمریکا را نخواهند داشت.

روادید دیپلماتیک از این فرمان معاف شده است. ضمنا در متن فرمان از عبارت افراد «غیر شهروند» اشاره شده به این معنی که افرادی که شهروند ایالات متحده نباشند. با این حال مشخص نیست که وضعیت افرادی که تابعیت دوگانه یکی از کشورهای هدف و یک کشور غیرآمریکایی مثل کانادا را داشته باشند، چگونه خواهد بود.

در متن، وزیر خارجه مأمور شده است که پس از 30 روز، از تمام کشورها بخواهد اطلاعات مورد نظر آمریکا در مورد اتباعشان را ارائه کنند. کشورها 60 روز برای ارائه این اطلاعات زمان خواهند داشت.

پس از این بازه، فهرستی از کشورهایی که این اطلاعات را ارائه نکرده‌اند، به ترامپ داده می‌شود تا در مورد وضعیت ورود اتباع آن‌ها تصمیم‌گیری کند.

ترامپ در مراسم امضای این فرمان که در پنتاگون برگزار شد، گفت: «دارم تمهیدات جدیدی برای غربالگری ایجاد می‌کنم تا تروریست‌های اسلامی رادیکال را از ایالات متحده آمریکا بیرون نگه دارم.»

وی افزود: «ما نمی‌خواهیم آن‌ها اینجا باشند. می‌خواهیم اطمینان یابیم کسانی را به کشورمان نمی‌پذیریم که تهدیدی برای سربازانمان هستند که در خارج از کشور می‌جنگند. می‌خواهیم تنها کسانی را به کشورمان راه دهیم که از کشور ما حمایت کرده و عمیقا عاشق مردم ما هستند.»

تعلیق پذیرش پناهجو/عقب‌نشینی از ایجاد منطقه پرواز ممنوع

این فرمان همچنین برنامه پذیرش پناهجو را هم به مدت 120 روز تعلیق کرده است. همچنین آمریکا به مدت نامعلومی پذیرش پناهجو از سوریه را متوقف می‌کند.

نکته مهم دیگر در متن این است که بخش مربوط به ایجاد «منطقه امن» در سوریه که در متن پیش‌نویس بود، از نسخه نهایی فرمان حذف شده است.  به نظر می‌رسد کاخ سفید دستکم فعلا از این اقدام صرف نظر کرده است.

ترامپ در این مراسم فرمان اجرایی «تقویت ارتش» را هم امضا کرد، که به گفته او مجوز خرید کشتی، هواپیما و دیگر تجهیزات نظامی را فراتر از برنامه‌ریزی‌های قبلی، به پنتاگون می‌دهد.

او گفت این فرمان نیروهای نظامی آمریکا را بازسازی کرده و توان آن‌ها برای محافظت از آمریکا را افزایش می‌دهد.

آمریکن اینترست: بعید است مسکو به‌خاطر ترامپ از روابط با ایران دست بکشد

پایگاه «آمریکن اینترست» در مقاله‌ای با عنوان «آیا ترامپ می‌تواند روسیه را از ایران جدا کند» با اشاره به منافعی که روسیه در حفظ روابط خود با ایران دارد و همچنین تردیدهایی که همچنان درباره بهبود روابط مسکو-واشنگتن در دوره ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا مطرح است، تأکید کرد که باید منتظر ماند و دید که چه اتفاقی رقم خواهد خورد اما آنچه مسلم است، بسیار بعید است که مسکو از روابط خود با تهران دست بکشد.

بنابراین گزارش، روسیه منافع مهمی در ایران دارد که به خاطر همین منافع عقب‌گرد و روی‌گردانی ناگهانی از ایران بعید به نظر می‌رسد. شاید بتوان گفت، روابط خوب با ایران به حفظ توازن و تعادل در منطقه قفقاز کمک می‌کند و البته اگر تهران بخواهد می‌تواند کمک بسیاری در مقابله با شورش‌های این منطقه ایفا کند.

این گزارش می‌افزاید: و اگر پوتین امیدوار است که موقعیت و جایگاه فعلی خود را به عنوان یک میانجی در خاورمیانه حفظ کند، نمی‌تواند روابط خود با تهران و تمام منافع تاکتیکی و عملیاتی که به دنبال این روابط به‌وجود می‌آید نادیده بگیرد.

در ادامه این مقاله آمده است: ممکن است پوتین قادر باشد تا حدودی از نفوذ خود بر تهران استفاده کند تا اندکی از نقش ایران در سوریه بکاهد اما از نفوذ کافی برای خارج کردن کامل ایران از سوریه، مطابق آنچه که مد نظر تیم دونالد ترامپ است، برخوردار نیست.

نویسنده این گزارش تأکید می‌کند، حقیقت مهمتر این است که توافقات میان آمریکا و روسیه به ویژه در سال‌های گذشته با شکست مواجه شده است و دلیل اصلی آن نیز کمبود شدید اعتماد در روابط دو طرف بوده است و این عدم اطمینان قطعا بلافاصله با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا برطرف نخواهد شد.

این گزارش در پایان تأکید می‌کند، از زمان پایان جنگ سرد، هر دولتی که در آمریکا روی کار آمده است، تا حدودی تلاش کرده تا راهی برای برقراری مجدد روابط دوستانه با روسیه پیدا کند، اما تمام این تلاش‌ها با شکست مواجه شده‌اند. شاید در دوره ترامپ اوضاع متفاوت شود، اما تردید‌ها در این خصوص بسیار زیاد است و باید منتظر ماند و دید چه اتفاقی خواهد افتاد؟

اتریش راه را بر 300 ایرانی جویای مهاجرت به آمریکا بست

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد، در پی دستور اجرایی ترامپ مبنی بر عدم ورود مهاجران از هفت کشور از جمله ایران که به زودی امضا می‌شود، 300 ایرانی «غیرمسلمان» که قصد مهاجرت به آمریکا را داشته و تصمیم داشتند در اتریش به‌صورت موقت برای آماده ساختن مقدمات مهاجرت خود اقامت کنند، با ممانعت مقامات اتریشی مواجه شده‌اند.

در حالی که خبرها حاکی از آن است که قرار است به زودی رئیس جمهور جدید آمریکا دستور اجرایی برای ممنوع کردن ورود مهاجران از هفت کشور اسلامی از قبیل ایران را امضا کند، از اتریش خبری درباره 300 ایرانی خواهان مهاجرت به آمریکا منتشر شده است.

آسوشیتدپرس امروز جمعه گزارش داده که «مطلع شدیم اتریش درها را بر 300 ایرانی غیرمسلمانِ امیدوار به استفاده از اتریش به عنوان کشور مقصدی به منظور اقامت پیش از حضور در آمریکا، بسته است».

این خبرگزاری آمریکایی افزود: «این اقدام، تاثیر مقدماتی و اولیه تلاش دونالد ترامپ برای سرکوب کردن پذیرش مهاجران در آمریکا است».

آسوشیتدپرس همچنین گزارش داد که بر اساس یک برنامه 27 ساله، اتریش تا همین اواخر به عنوان کشور مقصد برای یهودیان و مسیحیان و دیگر اقلیتهای مذهبی ایرانی به منظور گرفتن اقامت در آمریکا مورد استفاده قرار میگرفته و در اتریش، مقامات آمریکایی از داوطلبان مصاحبه میکردند.

مقامات اتریشی به این خبرگزاری غربی گفتند که آمریکا در روزهای اخیر، برنامه موسوم به «برنامه لوتنبرگ ایرانی» را به تعلیق درآورده است و اتریش هم ورود ایرانیها به کشورش را متوقف کرده است.

اظهارات ضد ایرانی «عمر البشیر» در سفر به عربستان

«عمر البشیر» که به دلیل جدایی از ایران مورد توجه خاص آل سعود قرار گرفته است، ایران را «به تلاش برای سیطره بر کشورهای عربی و هدف قرار دادن سُنی‌ها در منطقه» متهم کرد.

البشیر در حاشیه سفر به ریاض در مصاحبه با روزنامه سعودی «الشرق الأوسط» درباره سیاست‌های ایران در منطقه گفت که «ایران اعراب سُنی را هدف قرار می‌دهد و قصد دارد بخش‌هایی از جهان عرب را تحت سیطره خود درآورد».

البشیر درباره خطرات اوضاع جهان عرب هشدار داد و گفت که 5 کشور عربی «تباه شدند» که اعم از عراق، سوریه، یمن، لیبی و سومالی است.

وی درباره روابط با مصر نیز اظهار داشت که روابط سودان و مصر تنها دچار «مرض رسانه‌های مصری» شده است که اشاره وی به پرداختن رسانه‌های مصری به اختلافات بین قاهره و خارطوم بود.

وی افزود که هیچ توجیهی برای نگرانی قاهره از سد النهضه اتیوپی وجود ندارد بلکه سهم آب مصر محفوظ است.

البشیر درباره روابط با دولت جدید آمریکا نیز پیش‌بینی کرد که روابطشان بهتر خواهد شد.

دولت آمریکا در روزهای پایانی ریاست جمهوری ‌«باراک اوباما» بخشی از تحریم‌های سودان را لغو کرد که بنا به گفته مقامات سودانی این تصمیم دولت آمریکا تحت فشار سعودی‌ها و به عنوان پاداشی به سودان به دلیل جدایی از ایران صورت گرفت و به دنبال اعلام لغو این تحریم‌ها مقامات سودان از عربستان قدردانی و تشکر کردند.

مهر:

ترزا می: ایران به دنبال افزایش تاثیرات مخرب خود بر خاورمیانه است

«ترزا می» نخست وزیر انگلیس که برای ملاقات با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا و رهبران کنگره به این کشور سفر کرده است، در دیدار با رهبران جمهوریخواه کنگره این کشور نسبت به آنچه وی تاثیرات مخرب ایران بر خاورمیانه خواند هشدار داد.

وی همچنین مدعی شد که تلاش های تجاوزکارانه ایران برای افزایش تاثیرات خود از تهران تا مدیترانه ادامه دارد.

می همچنین در ادامه سخنان خود با حمایت از برجام، گفت: بر خلاف تمامی مجادله هایی که بر سر برجام وجود دارد، این توافق خطر ایران را بسیار کاهش داد.

وی همچنین تاکید کرد که نظارت های دقیق باید در خصوص برجام انجام شده و باید با هرگونه نقض تعهدات در این خصوص به شدت و فورا برخورد کرد.

نخست وزیر انگلیس گفت: توافق هسته ای با ایران مجادله آمیز بود اما امکان دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای را برای بیش از یک دهه ملغی کرد.

وی در توضیح برجام گفت: دیده شد که ایران بیش از ۱۳ هزار سانتریفیوژ خود به همراه زیرساخت های آنها را جمع آوری کرد و به غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم خود پایان داد. این (توافق) برای امنیت منطقه بسیار حیاتی بود اما توافق باید اکنون به دقت تمام بررسی شود و هرگونه نقض آن را باید به سختی و فورا پاسخ داد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

وزارت خارجه فرانسه: فرانسه در حفظ توافق هسته ای با ایران مصمم است

پاریس در دستیابی و حفظ توافق هسته ای با ایران مصمم است. برنار کازنو، نخست وزیر این کشور در 27 ژانویه سال جاری میلادی با حضور در سنای فرانسه و در پاسخ به سوال سناتورها در خصوص توافق هسته ای با ایران گفت:« فرانسه در گذشته قویا برای دستیابی به یک توافق هسته ای با ایران، تمامی امکانات خود را بسیج کرد و در آینده نیز مصمم است به نحوی عمل نماید تا این توافق را حفظ نماید.»

آمانو: از تخصص خود برای کمک به تدوام برجام استفاده می‌کنیم

یوکیا آمانو -- مدیر کل آژانس بین الملل انرژی اتمی -- گفت: این سازمان از تخصص خود در زمینه راستی آزمایی برای کمک به حفظ برجام استفاده می کند.

یوکیا آمانو در سخنرانی دیروز (پنجشنبه) خود، دستاوردهای آژانس بین المللی انرژی اتمی را در سال گذشته میلادی شرح داد. وی در مراسمی به مناسبت آغاز کارِ آژانس در سال نو میلادی، از توافق هسته‌ای ایران و گروه پنج بعلاوه یک به عنوان یکی از دستاوردهای آژانس یاد کرد.

مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: «آژانس از ژانویه سال 2016 میلادی بر اجرای تعهدات مرتبطِ هسته‌ای ایران از سوی این کشور در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نظارت و آن را راستی‌آزمایی کرده است». وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: «توافق بر سر برجام، روندها درباره ایران را از تقابل به سمت همکاری تغییر داد».

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه گفت: «ما کماکان از تخصص خود در زمینه راستی‌آزمایی برای کمک به تداومِ برجام استفاده خواهیم کرد. برجام هم اینک نیز به تقویتِ چشمگیر راستی‌آزمایی هسته‌ای در ایران منجر شده و (امکانِ) دسترسی بیشتر به اطلاعات و اماکن را به ما داده است. تعهد (پایبندیِ) همه طرف‌ها به این توافق، ضروری است».

آمانو در بخش دیگری از اظهارات خود ضمن ابراز نگرانی از برنامه هسته ای کره شمالی، آمادگی آژانس را برای حل و فصل صلح‌آمیز مسائل پیرامون این برنامه اعلام کرد.

ایرنا:

خبر منع ورود فرش‌های ایرانی به آمریکا صحت ندارد

در حالی که برخی از رسانه های داخلی مدعی شده اند که دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خارجه آمریکا ورود فرش ایران به این کشور را ممنوع اعلام کرده تاکنون هیچ سندی دال بر صحت این خبر چه در این دفتر و چه در گمرکات آمریکا دیده نشده است.

درتاریخ 21 ژانویه سال 2016 با صدور حکم ویژه ای از سوی اوباما رییس جمهور سابق آمریکا، ورود فرش های ایرانی به امریکا آزاد شد که این حکم همچنان به قوت خود باقی است.

در دو روز اخیر برخی از رسانه های ایرانی خبرهایی مبنی بر این که دولت ترامپ ورود فرش ایران به این کشور را ممنوع کرده منتشر ساخته اند که به نظر نمی رسد پایه و اساسی داشته باشد.

با مراجعه به تارنمای ویژه دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خارجه آمریکا و دفتر گمرکات این کشور هیچگونه حکم تازه ای که صحت چنین خبری را اثبات کند دیده نشده است.

کد خبر 604747

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha