دکتر نظرافضلی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند با اشاره به اینکه خشکسالی های اخیر و اعتباراتی که برای آن در نظر گرفته شده است، برای استان خراسان جنوبي کفایت نمی کند، اظهار داشت: در جلسه ای که با مجمع نمایندگان استان داشتیم، نامه ای خطاب به دکتر نوبخت تنظیم شد و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور دستور داد که ردیف اعتباری خاصی برای استان اختصاص داده شود.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان با اشاره به اینکه نهبندان دارای معادن زیادی است و در این راستا گفتگوهایی با بنیاد برکت برای سرمایه گذاری در این شهرستان انجام شده است، گفت: برخی از معادن در این شهرستان غیر فعال است و تعدادی هم که فعال هستند خام فروشی دارند.
زیرساختهای سرمایه گذاری هنور در نهبندان فراهم نیست
نظرافضلی با بیان اینکه امید است بتوانیم در زمینه بهره وری سرمایه گذار جذب کنيم، افزود: کارخانه ایمیدرو و یک کارخانه دیگر تحقیقات خود را برای سرمایه گذاری در این حوزه شروع کردند اما متاسفانه زیرساخت ها در نهبندان فراهم نیست.
وی با بیان اینکه منطقه نهبندان توانایی بسیار خوبی در حوزه معادن دارد، گفت: گنج هایی زیادی زیر زمین نهبندان است که نبازمند فعال سازی است.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان با بیان اینکه نیکل، آهن، طلا از معادن استان هستند باید فعال شود، ادامه داد: در بخش دهسلم نهبندان معدن سنگ تزیینی وجود دارد که سنگ های آن را می توان قاب کرد و بر دیوار نصب کرد.
نظرافضلی با بیان اینکه بنیاد برکت زحمات خوبی را در نهبندان کشیده است و حدود 10 میلیارد در نهبندان سرمایه گذاری کرده است، گفت: همچنين صحبت هایی با این نهاد انقلابی صورت گرفته است که در زمینه معادن و ایجاد کارخانه در حوزه انتخابیه اقدامات انجام دهند.
مردم از خام فروشی معادن سود نمیبرند
وی با اشاره به اینکه از خام فروشی معادن چیزی نصیب کردم ما نمی شود، گفت: بنیاد برکت باید در این شهرستان ها در زمینه فراوری و راه اندازی کارخانه های فراوری معادن اقدام کند تا اشتغال پایداری ایجاد شود.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان گفت: در تلاش هستیم تا دو طرح کلان را تعریف کنیم و در این راستا اقداماتی هم تاکنون صورت گرفته است.
نظرافضلی گفت: بسیج سازندگی هم برای ایجاد اشتغال در دو شهرستان نهبندان و سربیشه اقداماتی را انجام داده است.
وی با بیان اینکه سربیشه معادن بنتونیت زیادی دارد که با ایجاد کارخانه های فراوری می توان اشتغال زیادی ایجاد کرد، اظهارداشت: غیر از طلا، بحث نفت هم احتمالات آن در منطقه نهبندان وجود دارد که باید بررسی لازم صورت گیرد.
معادن نهبندان و سربیشه ظرفیتی بزرگ برای ایجاد اشتغال پایدار است
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در خانه ملت با اشاره به اینکه توسعه معادن نهبندان و سربیشه یک پتانسیلی است که ايجاد اشتغال پایدار را در بر دارد، گفت: باید سرمایه گذارانی از کشور را تشویق کنیم تا برای سرمایه گذاری به استان بیایند.
نظرافضلی با بیان اینکه هم اکنون 80 درصد شغل مردم نهبندان و سربیشه در روستاها کشاورزی است، افزود: با توجه به کمبود آب، کشاورزی غرقابی معنایی ندارد و باید آبیاری ها قطره ای شود.
وی با بیان اینکه پشت سر قناتی باید یک سد خاکی باشد، گفت: قنات هایی که پشت سر آن سد خاکی وجود دارد هنوز قنات ها آب دارند.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان با بیان اینکه پروژه انتقال آب به استان از سفر اول دولت نهم آغاز شده و تاکنون مسئولان فقط می گویند که طرح در حال مطالعه است، ادامه داد: مطالعه تا کی می خواهد ادامه پیداکند، این چه مطالعه است؟
نظرافضلی با بیان اینکه در حال حاضر بحران آب به حدی رسیده است که آب شرب مردم استان را هم با تانکر تامین می کنیم، گفت: 237 روستا در نهبندان و 90 روستا در سربیشه بدلیل بحران آب به طور کامل خالی از سکنه شدند.
وی با بیان اینکه حدود 102 روستای نهبندان و 92 روستای سربیشه با تانکر آبرسانی می شود، اظهار داشت: مردم حتی برای استحمام خود در روستاها مشکل دارند.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان با بیان اینکه باید صنایع روستایی مانند قالی بافی و پارچه بافی را راه بیندازیم، گفت: هنر قالی بافی از قدیم متعلق به استان ما بوده است که باید حمایت شوند.
نظر افضلی با اشاره به اینکه باید مرز تقویت شود و مسیرترانزیتی را دولت تقویت کند، افزود: این وظیفه دولت است که می تواند اشتغال ایجاد کند.
وی با بیان اینکه در کارخانه شیر نهبندان با آستان قدس صحبت هایی انجام شده که قرار است سرمایه گذاری کنند، گفت: این کارخانه حدود 2 میلیارد تومان اعتبار می خواهد تا راه اندازی شود.
آمادگی آستان قدس رضوی برای سرمایه گذاری
نماینده مردم سربیشه و نهبندان با اشاره به اینکه یکی از بخش هایی که می تواند زیاد ما را کمک کند آستان قدس است که حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفتند طرح بدهید تا بررسی کنیم برای سرمایه گذاری در نهبندان و سربیشه، گفت: در بخش نیروگاههای بادی، فراوری معادن و ... آستان قدس می تواند سرمایه گذاری کند.
نظرافضلی با بیان اینکه ستادهای سرمایه گذاری در هر شهرستان باید فعال شود، ادامه داد: طرح پرورش شتر مرغ را دنبال کردیم و یک سرمایه گذار تهرانی حاضر است که حدود 20 میلیارد تومان در ناز دشت سرمایه گذاری کند.
وی با بیان اینکه شتر داری یک پتانسیل قوی است که می تواند از آن بهره برداری قوی کرد، گفت: سربیشه هم در زمینه زرشک، زعفران و عناب به خوبی می تواند دشت های آن فعال شود.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان با اشاره به اینکه باید کارخانه فراوری زرشک در استان فعال شود، افزود: باید به مرحله ای برسیم که تمامی مراحل کاشت تا فراوری زرشک در استان انجام شود.
نظرافضلی با بیان اینکه تجمیع اراضی کشاورزی در دستور کار مجلس است، گفت: در روستاها مسئولان سخت گیر نباشند و به جای 200 متر، هزار متر به مردم بدهند تا به راحتی بتوانند در کنار منزل خود چند کارگاه و غیره هم بزنند.
وی با بیان اینکه نباید افرادی که از شهرها به روستاها برگشته اند را با قبض های آب آن چنانی نقره داغ کنند، خاطرنشان کرد: متاسفانه به جای تشویق به سکونت در روستا، آنها را با قبض های سنگين نقره داغ می کنند و این باعث ناراحتی و بازگشت به شهر می شود.
نظر شما