به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان شمالی؛ محمدرضا صالحی امروز هفتم بهمن در همایش ملی با محوریت زلزله که در بیستمین سالگرد وقوع زمین لرزه (بهمن ماه 1375 ) در بجنورد برگزار شده است، با اشاره به زلزله خیزی این استان گفت: اگرچه خراسان شمالی به لحاظ امکانات این حوزه ضعیف است ولی در زمینه هماهنگی بین مدیران و دستگاه های مرتبط با بحران و حوادث جزو استان های برتر محسوب می شود و از سازمان مدیریت بحران هم می خواهیم که امکانات و تجهیزات ما را تقویت کنند.
وی با اشاره به برخی کاستی ها مثل محروم بودن شهرداری های این استان از نردبان بلند آتش نشانی تصریح کرد: از همایش های علمی و تخصصی انتظار می رود که با شناسایی نیازها و برنامه ریزی برای آن ها، به حل مشکلات یاری برسانند.
به گفته مقام عالی دولت در خراسان شمالی، ساخت و تجهیز مرکز مدیریت بحران و نصب و راه اندازی سامانه های هشدار سریع، افزایش شناخت از وضعیت گسل های فعال منطقه و برنامه ریزی برای ترویج هر چه بیشتر مباحث آموزشی، نظارتی و اجرایی ازجمله مواردی است که در استان باید مورد توجه بیش از پیش قرار گیرد.
وی ادامه داد: مجریان و ناظران بر ساخت و سازها باید بدون هیچ اغماضی کارها را پیش ببرند تا خسارات مالی و جانی به دنبال وقوع حوادث، به حداقل ممکن برسد.
صالحی همچنین با اشاره به چهار اصل مهم در مدیریت بحران شامل پیش بینی و پیشگیری، مقابله، آمادگی و بازسازی و بازتوانی گفت: در راستای اصل مهم پیشگیری از بحران در حوادث، طی یک سال گذشته تمام واحدهای روستایی استان به شکل متمرکز بیمه شد که از دهیاری ها می خواهیم برای تمدید آن نقش آفرینی کنند.
وی مقاوم سازی حدود 55 درصد واحدهای روستایی استان طی سال های اخیر را هم یادآور شد و افزود: باید با برنامه ریزی به سوی مقاوم سازی صد در صد واحدها حرکت کنیم.
استاندار خراسان شمالی گفت: سازمان نظام مهندسی باید از حق قانونی نظارتی خود استفاده کند و محکم بایستد و استانداردسازی مصالح ساختمانی هم با جدیت استمرار یابد؛ ضمن این که همه دستگاه های مسئول در این حوزه باید نظارت های قانونی خود بر ساخت و سازها را داشته باشند.
وی توسعه آموزش های همگانی و تخصصی مدیران و اجرای مستمر رزمایش های زلزله و امداد و نجات را نیز برای کاهش تبعات و خسارات حوادث و بحران ها مورد تأکید قرار داد.
نظر شما