خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: ترامپ صدور روادید برای ایران و 6 کشور دیگر را تعلیق میکند، طرح تحریم های غیر هسته ای ایران باز هم به سنا رفت، ترامپ به دنبال اتحاد با روسیه علیه ایران است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
ترامپ صدور روادید برای ایران و 6 کشور دیگر را تعلیق میکند/ دستور احداث دیوار مکزیک صادر شد
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه فرامین اجرایی تقویت امنیت مرزها و تشدید محدودیتها برای ورود مهاجران غیرقانونی را امضا کرد.
یکی از سندهای تازه امضا شده خواستار آغاز احداث دیوار مرزی در مرز با مکزیک است.
وی این فرامین را در جریان بازدید از وزارت امنیت داخلی آمریکا امضا کرد.
یکی از فرامین امضا شده خواستار احداث «یک مانع فیزیکی بزرگ در مرز جنوبی آمریکا» است.
بر اساس فرمان دوم هم وزارت خارجه اجازه دارد از اختیارات صدور روادید برای مجبور کردن کشورها به بازگرداندن تبهکاران تبعه این کشورها، استفاده کند.
پیش از این خبرگزاری رویترز مدعی شده بود ترامپ امروز چهارشنبه همچنین سندی را امضا خواهد کرد که خواستار اعمال محدودیت بر پناهجویان و اتباع کشورهای ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن است.
روزنامههای لسآنجلستایمز و واشنگتنپست، روز چهارشنبه پیشنویس این سند مورد اشاره رویترز را منتشر کردهاند.
این سند صدور هر گونه ویزا برای شهروندان ایران و شش کشور دیگر را به مدت 30 روز تعلیق کرده است.
این فرمان شامل کسانی که تابعیت آمریکایی دارند، در خاک آمریکا هستند (تا زمان عدم خروج) یا روادید دیپلماتیک و سیاسی دارند، نمیشود.
تصمیم جدید همچنین برنامه پذیرش پناهجو را هم به مدت 120 روز به حالت تعلیق درمیآورد.
ترامپ در سخنرانی خود بعد از امضای این سندها گفت: «ملت بدون مرز، ملت نیست؛ آمریکا از همین امروز کنترل مرزهایش را پس خواهد گرفت.»
گروهی دیگر از ایرانیهای آمریکا هم به ترامپ نامه نوشتند
گروهی از ایرانیهای مقیم آمریکا موسوم به ائتلاف ایرانیان مقیم آمریکا «پایا» که خود را سازمانی خصوصی و غیر مذهبی و در خدمت منافع ایرانیان مقیم آمریکا مینامد، در نامهای به «دونالد ترامپ» رییس جمهور جدید آمریکا مواردی را به وی در قبال ایران متذکر شد.
سازمان پایا در ابتدای نامهاش جامعه ایرانیان مقیم آمریکا را ملزم به حفظ منافع ملی آمریکا خوانده و مدعی شده که تعامل با مردم ایران و حمایت از اهداف اقتصادی و دموکراتیک آنها در خدمت منافع آمریکا خواهد بود.
بر اساس این گزارش، این تشکل در نامه خود به ترامپ با استناد به آمارهای یک گروه اسرائیلی که در سال 2012 صورت گرفت از اهالی ایران به عنوان مردمی لیبرال و دموکرات یاد مینماید.
تشکل یادشده از ترامپ میخواهد تا تعامل فرهنگی، آموزشی با ایران داشته و ابزارهای مخابراتی را برای پیشبرد کارآفرینی بخش خصوصی در ایران ارسال نماید زیرا ایرانیان با وجود اعمال محدودیتهای سایبری از بالاترین کاربرهای رسانههای جمعی و مخابراتی هستند.
این گروه همچنین از رییس جمهور آمریکا درخواست نموده تا از اعمال محدودیت در صدور روادید و پذیرش مهاجر دوری کند زیرا این امر مانع از انجام اصلاحات در داخل ایران میشود.
پایا در این نامه همچنین خواهان اجرای کامل برجام شده است و تاکید نموده که به برجام به خاطر اعمال محدودیت بر برنامه هستهای ایران احترام میگذارد.
پایا مدعی شده در حالیکه خواهان مشاهده ایران سکولار و دموکرات است در عین حال مخالف نبرد نظامی است و از آمریکا میخواهد تا مشکلات خود با ایران را از طریق دیپلماسی و تعامل با مردم داخل کشور حل نماید.
این چندمین بار است که شماری از ایرانیهای مقیم آمریکا به ترامپ نامه مینویسند. چندی قبل هم یک جمع ۳۰ نفره در نامهای به ترامپ تشدید تحریمها علیه ایران را خواستار شدند.
لاوروف: همکاریها با تهران و آنکارا را برای حل بحران سوریه افزایش میدهیم/مسکو خواستار عادیسازی روابط با واشنگتن است
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز چهارشنبه در صحن مجلس دومای این کشور تأکید کرد، مسکو در حال افزایش دادن حجم همکاریهای خود با تهران و آنکارا و همچنین دیگر کشورهای منطقه است تا مسائل فوری در سوریه را حل کند.
بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، لاوروف تأکید کرد: «به دلیل تلاشهای هماهنگ که در ابتدا از طریق نهادهای نظامی انجام شد، آزادسازی حلب از دست افراط گرایان محقق شده و سپس آتشبس بر اساس توافق 29 دسامبر سال گذشته اعمال شد».
وزیر امور خارجه روسیه درباره پیشنویس متن قانون اساسی جدید سوریه نیز گفت: «ما پیشنویس این قانون را در آستانه توزیع کردیم و برای تهیه آن نیز تلاش شده تا تمام مسائل مد نظر معارضان، دولت و دیگر کشورهای منطقه لحاظ شود».
لاوروف در بخش دیگری از اظهاراتش به روابط روسیه و آمریکا پرداخت و گفت، مسکو خواستار عادیسازی روابط با واشنگتن است.
وی افزود، مواضع روسیه با رویکرد «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا در حمایت از احیای روابط میان روسیه و آمریکا همسو است.
لاوروف خطاب به قانونگذاران مجلس دومای روسیه گفت که «زمان و کار جدی برای غلبه بر آسیبهای جدی بوجود آمده در تعاملات دوجانبه با آمریکا» نیاز است.
«سرگئی لاوروف» طی یک سخنرانی در مجلس دوما تصریح کرد که بحران روابط روسیه و آمریکا که در دوران ریاستجمهوری «باراک اوباما» به وجود آمد، احتمالاً تنها طی مرور زمان و از طریق تلاشهای جدی دو طرف رفع میگردد.
وزیر خارجه روسیه توضیح داد: «به زمان و کار جدی برای غلبه به عمیقترین لطماتی که به همکاری روسیه و آمریکا در دوران باراک اوباما وارد شده است، نیاز است. ما همانطور که رئیسجمهور ولادیمیر پوتین اعلام کرد از جانب خود، برای احیای روابط در راستای منافع مردم خود و امنیت و ثبات جهانی، آمادگی داریم».
لاوروف ادامه داد که روسیه هیچ توهمی درباره احتمال از نو آراستن روابط با آمریکا ندارد و ادامه داد: «ما انتظارات احمقانه و سادهلوحانهای نیز در این خصوص نداریم».
وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: «ما میدانیم که ترامپ در معاملهگری خوب عمل میکند اما ولادیمیر پوتین نیز میداند که چگونه سازش کند و همیشه در راستای منافع روسیه عمل میکند».
وی همچنین به موضوع روابط با اتحادیه اروپا اشاره کرد و گفت، روسیه هرگز مایل به فروپاشی اتحادیه اروپا نبوده است.
وزیر خارجه روسیه در ادامه تأکید کرد، «رئیسجمهوری روسیه مکررا اعلام کرده که روسیه میخواهد شاهد اتحادیه اروپایی مستحکم، متحد و مستقل باشد».
دیپلمات ارشد روسیه گفت، مسکو همچنین میخواهد اکثر کشورهای اروپایی از سلطه گروه کوچکی که در حال ترویج روسیههراسی هستند خارج شوند.
وی درباره ناتو نیز گفت، مسکو اقدامات دوسویهای را برای مقابله با گامهای ناتو با هدف تغییر اوضاع سیاسی و نظامی در اروپا، شامل تقویت قوای نظامی در نزدیکی مرزهای روسیه و استقرار سامانههای موشکی آمریکا در جهان اتخاذ کرده است.
مهر:
طرح تحریم های غیر هسته ای ایران باز هم به سنا رفت
«مارکو روبیو»، «تاد یانگ» و «جان کورنین» سه عضو جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا، برای بار دوم طرح «تحریم های غیر هسته ای ایران» را با هدف وضع تحریم های اقتصادی و مالی علیه این کشور، ارائه کردند.
گفتنی است که روبیو و کورنین، نخستین بار این طرح را در دسامبر ۲۰۱۶ و با همکاری دو سناتوری که دیگر در کنگره حضور ندارند، معرفی کرده بودند.
روبیو مدعی است بعد از سالها امتیاز دهی یک جانبه از سوی دولت «باراک اوباما» رئیس جمهوری قبلی آمریکا، حالا نوبت آن رسیده که واشنگتن پاسخ برخی از اقدامات ایران که به ادعای وی شامل حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر و آزمایش موشک های بالستیک می شود را بدهد.
یانگ هم مدعی است که طرح باز ارائه شده تبعات سنگینی برای ایران به همراه خواهد داشت و نشانه قدرت پاسخ دهی واشنگتن به اقدامات تهران است.
کورنین هم ضمن ارائه این لایحه، از کنگره و همچنین «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری جدید آمریکا خواست تا با وضع تحریم های بیشتر علیه ایران، مخالفت آشکار واشنگتن را با اقدامات این کشور نشان دهند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
بلومبرگ: ترامپ به دنبال اتحاد با روسیه علیه ایران است
پایگاه اینترنتی بلومبرگ در گزارشی نوشت: اعضای کابینه "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا، درصدد آزمودن تمایل "ولادیمر پوتین"، رئیس جمهور روسیه، برای پایان دادن به ارتباط با ایران و همکاری با واشنگتن هستند. اعضای کابینه ترامپ هدف از این اتحاد را مقابله با ایران در سوریه و خاورمیانه میدانند.
بلومبرگ در ادامه به اظهارات مشاوران ترامپ درباره برنامه های دولت جدید آمریکا در قبال ایران و روسیه پرداخت و نوشت: همزمان با برنامه ریزی دولت ترامپ برای تعیین رویکرد خود در قبال مسکو، سوالی که مطرح میشود این است که آیا وی میتواند روسیه را برای تغییر رویکرد در قبال ایران متقاعد سازد؟
در ادامه گزارش بلومبرگ آمده است: روابط ایران و روسیه از ابتدای سال 2015 زمانی که تحریمهای غرب علیه ایران به موجب توافق هستهای لغو شد، نزدیک تر شده است. روسیه سامانه دفاع موشکی پیشرفته به ایران فروخت و ایران فرماندهان و نیروهای مورد نیاز برای حضور در شهرهای سوریه پس از بمباران آنها بوسیله جنگندههای روسیه را فراهم کرد.
"مایکل لدین"، مشاور امنیت ملی ترامپ، در این باره گفت: مهم است که بدانیم محدودیتهای روسیه برای همکاری با ما علیه ایران چه موضوعاتی است.
به نوشته بلومبرگ، هنوز روشن نیست در صورت ارائه این پیشنهاد آمریکا، روسیه در مقابل آن، چه درخواست خواهد کرد. "مایکل مکفول"، سفیر سابق آمریکا در روسیه و تدوینگر برنامه آمریکا در قبال روسیه در دوره نخست ریاست جمهوری اوباما، اظهار داشت: "هنوز روشن نیست ترامپ در مقابل این درخواست، پیشنهاد اتحاد با روسیه و مشارکت تجاری با آن را خواهد داد یا نه؟ آیا ما میتوانیم سلاحهایی را از روسیه بخریم که اکنون ایران مشتری آن است؟ البته که نه، آیا میتوانیم متحدان سنی خود را نیز به این مسیر هدایت کنیم؟ احتمالا نه. نمیدانم پوتین در مقابل این معامله چه درخواستی خوهد داشت."
پوتین دربرابر آنچه از آمریکا میخواهد مرموز عمل میکند. تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کرملین اعلام کرده بود قرارداد تولید پلوتونیم در مقیاس تسلیحاتی را در ماه اکتبر به حال تعلیق درآورده است و تمایل دارد قرارداد جدیدی در ارتباط با تولید پولوتونیم با آمریکا امضا کند؛ مشروط بر آنکه آمریکا حضور نظامی خود را در مرزهای مشترک با روسیه کم کرده، تحریمهایی که به واسطه الحاق شبه جزیره کریمه علیه مسکو وضع کرده را لغو و خساراتی که در این مدت متوجه روسیه شده را جبران کند.
باتوجه به درخواستهای متعدد روسیه از آمریکا برای پذیرفتن یک تفاهمنامه جدید با آمریکا در حوزه تولید پولوتونیم، هیچ بعید نیست درصورت درخواست ترامپ برای اتحاد بیشتر با واشنگتن و رها کردن ایران درخواستهای دیگری را مطرح کند.
ترامپ تاکنون شخصا صحبتی درباره آنچه از دوستی و ارتباط بیشتر با روسیه طلب میکند، به میان نیاورده است. البته ترامپ به این نکته اشاره کرده است که علاوه بر لغو تحریمهای اقتصادی علیه روسیه، مایل به امضای قراردادی جدید با این کشور در زمینه کنترل تسلیحات است.
اتحاد ترامپ با روسیه برای ضربه زدن به ایران چندان هم کار آسانی نیست. در گام نخست ترامپ باید اعضای کنگره آمریکا را متقاعد سازد که دوستی و اتحاد با روسیه ارزشمند بوده و به نفع واشنگتن است. این کار در زمانی که روسیه به دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا متهم شده و تحقیقاتی درباره ارتباط روسیه و دونالد ترامپ در جریان است، کار بسیار دشواری به نظر میرسد. در گام بعدی این روسها هستند که باید ارزیابی کنند آیا دوستی آنها با آمریکا از لحاظ منافع اقتصادی و سیاسی بیش از دوستی با ایران ارزش دارد یا خیر.
ایرنا:
چشم انداز همکاری اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان بررسی شد
در دیدار روز چهارشنبه 'قربانعلی سعادت' استاندار آذربایجان غربی و هیات همراه با 'شاهین مصطفی اف' وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان چشم انداز همکاری ایران و جمهوری آذربایجان در حوزه های مختلف اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
'شاهین مصطفی اف' در این دیدار با اشاره به توسعه بیش از پیش روابط جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران ؛ اهمیت سفرهای متقابل و دیدارهای روسای جمهوری در گسترش همکاری های دو کشور را خاطرنشان کرد.
وی افزود: روابط دو کشور در سه سال اخیر وارد مرحله جدید شده و دستورات روسای جمهوری درباره تقویت هرچه بیشتر روابط فیمابین ازسوی کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری آذربایجان و ایران با موفقیت اجرا می شود.
رییس آذری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری آذربایجان و ایران با اشاره به گسترش روابط دو کشور در حوزه های انرژی ، ترانزیت و زیرساختی ، ادامه فعالیت در راستای تکمیل دالان بین المللی شمال – جنوب برای افزایش ظرفیت های ترانزیتی دو کشور همسایه را یادآور شد.
'شاهین مصطفی اف' برگزاری مراسم آغاز ساخت کارخانه مشترک داروسازی ایران و جمهوری آذربایجان در شهرک صنعتی پیراللهی باکو را خاطرنشان و این واحد تولیدی را از مهم ترین پروژه های در دست اجرا در قالب همکاری های اقتصادی دو کشور عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به کارخانه مشترک خودروسازی در دست اجرای دو کشور در کوی صنعتی نفتچالا واقع در 168 کیلومتری جنوب باکو ؛ آن را یکی از نمونه های بارز همکاری های اقتصادی جمهوری آذربایجان و ایران خواند.
در این دیدار همچنین گسترش روابط بازرگانی جمهوری آذربایجان و ایران و افزایش نزدیک به 70 درصد حجم گردش تجاری دو کشور در سال 2016 میلادی در مقایسه با یک سال قبل مورد اشاره قرار گرفت و اعلام شد، برای گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی ایران و به خصوص استان های همجوار کشورمان با جمهوری آذربایجان ظرفیت های فراوان وجود دارد.
وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان همچنین گفت: برای تولید و پردازش مشترک برخی محصولات کشاورزی از جمله ذرت ، آفتابگردان ، خرما ، کشمش و چغندر در این کشور فرصت های خوبی وجود دارد.
شاهین مصطفی اف با تاکید بر این که جمهوری آذربایجان توافق نامه تجارت آزاد با برخی کشورها امضا کرده است، گفت: محصولات کشاورزی تولیدشده بطور مشترک علاوه بر تامین تقاضای داخلی ، صادرات آنها به کشورهای خارجی نیز امکان پذیر خواهد بود.
وی همچنین راه اندازی سرویس مشترک ماشین آلات کشاورزی در شهرستان های نفتچالا و ماسالی واقع در مجاورت کشورمان را امکان پذیر دانست.
'قربانعلی سعادت' استاندار آذربایجان غربی نیز با اشاره به این که روابط ایران و جمهوری آذربایجان در سالهای اخیر در سطح بالا قرار می گیرد اراده سیاسی روسای جمهوری دو کشور در این زمینه را موثر دانست.
وی ضمن بحث درباره ظرفیت های اقتصادی استان آذربایجان غربی تولیدات مشترک در حوزه های مختلف اقتصادی از جمله در بخش کشاورزی و فرصت های صادرات این محصولات به بازار کشورهای ثالث را مورد اشاره قرار داد.
وی بر ضرورت برگزاری نمایشگاه های مشترک با هدف معرفی هر چه بیشتر محصولات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان تاکید کرد.
در این دیدار همچنین درباره سفر آتی هیات اقتصادی جمهوری آذربایجان به چند استان جمهوری اسلامی ایران تبادل نظر شد.
قربانعلی سعادت استاندار آذربایجان غربی روز گذشته در راس یک هیات اقتصادی وارد جمهوری آذربایجان شد.
وی امروز (چهارشنبه) همچنین با الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان دیدار کرد.
نظر شما