به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی دادستانی کل کشور، حجت الاسلام منتظری، دادستان کل کشور صبح امروز در همایش تخصصی روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه ریشه و بستر بخش عمده ای از آسیب های اجتماعی جامعه از جمله اعتیاد،طلاق، سرقت و حاشیه نشینی در اعتیاد است گفت:توجه به آسیب های جدی معضلی به نام اعتیاد و برخورد ریشه ای با علل و عوامل ایجاد آن باید مد نظر قرار گیرد و در کنار آن باید بدون اغماض و پرده پوشی واقعیت های مربوط به موفقیت یا عدم موفقیت در مبارزه با مواد مخدر از سوی متولیان بررسی شود.
منتظری گفت: باید آسیب شناسی شود که آیا عملکردها در مبارزه با مواد مخدر آنگونه که انتظار می رود و در حد قابل قبول بوده یا خیر.اگر در این بررسی به نتایج مثبت رسیدیم باید عوامل و شاخصه های موفقیت شناسایی و تقویت شود و اگر دیدیم که موفق نبوده ایم باید ببینیم علت آن چیست.
دادستان کل کشور تاکید کرد: آثار و تبعات مواد مخدر و اعتیاد را که در جامعه می بینیم متوجه می شویم که موفقیت چندانی در این زمینه نداشته ایم و افزایش ها در کشفیات مواد مخدر شاخص خوبی در ارزیابی موفقیت مبارزه ریشه ای با مواد مخدر نیست.
وی با اشاره به اینکه" افزایش تعداد معتادان، افزایش کشفیات مواد مخدر، افزایش پرونده های قضایی مرتبط با مواد مخدر نشانه این است که یک جای کار خراب است" گفت: یکی از مواردی که حتما باید توجه شود اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر است. ما این کار را در دادستانی کل کشور در دستور قرار داده ایم و پیشرفت خوبی هم داشته ایم البته مجلس محترم هم به دنبال تصویب ماده واحده ای در خصوص اعدام قاچاقچیان مواد مخدر است،ولی ما درصدد اصلاح کل قانون هستیم.گرچه در خصوص آن ماده واحده هم بی تفاوت نیستیم.
دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه مبارزه با مواد مخدر باید فراتر از برخورد با خرده فروشان باشد افزود:یکی از کوتاهی هایی که صورت گرفته این است که یک تابلوی واقعی از شرایط مبارزه با مواد مخدر در جامعه و برای مسئولان ترسیم نکرده ایم که اگر چنین بود دولت باید سرمایه گذاری بیشتری در این باره می کرد.
منتظری تصریح کرد:ریاست ستاد مبارزه با مواد مخدر با رییس جمهور است اما سوال این است که رییس جمهور محترم چند بار این ستاد را با حضور و به ریاست خود تشکیل داده است؟
وی گفت: چه شده است که مجلس محترم به دنبال این افتاده که اعدام را برداریم. مگر برداشتن اعدام به نفع روند مبارزه با مواد مخدر است؟البته من قبول دارم که قانون باید اصلاح شود و اعدام ها محدود تر شود اما مگر سایر کشورها اعدام در مجازات های مواد مخدر ندارند؟آنها اگر شدید تر و غلیظ تر برخورد نکنند ضعیف تر از ما هم برخورد نمی کنند.شما همین کشورهای شرقی و یا کشورهای اروپایی را ببینید.
دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه موضوع مواد مخدر آنگونه که هست باید به مسئولان منعکس شود بر ضرورت تبیین و تشریح شرایط موجود در این زمینه برای ائمه جمعه،علمای اخلاق،اساتید دانشگاه و مربیان و معلمان مدارس تاکید کرد و خواستار استفاده از نیروی عظیم مردمی در بهبود مقابله با مواد مخدر شد.
منتظری با اشاره به اینکه دادستانی کل کشور در چارچوب وظایف قانونی خود آمادگی دارد که هرگاه متولیان امر مبارزه با مواد مخدر احتیاج دارند به آنها کمک کند تصریح کرد:هر کجا لازم بود و احساس کردید که نیازمند کمک ما هستید اعلام کنید.
وی اشراف قضات و دستگاه قضایی به قوانین و در عین حال به مشکلات میدانی موجود را یکی از نقاط مهم تعامل میان قوه قضاییه و متولیان مبارزه با مواد مخدر دانست و گفت:قضات می توانند نقص و اشکال قوانین را در این زمینه اعلام کنند.
نظر شما