نوسازی پالایشگاه های ایران با کمک چشم بادامی ها

خبرگزاری شبستان:در روابط ایران و ژاپن همواره جنبه‌های اقتصادی دارای اهمیت ویژه بوده‌ است و در حال حاضر مراودات تجاری ایران و ژاپن در بخش های مختلف در پساتحریم ادامه دارد و حال ژاپن می خواهد پالایشگاه های ایران را نوسازی کند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در روابط ایران و ژاپن همواره جنبه‌های اقتصادی دارای اهمیت ویژه بوده‌ است. از یک طرف ژاپن به نفت ایران نیازمند است و از طرف دیگر ایران همواره تقاضای بازار کالاهای صنعتی و فناوری خود را در اختیار ژاپن قرار داده است. پس از انقلاب اسلامی ایران حجم مبادلات تجاری بین دو کشور گسترش چشمگیری یافت و در سال ۲۰۰۶ از مرز 3 میلیارد دلار عبور کرد. با این حال پررنگ شدن حضور چین در بازار ایران باعث شد حضور ژاپنی‌ها در کشورمان کمرنگ شود، اما با سفر هیات‌های تجاری خارجی به ایران، ژاپنی‌ها هم برای این کار پیش قدم شده‌اند.

 

بنابراین گزارش، در 4 ماه نخست سال 94 میزان صادرات ایران به کشور ژاپن 111 میلیون و 397 هزار دلار بوده است. ایران همچنین در این مدت بیش از 203 میلیون دلار کالا از ژاپن وارد کرده است. از محصولات صاداتی ایران به ژاپن می‌توان به پسته، خرما، چای کیسه‌ای، زعفران، گلاب، جاجیم، جوراب‌ زنانه، خیار، ترشی، انگور بی‌دانه و کتیرا اشاره کرد.همچنین ایران محصولاتی از جمله کامپوزیت، پنیر، سوزن، چرخ‌های دوزندگی، مانیتور ال سی دی، کمک فنر خودروهای سواری، توپ فوتبال و والیبال و مدادهای خودکار یا نوکی از ژاپن وارد کرده است. مراودات تجاری ایران و ژاپن در بخش های مختلف در پساتحریم ادامه دارد و حال ژاپن می خواهد پالایشگاه های ایران را نوسازی کند.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از عباس کاظمی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در این زمینه نوشته است: "اجرای طرح‌های توسعه و بهینه سازی و کاهش ظرفیت تولید نفت کوره از مهمترین برنامه‌های توسعه و بهینه سازی صنعت پالایش نفت کشور به شمار می رود. تا افق چشم انداز باید سهم تولید نفت کوره در سبد محصولات نفتی کشور به حدود 10 درصد کاهش یابد، باهدف کاهش تولید نفت کوره در پالایشگاه ها تاکنون مذاکرات متعددی با شرکت‌های بین‌المللی به ویژه کره جنوبی و ژاپن انجام شده است. پس از برجام، استقبال زیادی از سرمایه گذاران خارجی به خصوص کره جنوبی و ژاپن برای اصلاح پالایشگاه های نفتی قدیمی شده که الزامی جدی است. پالایشگاه‌های قدیمی تولید نفت کوره بالایی دارند که ارزش آن در بازارهای جهانی رو به کاهش است و کمتر از نفت خام می شود. دو شرکت ژاپنی در پالایشگاه نفت تهران مذاکرات نهایی را آغاز کرده اند، در مجموع پالایشگاه‌های قدیمی نفت شامل اصفهان، تبریز، تهران، بندرعباس و آبادان به حدود 14 میلیارد دلار هزینه سرمایه گذاری نیاز دارند که محصولات و فرآورده های نفتی با استاندارد یورو چهار تولید کنند و البته سهم تولید نفت کوره آنها به کمتر از 10 درصد برسد."

 

یادآور می شود: 9 پالایشگاه نفت در ایران روزانه حدود 1.8 میلیون بشکه نفت خام را پالایش می کنند که بر اساس گزارش ها، بیشتر آنها به دلیل کیفیت پایین محصولات، زیان ده هستند. برنامه های متعددی توسط وزارت نفت برای نوسازی و افزایش کارایی این پالایشگاه اجرا شده که به دلیل تحریم، پیشرفت زیادی نداشته است اما پس از برجام، مذاکراتی با شرکت های ژاپنی، کره ای و اروپایی در این باره انجام شده که چندی پیش منجر به امضای قراردادی با شرکت «دایلم» کره جنوبی با پالایشگاه نفت اصفهان شد.

 

کد خبر 604153

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha