تمایل شرکتهای خارجی به همکاری با شرکت ملی نفتکش ایران/اجاره ۳۰ فروند کشتی از زمان اجرای برجام

خبرگزاری شبستان:شرکت ملی نفتکش ایران بزرگترین شرکت نفت‌کش در جهان است که پس از لغو تحریم ها و فعالیت مجدد این شرکت؛ بسیاری از شرکت های خارجی خواهان همکاری با آن شدند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت ملی نفت‌کش ایران از شرکت‌های فرعی شرکت ملی نفت است که در سال 1334 تأسیس و در سال ۱۳۸۸ به بخش خصوصی واگذار شده است. این شرکت با در اختیار داشتن ۴۲ تانکر خیلی بزرگ (سوپر تانکر) (وی ال سی سی) در حال حاضر بزرگترین شرکت نفت‌کش در جهان است. این شرکت نفت خام ایران را به بازارهای صادراتی انتقال می‌دهد و همچنین در تجارت متقابل محموله‌های نفتی را برای برخی از ۱۵۰ رشته نفت در سراسر جهان، از جمله رویال داچ شل، توتال، آرامکو سعودی و شرکت‌های تولدی نفت دولتی کویت و ابوظبی حمل می‌کند.

 

بنابراین گزارش، آمریکا اولین کشوری بود که این شرکت را به بهانه کمک‌رسانی به برنامه هسته‌ای ایران تحریم کرد. مدتی بعد، اتحادیه اروپا نیز به همین بهانه، این شرکت را تحریم و از ارائه بیمه‌نامه و پذیرش کشتی‌های این شرکت در بنادر کشورهای عضو این اتحادیه، امتناع کرد. در پی این تحریم، ایران، دادخواستی را نزد دادگاه عمومی اروپا تسلیم و خواستار لغو این حکم شد و این دادگاه نیز در ۱۲ تیر ۱۳۹۳، شکواییه ایران را پذیرفت و خواستار لغو این تحریم و برخی تحریم‌های یکسویه دیگر شد. با اینحال، مقامات سیاسی اتحادیه اروپایی از نگه داشتن این شرکت در لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران خبر دادند و در نهایت، در بهمن ۱۳۹۳، مجدداً این حکم را تصویب کردند. دادگاه عالی لندن نیز یک هفته بعد از این اقدام، این شرکت را تحریم کرد. سال ۲۰۱۴ یک دادگاه اروپایی تحریم شرکت ملی نفتکش ایران را غیرقانونی و غیرمعقول اعلام کرده بود.

 

این گزارش می افزاید: پس از لغو تحریم ها و فعالیت مجدد این شرکت؛ بسیاری از شرکت های خارجی خواهان همکاری با آن شدند. شانا در این زمینه به نقل از سیروس کیان ارثی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران نوشته است: "شرکتهای خارجی برای از سرگیری روابط تجاری با شرکت ملی نفتکش ایران آمادگی خود را اعلام کرده اند. با توجه به شرایط فراهم شده در پسابرجام و لغو تحریمها، مشکلات ناوگان شرکت از قبیل استفاده از کلاس و بیمه بینالمللی مورد قبول بازار، رفع شده است. از زمان اجرایی شدن برجام تاکنون، تعداد ۳۰ فروند از کشتیهای این شرکت به شرکتهای خارجی اجاره داده شده است که با توجه به مذاکرات انجام شده، این تعداد تا پایان سال افزایش خواهد یافت."

 

یادآور می شود: بر اساس اعلام شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی نفتکش ایران در طول تحریمها بیش از ۹۰ درصد ظرفیت عملیاتی خود را در خدمت صنعت کشور قرار داد تا هیچگونه خللی در روند صادرات نفت کشور ایجاد نشود و هم‌اکنون نیز آماده است تا در صورت نیاز وزارت نفت بدون هیچ مشکلی با تمام ظرفیت در خدمت کشور باشد. همراستا با سیاستهای وزارت نفت در زمینه افزایش تولید و صادرات LPG، برنامهریزیهای لازم برای حضور پررنگتر شرکت ملی نفتکش در این بخش نیز صورت گرفته است.

کد خبر 604152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha