به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، زهرا احمدی پور، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست خبری با بیان اینکه 9 هزار نفر مجموع نیروهایی است که در استان ها، پایگاه ها، ادارات و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشغول فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: پرسنل این سازمان در سه حوزه تخصصی دارای مدارک مرتبط هستند و در بخش عمومی نیز متناسب با نیازمندی ها افراد متخصص در این حوزه به کار گرفته شده اند.
بودجه یک هزار میلیارد تومانی سازمان پاسخگوی نیازها نیست
معاون رییس جمهور در مورد بودجه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: بودجه در نظر گرفته شده برای این سازمان نیز محدودیتهایی دارد و دولت نیز متاثر از محدودیتهایی که دارد بالغ بر یک هزار میلیارد تومان بودجه برای این سازمان اختصاص داده است.
احمدی پور در ادامه با اشاره به ظرفیت های موجود در گردشگری داخلی گفت: متاسفانه در این حوزه همواره پشت سر مردم حرکت کرده ایم و طرح و برنامه ای نداشته ایم.
وی با بیان اینکه همه استان ها این ظرفیت را دارند که در ایام نوروز به مقاصد گردشگری تبدیل شوند، خاطرنشان کرد: متاسفانه نتوانسته ایم در این حوزه برنامه ریزی کنیم چرا که گاهی عدم شناخت از ظرفیت های گردشگری داخلی ارزان تر بودن گردشگری خارجی نسبت به گردشگری داخلی باعث شده است تا با توجه به ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری موجود در کشورمان آن گونه که باید نتوانیم در حوزه گردشگری داخلی موفق عمل کنیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اذعان داشت: با راهکار گردشگری داخلی می توانیم فرصت را در اختیار گردشگران کشورمان قرار دهیم چرا که هرچه شناخت از جاذبه های فرهنگی تاریخی و طبیعی کشورمان افزایش یابد تعلق خاطر بین افراد جامعه نیز بیشتر می شود.
احمدی پور در ادامه با اشاره به اشیای قیمتی و خروج آن از ایران برای شرکت در موزههای خارجی گفت: برای اینکه اشیای تاریخی را از ایران خارج کنیم و در موزه های خارجی حضور داشته باشیم قوانین و مقرراتی وجود دارد و طبق قانون باید با مجوز دولت اشیای تاریخی برای حضور در موزه خارج شود.
وی با اشاره به تشکیل کارگروهی در هیئت دولت مبنی بر تعیین تکلیف و حفاظت از بناهای میراثی و تاریخی گفت: در این کارگروه درباره بناهای میراثی و تاریخی تعیین تکلیف شده است و اقداماتی که باید به صورت فوری و بخشی نیز در قالب برنامه های بلندمدت برای حفاظت از این آثار طراحی شده است.
وی با بیان اینکه دستورالعمل های حفاظت از آثار تاریخی و میراثی را به استان ها ارسال کرده ایم، اظهار داشت: در قالب این دستورالعمل آثار تاریخی شناسایی و اقدامات لازم برای حفاظت از آنها در استان ها انجام می شود.
احمدی پور درباره تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه گفت: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمانی مرکب است و طی فرآیندی سه بخش آن کنار هم قرار گرفته اند.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه تبدیل سازمان به وزارتخانه در دستور کار ما قرار ندارد، گفت: اولویت ما این است که بتوانیم به صورت متوازن سه مسئولیت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را پیش ببریم و مدیریت کنیم.
وی با اشاره به افق 1404 در بخش گردشگری گفت: بر اساس راهبرد 1404 باید در بخش گردشگری 20 میلیون گردشگر خارجی به ایران جذب کنیم بنابراین متناسب با آن باید زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری آن فراهم شود.
احمدی پور با بیان اینکه نگاه مثبت دولت به توسعه گردشگری به ما کمک می کند تا بتوانیم به رشد متعادل در حوزه گردشگری برسیم و به محض اینکه فضای باز سیاسی فراهم شود به موازات آن می توانیم ظرفیت گردشگری خارجی را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه در 10 ماهه سال جاری شاهد ورود 50 درصدی گردشگران خارجی به کشور بوده ایم، تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه فرصت های خوبی در حوزه گردشگری خارجی فراهم شده است و افق 1404 بر رویکرد توسعه محوری دولت در حوزه گردشگری باعث می شود تا بتوانیم در این بخش فعالیت مناسبی داشته باشیم.
وی افزود: ایجاد زیرساخت های مناسب، اقامتگاه های بومگردی، توسعه ریلی و فرودگاهی، سهولت در صدور روادید، ویزاهای الکترونیکی همه کمک می کنند تا در گردشگری ظرفیت های مناسبی داشته باشیم و به افق 1404 برسیم.
وی با بیان اینکه تلاش کرده ایم در گردشگری مذهبی جذابیت های خوبی برای شیعیان داشته باشیم، تصریح کرد: ایران می تواند در برند گردشگری حلال به عنوان یک ظرفیت استفاده کند. همچنین ظرفیت ایران در بخش گردشگری سلامت در مقایسه با کشورهای اروپایی بیشتر است.
وی در ادامه با بیان اینکه موضوع تخریب بناهای تاریخی را به صورت جدی پیگیری کرده ایم، تصریح کرد: به شهرداران و استانداران بارها تاکید کرده ایم تا حفاظت از بناهای تاریخی را در دستور کار خود قرار دهند.
احمدی پور با بیان اینکه بعد از برجام با 37 کشور دنیا به منظور توسعه گردشگری لغو روادید انجام دادیم و به جز 10 کشور دنیا با تمام کشورهای جهان در زمینه انجام ویزای فرودگاه تفاهم نظر داریم، گفت: ظرفیت ها را برای ساخت هتل با کلاس های متفاوت در کشور فراهم کرده ایم و تلاش می کنیم از تجربه موفق استفاده کنیم.
معاون رییس جمهور ادامه داد: با کمک وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت کشور تلاش می کنیم تا زنجیره ای از هتل های کلاس متوسط را با استفاده از سرمایه گذار خارجی در کشور ایجاد کنیم.
وی با اشاره به فعالیت 500 مرکز بوم گردی در کشور گفت: تلاش می کنیم تا این تعداد را به دو هزار مرکز بوم گردی افزایش دهیم.
رییس سازمان گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: مراکز بوم گردی ایران می تواند دوستدار محیط زیست باشند بنابراین استانداردهای خاص خود را دارند و می توانیم با استفاده از این ظرفیت خانوارهای بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم و اقتصاد محلی را تقویت کنیم که این اقدام روند مهاجرت از شهر به روستا را معکوس می کند بنابراین اجرای آن ضروری است.
نظر شما