حسن هاشمی، رئیس شورای علمی کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: امیدواریم برگزاری چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران نقطه عطفی باشد و تحولی اساسی در این حوزه ایجاد کند.
وی با بیان اینکه هر کنگره و همایشی با رویکردی خاص اهداف علمی را دنبال میکند، افزود: اگر می خواهیم شاهد تحول اساسی در حوزه معماری و شهرسازی ایران باشیم باید از مراکز آموزشی و دانشگاهی در این زمینه فکر و طرح پژوهشی ارائه دهند و ارتباط تنگاتنگی با دستگاه های اجرایی مرتبط با موضوع (شهرداری، سازمان نظام مهندسی، راه و شهرسازی، معاونت عمرانی استانداری) داشته باشند.
رئیس شورای علمی کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در خراسان جنوبی گفت: با همکاری دستگاههای اجرایی و مراکز آموزشی باید استان خراسان جنوبی و شرق کشور به عنوان پایلوت معماری ایرانی اسلامی مطرح شود و در بافتهای جدید بسته های تشویقی به مالکان داده شود تا از این نوع معماری استفاده کنند.
هاشمی با تاکید بر اینکه برگزاری کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران می تواند تلنگری برای تمام دستگاههای اجرایی باشد تا بدانند با معضل آشفتگی معماری در شهرها مواجه هستیم، ادامه داد: باید در این زمینه آسیبشناسی صورت بگیرد و راهکارهای مناسبی ارائه شود و قطعاً این کنگرهها می تواند با افزایش تعامل دستگاههای اجرایی نتیجه مثبتی داشته باشد.
وی پیشنهاد داد کارگروهی در استانداری و یا مسکن و شهرسازی تشکیل شود تا سازوکار مشخصی را فراهم و در زمینه معماری و شهرسازی ایرانی الگو دهی به مردم کند چرا که اکنون معماران دچار بلاتکلیفی هستند و این معضل تنها در خراسان جنوبی نیست بلکه در سراسر کشور این آشفتگی مشاهده میشود.
رئیس دانشکده هنر دانشگاه بیرجند گفت: انتظار است در استان خراسان جنوبی با فرهنگ و تمدن غنی که همیشه به این مهم افتخار داریم در حوزه معماری بتوانیم الگو و سرآمد باشیم.
هاشمی بیان کرد: بافت تاریخی بسیار الگو مشخص و خوبی است و میتوان از تجربیات سایر کشورها استفاده کنیم و در عین حفظ ارزشهای سنتی، معماری مدرن را به جامعه عرضه کنیم.
وی بابیان اینکه تحول در حوزه معماری و شهرسازی عزم ملی را میطلبد، اظهار کرد: از تاکیدات مقام معظم رهبری بوده که اگر می خواهیم سبک زندگی ایرانی اسلامی را در جامعه وارد کنیم یکی از مهمترین مولفه ها داشتن شهری آرمانگرا است که با ویژگی های ایرانی و اسلامی تطبیق داشته باشد.
نظر شما