به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، فرهاد فلاح کریمی، رئیس پلیس آگاهی گیلان امروز(5 بهمن) در نشست با اصحاب رسانه استان با بیان اینکه تامین امنیت از نیازهای اساسی مردم است گفت: تامین امنیت نخستین مطالبه مردم است.
وی فضای اجتماعی، مجرم و قربانی را سه ضلع جرم و دارای نقش مکمل در شکل گیری جرایم دانست و افزود: کاهش مقاومت مردم در برابر جرائم موجب افزایش جرم می شود و امروز فضای اجتماعی برای ارتکاب جرم ایجاد شده و تا زمانی که این فضا مهیا باشد نمی توان از جرم پیشگیری کرد.
فلاح کریمی به وظایف پلیس آگاهی در سال 95 اشاره و بیان کرد: مبارزه با جرائم خشن، قاچاق کالا و ارز و سرقت سه اولویت پلیس آگاهی است.
وی با اشاره به اهمیت تشکیل قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: در10 ماه نخست امسال با رشد 3 برابری قاچاق کالا و ارز در گیلان مواجه بودیم.
ثبث ۵ هزار و ۸۱۶ فقره سرقت در گیلان
رئیس پلیس آگاهی گیلان با بیان اینکه 90 درصد پرونده های ورودی به پلیس آگاهی در حوزه سرقت است تصریح کرد: 48 درصد پرونده های مربوط به سرقت خرد(زیر 100 هزار تومان)، 17 درصد سرقت از منازل است که بیشتر در مناطق مرفه نشین مانند گلسار، منظریه، پارک نیک مرام، نیمای لاهیجان و توسط سارقان غیربومی صورت می گیرد.
وی ادامه داد: در10 ماهه سال جاری پنج هزار و 816 فقره سرقت در استان ثبت و تشکیل پرونده شد که چهار هزار و 390 مجرم دستگیر و تحویل دستگاه قضایی گردید.
فلاح کریمی گفت: گیلان در حوزه سرقت جایگاه 19 کشوری و سرقت مسلحانه جایگاه 29 کشور را دارد.
وی اذعان کرد: بیشترین وقوع جرم با 51 درصد در کلانشهر رشت رخ داده است زیرا امکان پنهان شدگی مجرمان در میان مردم در شهرهای پرجمعیت بالاست.
رئیس پلیس آگاهی گیلان با بیان اینکه شهرستان های سیاهکل، املش و رودبار کمترین سرقت را با یک درصد به خود اختصاص دادند افزود: تشکیل پلیس محلات راهکاری جهت جلوگیری از سرقت است.
رشد 2 درصدی ارتکاب به قتل در گیلان
وی غفلت را عاملی مهم در تحمیل جرم به مردم دانست و اظهار کرد: در10 ماهه امسال رشد 2 درصدی ارتکاب به قتل را شاهد هستیم که 86 درصد این پرونده ها کشف و مختومه شد.
فلاح کریمی ادامه داد:71 درصد مقتولین را مردان و 29 درصد را زنان تشکیل داده که 38 درصد قتل ها در رشت و 62 درصد در مابقی شهرستان های استان رخ داد.
به گفته وی، اختلافات خانوادگی و مسائل منکراتی(ارتباط های پنهان) هر کدام با 36درصد، نزاع و درگیری و سرقت هر کدام با 13 درصد بیشترین علل ارتکاب به قتل را در استان تشکیل می دهند.
افزایش ۲۷ درصدی خودکشی/مردان گیلانی بیشتر خودکشی می کنند
رئیس پلیس آگاهی گیلان به آمار خودکشی اشاره و بیان کرد: خودکشی در گیلان از ابتدای امسال تا کنون 27 درصد افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: بیشترین آمار خودکشی در گروه سنی 20 تا 30 سال و در جمعیت مردن(با 77 درصد) بوده است.
وی اختلافات خانوادگی، اختلال روانی و اعتیاد را مهمترین علل خودکشی برشمرد و افزود: خودکشی ها بیشتر به شکل حلق آویز، استفاده از قرص برنج و دارو، و اسلحه شکاری بوده است.
نظر شما