پیشکسوتان و خادمان نشر تجلیل شدند/ جلیسه: تجربیات ارزشمند خادمان نشر باید مکتوب شود

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل خانه کتاب در مراسم تجلیل از خادمان نشر کتاب گفت: متأسفانه نتوانسته‌ایم آن گونه که باید تجربیات ارزشمند خادمان نشر را مکتوب کنیم و تاسف ما پس از مرگ این پیشکسوتان دو چندان می‌شود.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، پیشکسوتان و خادمان  نشر کتاب در بخش  های «ناشران»، «کتابفروشان»، «مدیران پخش» و «مروجان کتاب» طی مراسمی عصر دوشنبه ۴ بهمن ماه در پژوهشکده فرهنگ هنر و معماری توسط موسسه خانه کتاب تجلیل شدند. 

 

در این مراسم علاوه بر غلامی‌جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، «احمد مسجدجامعی» عضو شورای شهر تهران، «حجت‌الاسلام مهدوی‌راد» عضو هیأت امنای موسسه خانه کتاب، «حجت‌الاسلام زائری» مدیر مجموعه فرهنگی سرچشمه، «محمود آموزگار» رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و جمعی از اهالی کتاب و رسانه حضور داشتند.

 

مجید غلامی جلیسه در این مراسم با اشاره به تاریخ ۴۰۰ ساله نشر کتاب در ایران گفت: در طی قرون مختلف خادمانی داشته‌ایم که که به تنهایی بار توسعه کتاب را به دوش کشیده و سبب گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی بوده‌اند. اما اگر به تاریخ چاپ و نشر توجه کنیم با خلأ جدی انتقال فرهنگ در این زمینه روبرو هستیم که متأسفانه نتوانسته‌ایم آن گونه که باید تجربیات ارزشمند خادمان نشر را مکتوب کنیم و تاسف ما پس از مرگ این پیشکسوتان دو چندان می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه کتاب‌هایی که از تاریخ ناشران در خود مطلبی داشته باشند تعداد کمی هستند، بیان کرد: تنها ناشری که بخشی از خاطرات خود را در این زمینه ثبت کرده است مرحوم عبدالرحیم جعفری بود که در کتاب در «جستجوی صبح» یادگاری را برای ما ثبت کرده است در حالی که ناشران هزاران کتاب منتشر می‌کنند اما کتابی در مورد خود چاپ نمی‌کنند و این همان مصداق کوزه‌گر از کوزه شکسته آب می‌خورد است.

 

مدیرعامل خانه کتاب تاسیس مرکز کتاب‌پژوهی در خانه کتاب را خوب ارزیابی کرد و گفت: موفق شده‌ایم طی سه سال 60 عنوان در حوزه تاریخ نشر منتشر کنیم که بخشی از اندوخته‌ها و تجربیات ناشران و کتابفروشان ما در تهران و شهرستان‌ها است. کتاب «تاریخ شفاهی کتاب» اثر نصرالله حدادی که در این مراسم رونمایی شد نیز از این دسته کتاب‌هاست که با انتشار این کتاب توانستیم یک گام کوچک برای ثبت و ضبط تجربیات ناشران برداریم.

 

وی در پایان سخنانش از اعلام آمادگی خانه کتاب برای حمایت از ناشرانی که تمایل داشته باشند سابقه نشر و تجربیات خود را در قالب کتاب و مقاله تدوین کنند، خبر داد.

 

در بخش دیگری از این مراسم، پیشكسوتان  و خادمان نشر کتاب در بخش های ناشران، کتابفروشان، مدیران پخش و مروجان کتاب به شرح زیر معرفی و تجلیل شدند:

منوچهر حسن‌زاده: انتشارات مروارید

سيد حسن اماميان: انتشارات سرور قم

اصغر سماک: مدیر پخش آیلار

مهدی چرخابی: مدیر پخش گلفام اصفهان

اردشیر هنر بخش: مدیر کتابفروشی هنر

مهدی نودهی راد: مدیر کتابفروشی فرودسی

مهدی مژده: کتابفروشی مژده

بهنام محمدی: مدیر کتابفروشی  محمدی از فارس(شیراز)

محسن کیانی: مروج کتاب

نصرالله حدادی: مروج کتاب

ابوالفضل عرب‌زاده:  مروج کتاب.

 

به گزارش شبستان، نصرالله حدادی گردآورنده کتاب «تاریخ شفاهی کتاب» که در این مراسم از آن رونمایی به عمل آمد، در سخنانی به ضرورت انتشار کتاب‌هایی توسط ناشران از خودشان اشاره کرد.

 

همچنین، مدیر انتشارات مروارید نیز در سخنانی ناشران را از ستون‌های فرهنگ جامعه و پیاده‌نظام توسعه فرهنگی دانست.

 

 

کد خبر 603863

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha