به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری انجمن صنفی شرکت های نمایش ویدیویی آنلاین پیش از ظهر امروز حضور محمد صراف رییس انجمن و حسین تهرانی، محمدجواد شکوری مقدم، احمدعلی فرهودی، محمدعلی خطیبی، اعضای هیات مدیره و رضا منظری رییس پروژه VOD در سازمان سینمایی در محل خانه هنرمندان برگزار شد.
محمد صراف رییس این انجمن در ابتدای این جلسه گفت: برای اینکه بتوانیم سامانه مناسبی برای عرضه محتوا به صورت مجازی در کشور ایجاد کنیم، پایه ریزی برای ایجاد سامانه VOD در سال ۹۳ شکل گرفت . این کار با توجه به نمونه های موفقی از این سیستم در دنیا و به خصوص در آمریکا فعالیت می کنند انجام شد، که توانسته اند موفقیت های بسیاری کسب کنند.
وی در ادامه به مقابله با کانال های توزیع غیرقانونی تولیدات در فضای اینترنتی اشاره کرد و گفت: البته این امر یکی از مهمترین دلایل ما برای شکل گیری صنف شرکت های نمایش ویدیویی آنلاین بود. یکی دیگر از مواردی که برای ایجاد سامانه مورد نظر باید به آن توجه کرد رسیدن به همگرایی شرکت های فعال در عرصه نمایش ویدیویی آنلاین، رسیدن به یک همگرایی و در کنار هم کار کردن بود.
صراف ادامه داد: برای ایجاد چنین سامانه ای با مشکلاتی مواجه بودیم که از آن جمله می توان به اخذ مجوزهایی در ایران اشاره کرد که با تلاش شرکت ها و حمایت نهادهای مختلف مانند صدا و سیما و وزارت ارشاد صادر شد. همچنین می توان گفت یکی دیگر از موارد چالشی در این مسیر، ایجاد محتوا است که این مشکل همچنان وجود دارد. در واقع می توان گفت تولید ۱۰۰ فیلم در سال نمی تواند چرخه اقتصاد را در این حوزه بچرخاند.
رییس انجمن صنفی شرکت های نمایش ویدیویی آنلاین با تاکید بر اینکه اقدامات ثبت صنف به صورت قانونی انجام شده است و این صنف در وزارت کار به ثبت نهایی رسیده است، در مورد سایر اهداف و دستاوردهای این صنف بیان کرد: برطرف کردن موانع و مشکلات بر سر راه شرکت های عضو، ارائه خدمات ارزان و باکیفیت به کاربران، شفاف سازی قوانین و برخورد با اقدامات غیرقانونی توزیع کنندگان، حمایت از جامعه هنری کشور در حوزه سینما و تئاتر، حمایت از مردم به عنوان کاربران این سامانه ها و فرهنگسازی درباره استفاده از محتوای قانونی در کشور از جمله دغدغه هایی است که در این صنف دنبال خواهد شد.
صراف با اشاره به اینکه حمایت از اقتصاد سینمای ایران و تئاتر از جمله اهداف این سامانه به شمار می رود، افزود: در حال حاضر یک میلیون کاربر از سامانه ها استفاده می کنند که ما چشم انداز خوبی برای ۱۸ ماه آینده تبیین کرده ایم تا وضعیت موجود به شکل چشم گیری ارتقا پیدا کند. به عنوان نمونه این تعداد باید به ۵ میلیون کاربر برسد و در ادامه آن سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی با ۵۰۰ درصد افزایش همراه شود.
در ادامه این جلسه نوبت به پرسشهای خبرنگاران شد که صراف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه راه کار این انجمن برای مقابله با سایت های غیرقانونی نمایش آثار داخلی چیست؟ بیان کرد: سعی کرده ایم با پایین آوردن هزینه استفاده از اینترنت و دریافت ترافیک رایگان، مخاطبین را برای استفاده از این سامانه ترغیب کنیم.
وی همچنین در زمینه فعالیت این سامانه در اشتغال زایی گفت: جدای از ایجاد اشتغال مستقیم برای دست کم پنجاه نفر، باید بگوییم که این سامانه قابلیت های متعددی دارد که هر فردی که بخواهد می تواند توانایی های خود را تولید ویدئو به دیگر مخاطبان آموزش دهد و یا شرایط برای فروش تولیدات خود را فراهم کند.
صراف در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر که آیا این صنف به عنوان یکی از صنوف خانه سینما شناخته خواهد شد یا خیر، بیان کرد: با صحبت هایی که با مدیرعامل خانه سینما داشتیم، این نوید داده شده است که به زودی صنف ما نیز به عنوان یکی از اصناف خانه سینما شناخته شود.
محمدجواد شکوری مقدم گفت: در حال حاضر ۹۰ میلیون دقیقه در ماه تماشای فیلم بر روی سامانه ها صورت گرفته است که رسیدن به ۴۵۰ میلیون دقیقه تماشای فیلم از جمله چشم اندازهای ما در ۱۸ ماه آینده است.
رضا منظری نیز در ادامه این نشست توضیح داد: اقدامات قانونی ما برای مقابله با سایت های غیرقانونی چیزی کم ندارد اما برای اعمال این قوانین نیازمند ایجاد بستری مناسب بودیم که با ایجاد ساز و کار مناسب، به زودی این قوانین اعمال می شود. خوشبختانه با آغاز فعالیت سامانه VOD طی یک سال گذشته استقبال خوبی از سوی مخاطبان صورت گرفته است و به زودی اخبار خوبی در حمایت از حقوق مولفان در ایران می شنویم.
نظر شما