به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، رضا علیزاده، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان امروز ( ۴ بهمن) در جمع خبرنگاران این شهرستان با بیان اینکه ثبت غذاهای محلی در فهرست آثار ملی پیگیری می شود، گفت: استان گیلان دارای تنوع غذایی است و شهر رشت به عنوان شهر خوراک و غذا ثبت جهانی شده است.
وی با اشاره به اینکه بندر آستارا و سایر مناطق استان گیلان با غذاهای محلی شان توانایی ثبت در فهرست آثار ملی را دارند افزود: غذاهای لونگی، باسترما پلو، بورانی پلو و چغرتما چهار غذای محلی آستارا هستند که پرونده شان جهت ثبت به شورای ثبت ارسال می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه رستوران ها، واحدهای پذیرایی و سفره خانه ها با بها دادن به غذاهای بومی و محلی در راستای جذب گردشگر تلاش کنند، تصریح کرد: غذا یکی از انگیزههای حضور گردشگران در یک منطقه است.
علیزاده پرهیز از منوهای کلیشهای، روی آوردن به الگو های معماری، استفاده از لباسهای بومی- محلی و آرایه های سنتی و صنایع دستی را از راه های جذب گردشگر به واحدهای پذیرایی، رستوران ها و سفره خانه ها دانست و خاطرنشان کرد: تلفیق این موارد با موسیقی محلی و بومی در رونق بخشیدن به فضای کسب و کار در واحدهای پذیرایی نقش تاثیر گذاری دارد.
وی با بیان اینکه بناهای تاریخی از مهم ترین دغدغههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان است، خاطرنشان کرد: اعتبارات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان پاسخگوی مرمت، حفظ و صیانت از آثار تاریخی نیست.
علیزاده درجه استهلاک بناها و آثار تاریخی در گیلان را به دلیل شرایط اقلیمی بالا دانست و افزود: با این منابع و بالا بودن بناها و آثار تاریخی با مشکل مواجه هستیم.
وی بر مرمت و حفظ بناهای تاریخی متعلق به دستگاههای دولتی به صورت مشارکتی با تعامل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید و تصریح کرد: نابودی بناهای تاریخی نابودی تمدن یک منطقه است.
علیزاده با بیان اینکه کل اعتبار تملک دارایی های سرمایه تصویب شده میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گیلان ۷ یا ۸ میلیارد تومان است، گفت: تا اواسط سال مالی میزان اعتبار تخصیصی مشخص میشود و تا به امروز نیز پروژههای میراث فرهنگی به صورت تعهدی به مرحله اجرا در آمده است.
نظر شما