حزن دنیوی مانع رسیدن انسان به سعادت می شود

عضو مجلس خبرگان رهبری، گفت: حزن دنیوی گاهی مانع رسیدن به سعادت می شود، زیرا انسان را از عبادت و کار و تحصیل باز می ‌دارد و غیر از ضرر فایده‌ای برای انسان ندارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی در جلسه تفسیر شرح نصایح امام محمد باقر(ع) به جابر که در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد، با اشاره به دشمن نور قلب انسان ابراز داشت: تبعیت از شیطان نور قلب را از انسان می‌گیرد و در واقع دشمن نور قلب انسان حب دنیا و آلودگی‌های آن است.


آیت الله مصباح یزدی با بیان ضرورت استفاده از نور برای جاده کمال انسان، خاطرنشان کرد: خداوند در باطن آدمی معنویت و کمالی عنایت کرده که حکم نور در برابر تیرگی‌ها را دارد، نور قلب همانند نور حسی و مادی که راه را در شب تاریک به انسان نشان می ‌دهد در باطن انسان نیز در مسیر کمال جاده‌ای است که باید آن را پیمود که این مسیر نیز به نور احتیاج دارد.


رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمیین(ره)، با اشاره به اینکه خداوند به برخی از افراد این نور را داده است و برخی ‌ها نیز لیاقت دریافت این نور را از خود سلب کرده‌اند، تاکید کرد: اگر قلب انسان نورانی باشد می ‌تواند مسیر زندگی را تشخیص دهد و مرز بین حق و باطل را تمییز دهد که این امر برای مومن چیز ارزشمندی است.


عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر جایگاه نشاط در پرورش انسان، عنوان کرد: همه تلاش‌هایی که در فرهنگ جهانی و غربی رخ می ‌دهد در راستای ایجاد نشاط برای انسان است، علوم انسانی نیز بر پرورش انسان با نشاط تاکید دارد و اندوه و حزن در وجود انسان را چیزی انحرافی می ‌دانند.


آیت االله مصباح یزدی، اظهار داشت: زندگی اگر توام با غم و اندوه باشد فایده‌ای ندارد که این مطلب نشان دهنده آن است که علوم انسانی ما، بقایای رفتارهای غربگرایانه است.


وی ادامه داد: در این راستا رهبر انقلاب در سفر سال گذشته خود به قم فرمودند برخی از متون دانشگاهی ما مبانی ضد اسلامی دارد.


این استاد برجسته حوزه علمیه قم، حزن را خلاف فطرت انسان دانست و گفت: امروز دنیا آنرا نمی‌پذیرد، این مسئله باید از ریشه حل شود و باید دانست که اصولا حزن چیست و چه اقسامی دارد؟


عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: بر اساس بینش اسلامی آنچه که در فطرت انسان وجود دارد بیهوده و باطل نیست بلکه وسیله ای برای کمال است و روزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، بر استفاده بجا از فطرت انسانی تاکید کرد و اظهار داشت: خنده و گریه هر دو در وجود آدمی قراردارد که هر کدام در جای خود مفیدند، شهوت نیز یکی از مواردی است که در وجود آدمی نهادینه شده است و باید به جا از آن استفاده کرد و اگر شهوت وجود نداشت نسل انسان منقرض می‌شد.


آیت الله مصباح یزدی، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راهکارهای قرآنی نشاط تصریح کرد: قرآن از مردم می‌ خواهد بدنبال راه سعادت بروند و در این زمینه وعده‌های اخروی داده و فرموده است اگر می‌ خواهید دچار حزن و اندوه نشوید باید ایمان و عمل صالح داشته باشید.


عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه شادی در صورتی برای ما مطلوب است که ما را به سعادت ابدی نزدیک کند، ادامه داد: در بینش توحیدی همه آنچه در دنیا وجود دارد تنها ابزار است و هدف نیست و خوب و بد آن بستگی به این دارد که آن مورد به درد آخرت انسان بخورد یا خیر؟


وی حزن دنیوی را مانع رسیدن انسان به سعادت عنوان کرد و ابراز داشت: ناراحتی بر امور دنیوی نامطلوب است و سعادت ابدی انسان را در پی ندارد، حزن دنیوی گاهی مانع رسیدن به سعادت خواهد شد زیرا انسان را از عبادت و کار و تحصیل باز می‌دارد و غیر از ضرر فایده‌ای برای انسان ندارد.


رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، در پایان با اشاره به اینکه حزن و ناراحتی برای آخرت مورد تاکید اسلام است، گفت: اگر انسان در مورد اینکه روزهای عمرش سپری می‌ شود و او کاری برای آخرت خود انجام نداده است، ناراحت و نگران شود این حزن و ناراحتی مطلوب است چرا که او را به فکر وا می ‌دارد و برای جبران گذشته مصمم می ‌سازد.


پایان پیام/

کد خبر 60369

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha