به گزارش خبرنگار شبستان، مسعود ستایشی، معاون قضایی استان تهران امروز در ششمین دوره هم اندیشی، تبیین ضوابط و مقررات مرتبط با شوراهای اسلامی شهر گفت: شورا رکن چهارم قانون اساسی می باشد. در قانون اساسی به حقوق ملت، اختیارات شورای رهبری پرداخته شده است، در اصل 100 قانون اساسی جایگاه شورا مشخص شده است.
وی ادامه داد: در اصل 106 قانون اساسی برای پیشرفت سریع برنامه های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، فرهنگی و آموزشی پرداخته شده است و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم با توجه مقتضیات محلی اداره امور هر روستا، بخش و شهرستان با نظارت شورایی بنام شورای ده ها صورت می گیرد که با رعایت اصول وحدت ملی، تمامیت ارضی و تابعیت حکومت مرکزی باید رعایت شود.
شتایشی با بیان اینکه در اصل 15 تصمیمات شوراها آمده است که تصمیمات شوراها نباید مخالف موازین شرعی و قوانین کشور باشد افزود:تشخیص این تخلفات بر عهده مسولان ذیربط و کمیته تطبیق است، ما از بعضی تطبیق ها گلایه دارم، شان نزول تطبیق به شرح منعکسه در ماده 82 امده است که این تطبیق صورت بگیرد و این امر براین تحقق اصل قانون اساسی است، در صورتی که این موارد رعایت نشود باید مسئولان این موضوع را مورد توجه قرار دهند.
وی گفت: ما به عنوان افرادی که منتخب و حامل آرای مردم هستیم نباید خلاف قانون عمل کنیم لذا باید خواسته هایی را که مردم به دلیل آنها به شما رای دادند، پاسخگو باشید.
وی با اشاره به ارتقای اعتماد مردم به حاکمیت گفت: آیا قابل پذیرش است که ما تصمیمی بگیریم که خلاف موازین شرعی باشد، آیا این آماری که در خصوص تخلف شوراها ارایه دادند قابل دفاع است، آیا اینها نباید پاسخگو ی افرادی باشند که با سلابت کامل اینها بررسی می کنند.
ستایشی با بیان اینکه تضارب آرا باید در جهت ارتقا باشد نه در جهت تعرض حقوق مردم، گفت: تضارب آرا نباید نه در انحراف از وظایف و نه در جهت کاهش باشد لذا تضارب آرا خوب است در صورتی که باعث توسعه و پیشرفت جامعه باشد.
ستایشی با بیان اینکه جایگاه شوراها جایگاه ویژه ای است گفت:شما کار بسیار سختی در شوراها دارید در صورتی که حقوق مردم را رعایت کنید.
معاون قضایی استان تهران با اشاره به فرآیندهای انتخاباتی اذعان کرد: در انتخابات، هیئت اجرایی و نظارتی وجود دارد، نظارت شما با مجلس شورای اسلامی است ،قوانین و شرایط انتخاب شوندگان و محرومان مشخص است.
وی با اشاره به شرط اقامت در قانون به عنوان یکی از ویژگی های شرکت در انتخابات شوراها گفت: شرط اقامت در قانون اشاره شده است بایستی فردی که در انتخابات شوراها کاندید می شود در همان محل شهر و روستا اقامت داشته باشد. شان نزول شوراها احاطه به امور مردم و زیست کردن با مردم است. بعضی ها می گویند ما چند روز در روستا حضور داریم و مابقی را در تهران هستیم این قابل قبول نیست بایستی با مردم زیست کنند چون در این شرایط باعث سلب اعتماد از مردم می شوند.
معاون قضایی استان تهران با اشاره به بعضی از اعضای شوراها که محکوم به جرم و غصب اموال عمومی شده اند، افزود: واقعا مایه تاسف است که برخی از این افراد محکوم به خیانت، کلاهبرداری و غصب اموال عمومی می شوند.
وی گفت: اعضای شوراها باید در خصوص مشکلات و نارسایی های اجتماعی، اقتصادی و آموزشی طرح ارایه دهند.
ستایشی گفت: دستگاه قضایی و نظارتی قدم به عقب نمی گذارد و دقیقا با نگاه مداقه تخلفات را بررسی و اعلام می کند.
وی با بیان اینکه همچنین دخل و تصرف در متن مصوبات شوراها دیده شده است، افزود: مصوباتی را که برای شوراها تصویب شده اند بعضی از افراد از موقعیت خود استفاده و الحاق کرده است که این پسندیده نیست ،همچنین اعمال و اغراض شخصی در عملکرد در شهرداری دیده شده است که این اغراض در قانون تخلفات هم آمده است.
وی با بیان اینکه استیضاح حق اعضای شورای شهر است، گفت: اگر می خواهید با کسی برخورد کنید باید با ادله اثباتی اقدام کنید، با مر قانون باشد و با آبروی مردم بازی نکنید. بعضی تخلفات واقعا شرم آور است و این تخلفات باعث سلب اعتماد مردم از شما می شود.
معاون قضایی استان تهران با بیان اینکه آمار مجازات ها نگران کننده است، گفت: 319 نفر اعضای شورا است که 70 پرونده در این زمینه تشکیل شده است. میزان تخلفات 21.9 درصد است.
ستایشی با بیان اینکه در حال حاضر کشور نیاز به اعتماد مردم دارد، گفت: هر جایی که اعتماد مردم در میان بود ما محکوم به موفقیت شدیم، ما باید نظارت کنیم نه دخالت، اگر اعتماد مردم خدشه دار شود ما هم موفق نخواهیم شد.
نظر شما