کنفرانس بین‎‏المللی گفتگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب برگزار شد

خبرگزاری شبستان: کنفرانس بین‎‏المللی گفتگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در عرصه اعتدلال و عقلانیت در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در این مراسم طی سخنانی گفت: ایران و اعراب به عنوان همسایه های تاریخی و تمدنی فرهنگی مطرح هستند که این ارتباط پس از اسلام گسترده تر شد.

وی عنوان داشت: گفتگوی ایران و عرب نیازی به واسط و تاریخ گفتگوی مشترک ندارد و تنها ریشه اصلی آن مهم بوده که در قرآن و اسلام مطرح شده است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی با تاکید بر موضوع گفتگو گفت: گفتگو به عنوان یک اصل ثابت دینی با پیروان سایر ادیان و حتی کسانی که دین ندارند مطرح است و راه حل همه مشکلات بازگشت به اصالتهای اسلامی و قرآنی است.

نواب گفت: دلایل فاصله گرفتن در حوزه روابط باید توسط روشنفکران بررسی شود و نباید این مسائل تندرویی که به دامان اسلام افتاده در این زمینه تاثیر بگذارد.

 

* گفتگوی فرهنگی ایران و عرب نیازمند جهت گیری دقیق است

عباس خامه یار معاون اموربین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم در این کنفرانس با اشاره به روابط ایران و اعراب گفت: این رابطه به 13 قرن پیش باز می گردد و حتی سه قرن پیش از اسلام آغاز شده بود و پس از دولت عباسی افزایش چشمگیری داشته است.

وی عنوان داشت: شروع گفتگوی فرهنگی ایران و عرب نیازمند جهت گیری دقیق است که باید در این زمینه کار کرده و  مرور تاریخ مشترک از سوی دو طرف و ایجاد باور برای نسل معاصر از نکات کلیدی است که باید مد نظر باشد.

معاون اموربین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به مباحث فرهنگی و تمدنی و گفتمان در منظومه تمدنی گفت: در این عرصه مسائل سیاسی پرچالشی به چشم میخورد که باید مد نظر باشد.

خامه یار با بیان اینکه روابط ما با اعراب روابط گرگ و میش نیست گفت:  باید نقاط حساس طرف مقابل را شناخت و بر این اساس گفتگو را آغاز کرد.

 

* باید به دنبال تاسیس و تکوین عقلانیت اسلامی و عقلانیت نوپدید باشیم

حجت الاسلام و المسلمین واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی هم در کنفرانس بینالمللی گفتگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در عرصه اعتدلال و عقلانیت با اشاره به واقعیت جهان اسلام گفت: این واقعیت ها دل هر مسلمانی را به درد می آورد و صحنه، صحنه تلخی است که با درگیری ها و واگرایی ها و چالش ها در جهان اسلام روبرو هستیم.

وی ادامه داد: این مسائل نوپدید نیست و در قرن 16 و 17 گرایشات مذهبی در اروپا جنگ های عظیمی به وجود آورد و متاسفانه اوج بی خردی و فقدان عقلانیت را در قرن بیستم و جنگ جهانی اول و دوم می توانیم مشاهده کنیم.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی تاکید کرد: باید به دنبال تاسیس و تکوین عقلانیت اسلامی و عقلانیت نوپدید باشیم چرا که این عقلانیت دارای اضلاع مختلفی است که یک ضلع آن به قدرت سیاسی و دول اسلامی باز خواهد گشت.

واعظی با تاکید بر به انزوا کشیدن افراط گرایان گفت: اگر عناصر فرهنگی در سطح جهان اسلامی موفق به این کار شوند، امید می رود که به سمت عقلانیت جامعه اسلامی گام برداریم.

وی گفت: از سوی دیگر باید در راستای تقویت گفتگوهای تقریبی تلاش کرد و در این عرصه لازم است که جریان های مختلف اسلامی و تفاسیر مختلف از اسلام به گفتگوی تقریبی با هم نشسته و گفتگو کنند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی تاکید کرد: باید بدانیم که قدرت های منطقه ای تمایل زیادی به واگرایی دارند و این تمایل باید توسط عناصر فرهنگی با بالابردن مطالبات در جامعه مردم و آگاهی بخشی کنترل و هدایت شود.

 

*بررسی ایده های تخصصی

حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی هم در این کنفرانس در خصوص هدف از برگزاری این مراسم گفت: مشکلات جهان اسلام موجب شد تا این کنفرانس برگزار شود.

وی گفت: باید جهالتهای علمی و عملی موجود در جهان اسلام، برطرف شود و اگر رنجها و ناامنی ها کاهش پیدا کند عقلانیت ایجاد شده و عقلانیت جایگزین جهل می شود.

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: یکی از مسائل مطرح شده برگزاری پنل های تخصصی است که 53 ایده به دبیرخانه رسیده که 30 ایده تخصصی مطرح می شود.

کد خبر 603425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha