علی کاظم زاده، مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی با بیان اینکه ماه رمضان ماه بهره مندی از فضائل معنوی است، به خبرنگار شبستان گفت: در این ماه هر کسی به اندازه توان و درک خود می تواند از معنویات این ماه بهره ببرد.
وی با بیان اینکه بخشی از جامعه هدف این سازمان را کودکان و خردسالان فعال در مهدهای کودک تشکیل می دهند، افزود: باید با برنامه ریزی و ارائه آموزش های عملی فرهنگ روزه داری را از کودکی در فرد نهادینه کرد.
کاظم زاده با اشاره به اینکه یادگیری و هرآنچه که قرار است جزئی از رفتار باشد از طریق مشاهده آموخته می شود، بیان کرد: یادگیری مشاهده ای، مهم ترین عنصر در یادگیری روزه داری است لذا والدین باید خود الگوی خوبی جهت اجرای فرائض دینی باشند و از این طریق کودکان را با فرهنگ ماه رمضان آشنا کنند.
کاظم زاده به برخی از اقدامات عملی برای شکل گیری این ارزش معنوی در کودکان اشاره و بیان کرد: حضور کودکان در کنار سفره افطار و سحر و تمرین آداب روزه داری، ارائه مفاهیم روزه داری در قالب شعر و داستان، تشویق کودکان به گرفتن روزه گنجشکی و تشویق کودکان در قالب هدیه برای انجام رفتارهای مناسب و اعمال شایسته در ماه رمضان از جمله برنامه های عملی است.
وی با اشاره به معلولان ذهنی به عنوان دیگر جامعه هدف سازمان بهزیستی، اظهارداشت: گروه زیادی از معلولان ذهنی به علت عدم درک مسائل و همچنین گروهی به علت مصرف دارو قادر به روزه داری نیستند.
کاظم زاده گفت: این گروه افراد با فرا گرفتن آموزش های لازم در زمینه نماز و صلوات که به صورت دسته جمعی هنگام افطار و سحر در این مراکز اجرا می شود؛ با حال و هوای ماه رمضان و معنویت حاکم در این ماه آشنا می شوند.
وی در توضیح برنامه های سازمان بهزیستی در ماه مبارک رمضان به برنامه " ضیافت مهر " اشاره کرد که در آن از مدیران کل دستگاه های مختلف اجرایی استان دعوت می شود تا بر سر سفره افطار مددجویان بهزیستی حضور یافته و کمک های خود را به خانواده های آنان اهدا کنند.
پایان پیام/
نظر شما