به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، روزهای سال ۱۳۹۵ که با عنوان « اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» از طرف مقام معظم رهبری نامگذاری شد در حال اتمام است و این ایّام فرصتی است تا با بازنگری به گزارش عملکرد یکساله مدیران استانی و مسئولان اجرایی عملکرد آنان را در این خصوص پیگیر و مطالبه کنیم.
به همین منظور با محور قرار دادن یکی از مهمترین گزینه هایی مطرح در آسیب های اجتماعی یعنی اشتغال نسبت به این مهم در استان البرز می پردازیم.
رئیس جمهور در آخرین سفر استانی خود به البرز یکی از مهمترین مسائل و مشکلات اساسی این استان را مقوله « بیکاری » دانستند و دستور دادند که زمینه های اشتغال زایی بیش از پیش فراهم شود، باید دید که تا چه اندازه این دستور و تکلیف اجرا شده است.
این در حالی است، که سید حمید طهایی، استاندار البرز در آخرین جشنواره کارآفرینان برتر استان که در هفته پایانی دی ماه سال جاری برگزار شد به یک نکته اساسی اشاره کرد و آن اینکه دوازده شرکت خارجی در استان ایجاد شده است و البته پیش از این به کارخانه سیگار سازی نیز اشاره کرده بود و آن را یکی از مهمترین برنامه ها در بحث اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل ذکر کرد.
با این وصف؛ آمار بیکاری در سطح استان متناسب با بحث مهاجرت که البته در بسیاری از مراکز علمی و دانشگاهی و صنفی شاهد اشتغال به کار یک قومیت خاص در همان بدو ورود به استان هستیم همچنان وجود دارد و البته به قول نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی به اندازه سقف بیکاری در سیستان و بلوچستان نیست.
محمدجواد کولیوند، نماینده مردم استان البرز در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز در خصوص بحث اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل با محوریت اشتغال زایی در این استان معتقد است: بیکاری به عنوان یکی از پنج گزینه مهم در بحث آسیب های اجتماعی است.
این مسئول تصریح کرد: عمده ترین پیامد بیکاری حاشیه نشینی است که در بحث حاشیه نشینی، طرح جامع شهر پس از هجده سال با همکاری شورای عالی نمایندگی کشور به صورت ویژه بسته شد. همینطور که در داخل نیز طرح تفضیلی کاربری ها را تعریف می کند، مشکلات را کاهش خواهد داد.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی در خصوص اسامی شرکت ها و امکان بازدید رسانه های استان گفت: اسامی این شرکت ها را در دفتر محل کارم دارم که آدرس و تولیدی آنان چه هست. همچنین در قاعده قانونی این مهم را داریم که باید ۴۹ درصد سرمایه را شرکت خارجی فراهم کند و مابقی را از داخل تأمین کنیم، که آورده مجلس در این خصوص ۴۰۵ میلیارد دلار بوده است.
کولیونده ادامه داد: این 12 شرکت زمینه اشتغال سه هزار نفر را فراهم کرده است و طبق آمار رسمی بیکاری استان زیر ۱۲ درصد است و در مقابل سیستان و بلوچستان باید بگوییم آمار بیکاری ما بسیار کمتر است.
وی خاطرنشان شد: در حال حاضر به ازاء هر ۱۰۰ نفر ۱۲ نفر در البرز بیکار هستند و البته آمار رسمی به جهت اینکه تمام بیکاران در مراکز و دفاتر کار ثبت نام نمی کنند وجود ندارد و شاخص آماری ما بحث بیمه است.
نماینده مردم استان البرز در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در بخش اقتصاد مقاومتی ستاد اقتصاد مقاومتی 12 جلسه در این زمینه در دستگاه های مختلف اعم از سازمان صنایع و معدن، جهاد کشاورزی و ... گذاشته است و همواره بر این مهم برنامه ریزی هایی را داشته است.
این مسئول تصریح کرد: به صورت کلی به مواردی که می توان اشاره کرد توسعه های زیست محیطی، توسعه فرودگاهی ما که بسیاری از شرکت های خارجی کرج را پایه اقتصادی می دانند و دیگر توسعه های اقتصادی و عمرانی بوده است.
کولیوند با بیان اهمیت توسعه های فرهنگی در استان از دانشگاه پیام نور نام برد و گفت: دانشگاه نور در بحث بین المللی مصوب شده است که در استان البرز باشد و این یک موفقیت و امتیاز برای استان از حیث فرهنگی است.
وی با در نظر گرفتن این نکته که در خصوص وضعیت اشتغال، بهداشت و درمان نیز استان گام های خوب و موثری را در جهت تخت های بیمارستانی داشته است، گفت: مقدمه بهداشت و درمان فراهم آوردن شرایط عمرانی است بیمارستان باهنر، بیمارستان 220 تختخوابی کوثر و بیمارستان کمالی با افزوده شدن تخت های بیمارستانی مشکلات عدیده ای را از دوش مردم برداشته اند.
انتظار می رود، متناسب با شکسته شدن حصر اقتصادی به گفته استاندار البرز و آورده ۴۰۵ میلیارد دلاری با همت نمایندگان مجلس برای راه اندازی ۱۲ شرکت خارجی در استان ظرفیت های اشتغال و رونق اقتصادی را شاهد باشیم.
با این وصف به نظر می آید، کارآفرینان داخلی که با حداقل توانایی و فن آوری ها در مقابل فن آوری های بالای خارجی در استان باید قد علم کنند و به قول عالی ترین مقام اجرایی استان همت مضائف داشته باشند، بستر و راه سختی را پیش روی خواهند داشت.
نظر شما