خبرگزاری شبستان گروه مسجد و کانون های مساجد: مجلس شورای اسلامی در ماده 110 از لایحه برنامه ششم توسعه مصوب کرد "به منظور توسعه فضاهای مذهبی فرهنگی و بهرهگیری بهینه از اماکن مذهبی و تثبیت جایگاه مسجد به عنوان اصلیترین پایگاه عبادی، تربیتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، اقداماتی را انجام دهد از جمله اینکه:
ـ مساجد، مصلیها و اماکن مذهبی اقلیتهای دینی مصرح در قانون اساسی، حوزههای علمیه شامل فضاهای مراکز پژوهشی، آموزشی و اداری از پرداخت هزینههای حق انشعاب آب، برق، گاز و فاضلاب و عوارض ساخت و ساز فقط برای فضای اصلی معاف هستند.
ـ کلیه دستگاههای اجرایی، مراکز آموزشی، بیمارستانها و مراکز درمانی، مجموعههای ورزشی، مجتمعهای رفاهی، تفریحی و مجتمعهای تجاری اعم از دولتی یا غیردولتی، موظفند نسبت به احداث یا اختصاص و نگهداری فضای کافی و مناسب برای مسجد یا نمازخانه اقدام کنند.
ـ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است به منظور ارتقای کارکرد فرهنگی و هنری مساجد، برقراری عدالت فرهنگی و ترویج فرهنگ اسلامی و جذب جوانان و نوجوانان به مساجد، با رعایت موازین اسلامی ترتیبی اتخاذ کند تا کلیه مساجد شهری و روستاهای بالای هزار نفر جمعیت از کانونهای فرهنگی و هنری بر اساس بودجه سنواتی برخوردار شوند.
بر این اساس حجت الاسلام احمد سالک با اشاره به اینکه برنامه ششم توسعه نسبت به برنامه پنجم امتیازات بسیاری را به مساجد می بخشد،در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: بحث هایی که در مورد مساجد و حسینیه ها در برنامه ششم توسعه مطرح شده است، به نفع مساجد است، از جمله اینکه در مورد معافیت تعرفه های مصرفی امتیازات بسیاری شامل مساجد می شود.
وی بیان کرد: بر اساس این مصوبه در بحث سخت افزاری تلاش کردیم، کلیه دستگاههای اجرایی، مراکز آموزشی و نیز مجتمعهای تجاری اعم از دولتی یا غیردولتی، مکلف به ساخت مسجد و نیز ایجاد نمازخانه بین راهی شوند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، اظهار کرد: در بحث نرم افزاری نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف شده است که در راستای تقویت کارکردهای فرهنگی مسجد نسبت به ایجاد کانون های فرهنگی هنری مساجد در مساجد شهری و روستایی اقدام کند.
سالک ادامه داد: در مجموع قوانین بسیار خوبی در حوزه مساجد تصویب شده است، اما اینکه بگوییم به تمام مشکلاتی که مساجد با آن روبرو هستتد، توجه شده است، این طور نیست.
نظر شما