به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر ظریفیان، رییس کمیسیون امور مشارکتهای اجتماعی جوانان امروز در نخستین کنگره مدیریت امور جوانان که در هتل المپیک برگزار شد، گفت: اولین مشارکت سازمانیافته و مهارمند جوانان در ایران در 8 سال دفاع مقدس شکل گرفت، جوانان با اندکی آموزش در گروه ها، گردان، تیم و لشکر عضو می شدند و حماسه ای بزرگ را خلق می کردند و چون پیروزی انقلاب زودرس بود جوانان بین 15 تا 35 سال حضور بیشتری داشتند و هزاران جوان متخصص در دوره های میانی دولت وارد می شدند.
وی با طرح این سوال که چرا علیرغم این تجارب گرانقدر ما وضعیت مناسب و درخور شأن جوانان نداریم، تصریح کرد: واقعیت این است که در آمریکا دو میلیون سمن در حوزه جوانان وجود دارد و در ژاپن و هند نزدیک به دو میلیون سمن در حوزه جوانان فعالیت می کنند در حالی که در کشور ما این گونه نیست. واقعیت این است توسعه این کشورها به مراتب از توسعه ما پایدارتر، کارآمدتر و دارای شاخص های مهمتری هستند.
وی ادامه داد: دو درصد از ثروت ملی منابع طبیعی ژاپن را منابع طبیعی و 80 درصد سرمایه ملی این کشور را نیروی انسانی تشکیل می دهد و این کشور با نیروی انسانی خود توانسته در بهره وری دنیا در رنکینگ جهانی رتبه سوم را کسب کند در حالی که 30 درصد ثروت ملی را منابع طبیعی تشکیل می دهد یعنی کشور ما 15 برابر کشور ژاپن منابع ملی دارد و همچنین میانگین هوش جامعه ما از میانگین هوش جهانی بالاتر است لذا باید گفت مشکل کجاست.
رییس کمیسیون امور مشارکتهای اجتماعی جوانان ادامه داد: مشکل اینجاست که ما متکی به هوش غربی هستیم و باید یک خرد جمعی رخ دهد. خرد جمعی تساعد هندسی ایجاد می کند، مطمئن باشید که بخش اعظمی از توسعه پایدار و کارآمد کشور متکی به سازمان مردم نهاد جامعه به ویژه جوانان است.
وی در ادامه اظهار کرد: ما در حال حاضر 1550 سمن در عرصه جوانان داریم، اگر شاخص های جهانی را در نظر بگیریم هر 500 نفر دارای یک سمن است در حالی که در کشور ما هر 15 هزار نفر یک سمن دارد.
وی با بیان اینکه امیدواریم در برنامه ششم توسعه هر 15 هزار سمن را به 5 هزار سمن توسعه دهیم، ادامه داد: گفته می شود جوانان آینده سازان جامعه هستند ولی پرسش جوانان است که شما می خواهید آینده ما را بسازید برای حال ما چه اقداماتی انجام دادید، ما با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنیم لذا باید مسایل را بررسی کنیم.
ظریفیان با بیان اینکه آمار آسیب های اجتماعی بسیار بالاست، اذعان کرد: متاسفانه انزوا، طلاق، خشونت و بیکاری رو به رشد است اگر یک استراتژی روشن نداشته باشیم مشکلات ما در این حوزه بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه هرچند حل مسایل و مشکلات حوزه جوانان نیازمند برنامه های بلندمدت است، خاطرنشان کرد: اما با برنامه های میان مدت و کوتاه مدت نیز می توان اقدامات خوبی در این راستا انجام داد.
وی ادامه داد: در بسیاری از مواقع مسایل را باید جای دیگری پیگیری کرد گاهی وقت ها تلاش می کنیم و اقدامات زیادی انجام می دهیم ولی مشکل حل نمی شود.
وی با بیان اینکه تمرین جمعی را کی باید آغاز کنیم، افزود: تمرین جمعی باید از مدارس شروع شود، امیدواریم با ورود آقای دانش این اقدام عملی شود.
وی با بیان اینکه حمله مغول به کشور دو مسئله را بر جامعه ما تحمیل کرد، افزود: قانون گریزی و مشارکت گریزی از جمله مسایلی است که سابقه تاریخی حمله مغول بر ما تحمیل کرد، این را کجا باید جست و جو کرد مشارکت جوانان در سمن ها.
ظریفیان با بیان اینکه فعالیت اجتماعی جوانان شفابخش است نه بیماری، فرصت است و نه تهدید، خاطرنشان کرد: اعتماد به جوانان مهم است، ما باید به آنها اعتماد کنیم و در مشارکت های اجتماعی جوانان را دخیل بدانیم.
رییس کمیسیون امور مشارکتهای اجتماعی جوانان با بیان اینکه قدرت در تجمع اختیارات نیست بلکه در توزیع اختیارات است، اظهار کرد: ما باید نگاه خود را در این زمینه تغییر دهیم. فردگرایی جوانان را از فعالیت های علمی دور کرده است.
ظریفیان با بیان اینکه مهمترین اصلاح تغییر نگرش است، افزود: اگر این نگاه را عوض نکنیم همچنان مشکلات باقی خواهد ماند، ما باید سیاستگذاری را واحد کنیم اما در اختیار باید به صورت متکثر عمل کنیم.
وی با اشاره به راه اندازی خانه جوانان تصریح کرد: خانه های جوانان اقدامات خوبی را انجام داده اند ولی زیرساخت های آنها باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه ما نیازمند کار تیمی هستیم، افزود: ما مشکل سمع را داریم، جوانان خوب گوش نمی دهند باید کارهای مختلفی برای جوانان ایجاد کنیم مانند بانک اطلاعات و استعدادهای خوب تشکیل دهیم، تبلیغات مثبت برای آنها کنیم لذا به نظر می رسد با همتی که امروز پیدا کردیم و با اشتیاقی که جوانان دارند با برنامه های کوتاه مدت و میان مدت می توانیم اقدامات خوبی را در این راستا انجام دهیم.
نظر شما