خبرگزاری شبستان: دیار فلسطین، محل ظهور و موطن و مزار حضرت موسی (ع) و زادگاه و مزار حضرت عیسی و نخستین قبله گاه مسلمین، همواره کانون توجه و احترام مذاهب بزرگ دنیا و همه ملل جهان است. مسلمانان همواره اکثریت مطلق جمعیت فلسطین را دارا بودند و قرن ها در سایه حکومت مسلمین، همه مذاهب و فرق در همزیستی کامل زندگی کردند اما از هنگامی که با دسایس استعماری، تسلط انحصاری صهیونیزم و نادیده گرفته حقوق اکثریت ساکنان آن دیار آغاز شد، به پایگاه استعمار در منطقه و کانون تهدید و تفرقه در منطقه حساس خاورمیانه تبدیل شد.
با وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، روح جدیدی در کالبد مبارزات ضدصهیونیستی دمیده شد. جمهوری اسلامی ایران براساس نگاه ویژه امام خمینی(ره) در دفاع از مردم مظلوم فلسطین همواره در این امر در خط مقدم مقاومت بوده به همین دلیل خبرگزاری شبستان در نظر دارد ذیل گزارشاتی با عنوان فلسطین پاره تن اسلام است به انتشار اخبار مربوط به مقاومت مردم این کشور و تلاش های ایران در حمایت از آنها بپردازد.
در همین زمینه گزارش مربوط به هفته ای که پشت سر گذاشتیم به شرح زیر است:
بازداشت ۲۲۳ فلسطینی ساکن نوار غزه در سال گذشته
مرکز مطالعات اسرای فلسطین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در سال گذشته ۲۲۳ فلسطینی ساکن نوار غزه از جمله تعدادی کودک و بیمار را بازداشت کرد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، ریاض اشقر، سخنگوی این نهاد حقوقی تصریح کرد که بیش از نیمی از بازداشت شدگان را ماهیگیران تشکیل می دهند که تعدادشان به ۱۲۶ تن میرسد.
اشقر خاطرنشان کرد، بازداشتهای صورت گرفته در سال گذشته شامل تمامی قشرهای جامعه فلسطین میشود.
عباس: انتقال سفارت آمریکا پیامدهای ویرانگری برای منطقه دارد
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با بیان اینکه انتقال سفارت آمریکا به قدس به عنوان تحریکآمیزترین گام در حال حاضر است، به این امر اشاره کرد که چنین گامی شاید پس از ترسیم مرزها با اسرائیل و تشکیل کشور فلسطین ممکن شود.
به گزارش پایگاه خبری النشره، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با تاکید بر اینکه چنین گامی روند مسالمت آمیز را منهدم خواهد کرد، گفت که فلسطینیها به این اقدام پاسخ خواهند داد، اما عباس ماهیت این پاسخ را مشخص نکرد.
عباس تنها گفت: ما از تمامی راههای سیاسی و دیپلماتیک استفاده خواهیم کرد و از تمامی کشورهای عربی و اسلامی و جامعه بین الملل میخواهیم تا به صورت جدی و قاطعانه در مقابل احتمال انتقال سفارت آمریکا به شهر قدس شرقی، پایتخت کشور فلسطین بایستند.
گروههای فلسطینی برای تشکیل دولت وحدت ملی توافق کردند
گروههای فلسطینی در مسکو پس از نشستهای سه روزه درباره آشتی ملی با نظارت روسیه اعلام کردند که به توافقی جهت تشکیل دولت وحدت ملی قبل از برگزاری انتخابات دست یافتهاند.
به گزارش ایسنا روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، عزام الاحمد، از رهبران جنبش فتح در کنفرانسی خبری گفت: ما توافق کردیم که ظرف ۴۸ ساعت آتی نزد محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برویم تا وی رایزنیهایش را برای تشکیل دولت وحدت ملی آغاز کند.
پیش بینی میشود که پس از تشکیل دولت وحدت ملی، شورای ملی فلسطین نشستی را برگزار کند و انتخابات پارلمانی برگزار شود.
نمایندگانی از فتح و حماس و جنبش جهاد اسلامی و دیگر گروههای فلسطینی از روز یک شنبه رایزنیهای غیررسمی را در مسکو با هدف تحقق مجدد وحدت مردم فلسطین برگزار کردند.
نمایندگان گروههای فلسطینی همچنین روز دوشنبه با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دیدار کردند و از وی خواستند تا تمام تلاش خود را برای جلوگیری از انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس کند.
الاحمد با بیان این که لاوروف این درخواست را درک میکند، از شکست کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه در پیشبرد حل و فصل نزاع فلسطین و اسرائیل انتقاد کرد.
وی گفت: ما هرگونه رابطه با کمیته چهارجانبه را متوقف کردیم و با آن در چارچوب کمیتهای چهارجانبه به عنوان یک چهارجوب تعامل نخواهیم داشت بلکه با اعضای آن تعامل داریم. این کمیته موفق نشد و باید به دنبال برگ برندههای جدید و روشی جدید برای تعامل با نزاع فلسطینی، عربی و اسرائیلی پرداخت.
در همین حال، موسی ابو مرزوق، از رهبران حماس تصریح کرد: ما بر این باوریم که روسیه نقش گستردهای دارد که میتواند در کمیته چهارجانبه این نقش را ایفا کند.
وی افزود: دولت وحدت ملی مکانیزمی است که تمامی پروندههایی را مورد بررسی قرار خواهد داد که در هنگام دودستگی فلسطینیها شکل گرفتند و در نتیجه الزاماً بیشتر مسائلی که از زمان دودستگی متوقف شدند، اجرا خواهند شد.
تنها کشوری که سهم زیادی در پیروزیهای مقاومت دارد جمهوری اسلامی ایران است
ناصر ابوشریف، نماینده جهاد اسلامی در تهران در هفتمین همایش غزه نماد مقاومت گفت: در ابتدای جنگ غزه این جنگ از لحاظ جنایت فوق تصور انسانی بود و رژیم صهیونیستی در همان روز اول از صدهزار کیلوگرم مواد منفجره برای به خاک و خون کشیدن 360 کیلومتر مربع وسعت غزه استفاده کرد و 300 فلسطینی را به هلاکت رساند و 700 نفر را زخمی کرد که ساعت شروع این حمله 5/11 به وقت غزه بود تا موجب ایجاد ارعاب در دانش اموزان این منطقه شود.
وی افزود: در این جنگ از سلاح های غیرمجاز مانند فسفر سفید و اورانیوم ضعیف استفاده شد تا در روز اول جنگ رژیم صهیونیستی به موفقیت برسد اما امروز رژیم صهیونیستی از این جنگ کاملاً ناامید شده و تاکنون نتوانسته به اهداف و توطئه های غربیها در نوار غزه دست یابد.
ابوشریف با بیان اینکه امریکا و رژیم صهیونیستی پس از نوار غزه گروه حزب الله لبنان را هدف گرفتند تا بعد از ان ایران و سوریه را مورد هدف قرار دهند خاطرنشان کرد: اما با مقاومت 33 روزه حزب الله تلاش آنها بیهوده بود و در حال حاضر در پی آنند که نشان دهند مقاومت مسئول جنگ است و حتی وزیر خارجه مصر نیز مقاومت فلسطین را مسئول این جنگ دانست و جنایتهای اشکار رژیم صهیونیستی را مسئول این جنگ ندانست و ما شاهد این تلاش رژیم صهیونیستی و استکبار در منطقه هستیم تا این منطق را بتوانند جایگرین مسئولیت رژیم صهیونیستی در جنگ علیه فلسطین کنند.
وی با تاکید بر این نکته که رژیم صهیونیستی یک رژیم کاملاً غاصب است و با جنایت کاشته شده است خاطرنشان کرد: جنایتهای این رژیم غیرقابل انکار و فراموش ناشدنی است و ما به هیچ عنوان آغازگر هیچ جنگی نبودیم و رژیم صهیونیستی آغازگر جنگ است و امت اسلامی متاسفانه امروز راه را گم کرده و باعث ایجاد دشمنان خیالی در منطقه شده است و جنگ با رژیم صهیونیستی در حال فراموشی است.
نماینده جهاد اسلامی در تهران با تاکید بر این نکته که هر کسی که با رژیم صهیونیستی همسو باشد دشمن اسلام است عنوان کرد: کسانیکه با رژیم صهیونیستی مقابله کنند راه درست را انتخاب کرده اند و جمهوری اسلامی ایران همیشه در کنار مردم فلسطین بوده و تنها کشوری است که از ابتدا ما را در شرایط سخت حمایت کرده و سهم زیادی در پیروزیهای مقاومت دارد.
برگزاری کنفرانس صلح پاریس برای فلسطین
کنفرانس صلح پاریس روز یکشنبه با حضور نمایندگان بیش از 70 کشور جهان و نهادهای بین المللی در میان غیاب طرفین نزاع برگزار شد.
در پایان این کنفرانس بیانیه ای امضا شد که مورد استقبال فلسطینی ها قرار گرفت.
به گزارش شبکه خبری الجزیره، صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) با استقبال از بیانیه پایانی کنفرانس بینالمللی صلح در پاریس از تمامی کشورهای شرکت کننده در این کنفرانس که مخالفت خود را با اشغالگری و سیاست شهرکسازی اعلام کردند، تقدیر و تشکر کرد.
عریقات تاکید کرد: زمان آن فرا رسیده که اسرائیل به خاطر اقدامات برنامهریزی شدهاش در نقص قوانین بینالمللی و حقوق فلسطینیها مورد محاکمه قرار گرفته و براساس قوانین بینالمللی و خواست جهانی با آن برخورد شود.
دبیرکل کمیته اجرایی ساف از کشورهای شرکت کننده در این کنفرانس خواست فورا کشور فلسطین با پایتختی قدس شرقی را به رسمیت بشناسند.
وی تاکید کرد: کنفرانس صلح پاریس این پیام را برای اسرائیل داشت که تحقق صلح و ثبات در منطقه و جهان بدون توقف اشغال نظامی اراضی فلسطینیها ممکن نیست.
ریاض مالکی، وزیر امور خارجه فلسطین نیز ضمن استقبال از بیانیه پایانی کنفرانس صلح پاریس، آن را دستاورد دیگری پس از تصویب قطعنامه شماره ۲۳۳۴ شورای امنیت علیه شهرک سازیهای اسرائیل دانست.
مالکی گفت: بیانیه پایانی کنفرانس پاریس تکمیل کننده قطعنامه اخیر شورای امنیت است. این بیانیه اساساً بر راهحل تشکیل دو کشور و حمایت از آن و نیز اجبار اسرائیل به توقف اقدامات و سیاستهای یک جانبهاش در نقض راهحل دو کشوری تاکید دارد.
وزیر امور خارجه فلسطین تاکید کرد: حضور نمایندگان ۷۰ کشور جهان در این کنفرانس و نیز مشارکت سازمانهای اصلی منطقهای جهت توافق درمورد لزوم تشکیل کشور مستقل فلسطین با عقب نشینی کامل اسرائیل تا مرزهای ۱۹۶۷ منعکس کننده اتفاق نظر جهانی در مخالفت با اشغالگری و سیاستهای اسرائیل است و اسرائیل را به رعایت قوانین بینالمللی و حقوق بشر ملزم میکند.
وی در ادامه از دولت فرانسه به دلیل تعهدات سیاسی و اخلاقیاش برای برگزاری این کنفرانس در راستای تحقق تشکیل کشور مستقل فلسطین تقدیر و تشکر کرده و ابراز امیدواری کرد که پاریس به تلاشهای خود در اجرای بندهای بیانیه پایانی از جمله به رسمیت شناختن کشور فلسطین پایبند بوده و در راستای اجرای راهحل دو کشوری گام بردارد.
انگلیس بیانیه پایانی کنفرانس پاریس را امضا نکرد
وزارت خارجه انگلیس اعلام کرد که بیانیه پایانی کنفرانس صلح خاورمیانه در پاریس را امضا نکرده است.
به گزارش روزنامه مستقل رأی الیوم، وزارت خارجه انگلیس با اعلام این مطلب اعتراض خود نسبت به کنفرانس پاریس که بدون حضور طرفین درگیر برگزار شد را دوباره نشان داد.
در بیانیه وزارت خارجه انگلیس آمده است: زمان برگزاری این کنفرانس که چند روز قبل از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا بوده، زمان مناسبی نبود.
در بیانیه پایانی کنفرانس صلح پاریس آمده است که تنها راه برای تحقق صلح عادلانه و دائم در خاورمیانه راهکار تشکیل دو کشوری است که در صلح و امنیت در کنار هم زندگی کنند.
نظر شما