ایران در مسیر خودکفایی محصولات کشاورزی/خودکفایی در تولید بذر پنج محصول اساسی

خبرگزاری شبستان:میزان تولیدات کشاورزی در سالهای اخیر ما روز به روز بیشتر شده است و به عنوان مثال در تولید گندم خودکفا شده ایم و در حال حاضر نیز کشورمان در تولید بذر پنج محصول اساسی خودکفا شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران نخستین کشور دنیاست که در آن کشاورزی و زراعت آغاز شده‌ است. یک سوم زمین‌های ایران قابلیت کشاورزی را دارند. ایران در زمینه کشاورزی و باغداری، در خصوص برخی تولیدات دارای رتبه‌های بالایی است. بنا بر آمار سال ۲۰۰۷، این کشور در تولید خیار در جهان دارای مقام دوم، بادام مقام چهارم، سیب مقام پنجم گیلاس سوم، انجیر مقام سوم،پسته مقام اول،طالبی مقام چهارم، گردو مقام چهارم، زردآلو مقام دوم،خرما مقام دوم، نخود مقام چهارم،هندوانه مقام پنجم است.

 

بنابراین گزارش، ارزش تجارت محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال 1392-1391 بالغ بر ۱۸ میلیارد و ۴۱۲ میلیون دلار بوده و از این مقدار ۵٫۲ میلیارد دلار مربوط به صادرات غذایی و کشاورزی و ۱۳ میلیارد و ۲۱۴ میلیون دلار نیز مربوط به واردات محصولات غذایی و کشاورزی کشور بوده است. در سالهای اخیر هم میزان تولیدات کشاورزی ما روز به روز بیشتر شده است و به عنوان مثال در تولید گندم خودکفا شده ایم و در حال حاضر نیز کشورمان در تولید بذر پنج محصول اساسی خودکفا شده است.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از اسکندر زند، رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی نوشته است: " در زمینه تولید بیشتر بذرهای اساسی همچون گندم، جو ،پنبه، ذرت و برنج به خودکفایی کامل دست یافته ایم و محققان با جدیت برای قطع وابستگی به واردات دیگر بذرها کار می کنند. 15 درصد خودکفایی در تولید گندم به نوع بذری که استفاده شد، بستگی داشت. طبق برآوردهای صورت گرفته در سه سال گذشته از محل استفاده از بذور کیفی نزدیک به 12 هزار میلیارد ریال صرفه جویی شد."

 

یادآور می شود: امسال برای نخستین بار نزدیک به 500 هزارتن بذر گواهی شده کیفی به کشاورزان تحویل شد. تلاش کشاورزان نمونه کشور برای دستیابی به تولید سه برابری بخش زراعی و 6 برابری بخش باغبانی نسبت به متوسط ملی نشان می دهد گام های خوبی در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی برداشته شده است.

کد خبر 603023

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha