تأکید بر ایجاد سپر دفاعی در برابر موشک‌های ایران/سخنان ضد ایرانی وزیر خارجه جدید اردن

خبرگزاری شبستان:تأکید بر ایجاد سپر دفاعی در برابر موشک‌های ایران، لحظه‌شماری شرکت‌های بیمه خارجی برای ورود به ایران، سخنان ضد ایرانی وزیر خارجه جدید اردن، پایان مذاکرات مذاکرات ایران و ATR از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: تأکید بر ایجاد سپر دفاعی در برابر موشک‌های ایران، لحظه‌شماری شرکت‌های بیمه خارجی برای ورود به ایران، سخنان ضد ایرانی وزیر خارجه جدید اردن، پایان مذاکرات مذاکرات ایران و ATR از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

مذاکرات ایران و ATR برای خرید 20 هواپیما به پایان رسید/ امضای قرارداد به زودی

شرکت فرانسوی-ایتالیایی ATR از پایان مذاکرات خود با ایران برای فروش 20 هواپیما به این کشور خبر داد و اعلام کرد که انتظار می‌رود قرارداد آن به زودی میان 2 طرف امضا شود.

این قرارداد به دنبال قراردادهای ایران با شرکت ایرباس و رقیبش شرکت بوئینگ برای خرید 180 هواپیما که سال گذشته امضا شد، به امضا خواهد رسید.

رویترز نوشت که امکان بستن قرارداد با شرکتهای هواپیمایی غربی بعد از توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 که به محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران منجر شد، حاصل شده است.

«کریستین شرر» مدیر اجرایی شرکت توربو ATR گفت: ما مذاکراتمان را تمام کردیم و به زودی قرارداد آن را امضا خواهیم کرد.

مقامات ایرانی در ماه دسامبر گذشته گفته بودند که قصد دارند 20 هواپیمای دو موتوره توروبو مدل 72-600 از شرکت ATR خریداری کنند.

این هواپیما 2 موتوره، ملخ دار و کوچک است و برای مسیرهای کوتاه از آن استفاده خواهد شد.

ارزش این قرارداد حدود 576 میلیون دلار است.

رویترز گزارش داد که هر 3 شرکت هواپیما سازی ذکر شده مجوزهای لازم برای فروش هواپیما به ایران را از وزارت خزانه داری آمریکا دریافت کرده اند.

سند خط مشی دولت ترامپ منتشر شد/تأکید بر ایجاد سپر دفاعی در برابر موشک‌های ایران

سند خط مشی دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید آمریکا در سایت کاخ سفید منتشر شد.

این سند شامل 6 بخش است که سیاست‌های مد نظر ترامپ در حوزه‌های دفاعی، سیاست خارجی و اقتصادی را تشریح کرده است.

در بخش مربوط به توان نظامی آمریکا با عنوان «دوباره ارتشمان را قدرتمند کنیم، به توان موشکی ایران اشاره شده است.

در این بخش آمده است: «ما یک سامانه دفاع موشکی پیشرفته برای محافظت از خود در برابر حملات موشکی کشورهایی چون ایران و کره شمالی خواهیم ساخت.»

در این سند همچنین بر لزوم تقویت توان دریایی و هوایی ارتش آمریکا تأکید شده است.

در بخش سیاست خارجی هم ترامپ تأکید کرده است که «شکست دادن داعش و دیگر گروه‌های افراط‌گرای اسلامی» در «بالاترین اولویت» قرار دارد.

در این سند آمده است: «برای شکست دادن و نمونه این گروه‌ها، ما هر زمان نیاز باشد، عملیات‌های نظامی مشترک و ائتلافی انجام خواهیم داد.»

سخنان ضد ایرانی وزیر خارجه جدید اردن

«ایمن الصفدی» وزیر خارجه جدید اردن در اظهاراتی اعلام کرد کشورش مداخله ایران در امور منطقه و امور داخلی کشورهای منطقه –به تعبیر وی-  را نمی‌پذیرد.

وی در ادامه گفت: این به نفع ایران است که با کشورهای عربی همکاری کند.

 الصفدی در اظهارات دیگری در حاشیه کنفرانس داووس به شبکه «سی‌ان‌بی‌سی» گفت: اردن شبکه روابط محکمی با کشورهای عربی دارد و بر اساس یک راهبرد واضح که بر پایه صلح ، ثبات و روابط محکم بنا شده، با یکدیگر تعامل دارند.

وی تأکید کرد: اولویت‌های سیاست اردن واضح و مربوط به پرونده‌های مختلفی است که بارزترین آنها مساله فلسطین، راهکار دو دولتی و از سرگیری مذاکرات صلح است. ما معتقدیم که هیچ ثبات و امنیتی در منطقه حاصل نخواهد شد مگر با حل مساله فلسطین بر اساس راهکار دو دولتی، ایجاد دولت مستقل فسلطینی با مرکزیت قدس.

الصفدی در خصوص موضوع آوارگان سوری در اردن که فشاری بر دوش این کشور است، گفت: ما می‌خواهیم که با جامعه بین‌المللی در فراهم کردن نیازهای آوارگان سوری شریک باشیم.

مهر:

«بشار اسد» حادثه ساختمان پلاسکو را تسلیت گفت

«بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه در پیامی به «حسن روحانی» همتای ایرانی خود حادثه غم‌انگیز ساختمان پلاسکو را به دولت و ملت ایران تسلیت گفت.

بر اساس این گزارش، اسد در پیام تسلیت خود، با بازماندگان جان باختگان این حادثه ابراز همدردی کرد.

لازم به ذکر است، ساختمان پلاسکو روز گذشته دچار حریق شد. عملیات امداد از لحظاتی پس از وقوع حادثه آغاز اما پس از آن این ساختمان قدیمی به یکباره فرو ریخت و حدود ۲۰ نفر از آتش نشانان که برای عملیات وارد طبقات زیرین ساختمان شده بودند، زیر آوار گرفتار شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

روزنامه فرانسوی: لحظه‌شماری شرکت‌های بیمه خارجی برای ورود به ایران

روزنامه فرانسوی «لزاکو» نوشت: شرکت های بیمه خارجی برای ورود به بازار ایران لحظه‌شماری می‌کنند. تهران احتمالا با بیش از 140 شرکت بیمه مذاکره کرده است. امروز ایران در فهرست کشورهای مناسب و سودآور برای شرکت های بیمه، جایگاه خوبی دارد. در هر حال، این شرکت‌ها بعد از لغو بخش اعظم مجازات های بین‌المللی علیه ایران که یک سال قبل لغو شد، نگاه خود را به این بازار دوخته اند.

همان طور که «فایننشال تریبون»، روزنامه اقتصادی ایرانی، روز پنجشنبه در پایگاه اینترنتی خود گزارش داد، بیمه مرکزی ایران، تنظیم کننده محلی بخش بیمه ایران، قبلا با بیش از 140 شرکت بیمه خارجی مذاکره کرده است. فایننشال تریبون به نقل از گزارشی که بیمه مرکزی ایران این هفته منتشر کرده است، اعلام کرد در میان این شرکت های بیمه، شرکت های بیمه فرانسوی، آلمانی، انگلیسی، ژاپنی و سوئیسی در میان علاقه مندترین شرکت ها برای ورود به این بازار قرار دارند.

این گزارش با اشاره به نام های توکیو مارین  (Tokio Marine) ، سومپو و میتسویی (Sompo et Mitsui) اعلام کرده است: «شرکت های بیمه ژاپنی در حال بررسی مقررات ایران هستند و این در حالی است که آنها قصد دارند شرکت های مشترک ایجاد کنند یا در خرید سهام شرکت های محلی مشارکت کنند». بیمه مرکزی ایران نیز به نوبه خود در نوامبر گذشته به دیدار رؤسای شرکت های بیمه آلمانی مونیخ ره  (Munich Ré)، رقیب شرکت فرانسوی اسکور (SCOR) و همچنین لویدز لندن (Lloyd's) رفته بود.

ایران با حدود 80 میلیون جمعیت، از جذابیت های آشکاری برای شرکت های بیمه خارجی برخوردار است. بعد از رشد بیش از 23 درصدی بازار بیمه ایران در سال های 2013 و 2014، بازار بیمه ایران در سال 2015 نیز همچنان رشد بسیار بالای 9.5 درصدی را داشت که حجم کلی پرداخت حق بیمه به بیش از هفت میلیارد دلار بالغ می شد. به ویژه این که، این بازار چشم‌اندازهای غیر قابل انکاری را عرضه می کند؛ زیرا، نرخ پوشش بیمه بسیار ضعیف است و به زحمت به دو درصد تولید ناخالص داخلی می رسد.

در ادامه گزارش آمده است: صرف نظر از این که دسترسی به بازار ایران دشوار است، یکی از کسانی که ایران را خوب می شناسد خاطر نشان کرد «در ارتباط با شبکه بانکی، بازار بیمه ایران از پیچیدگی واقعی برخوردار است. لازم است بانک هایی وجود داشته باشند که قادر به انتقال (مالی) به طرف ایران و برعکس باشند». دشواری دیگر برای شرکت های بیمه این است که همه مجازات های آمریکا علیه ایران لغو نشده است؛ بنابراین آن‌ها مجبور هستند در قراردادهای خود به سطح بسیار بالایی از جزئیات وارد شوند. سرانجام این که، شرایط ژئوپولیتیکی (پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و انتخابات ریاست جمهوری ماه مه آینده در ایران) به منزله عنصری تزلزل آفرین در این میان افزوده شده است.

نگارنده مطلب در ادامه می‌افزاید: همان طور که خبرگزاری رویترز روز سه شنبه اعلام کرد، با وجود این، شرکت‌های بزرگ بیمه که در «گروه بین‌المللی باشگاه های پی اند آی» گرد آمده‌اند، آماده می‌شوند دوباره صادرت نفت ایران را بدون درخواست کمک از بیمه کننده های مستقر در آمریکا، به طور کامل بیمه کنند.

 

کد خبر 603016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha