خبرگزاری شبستان –اصفهان:
اورژانس اجتماعی یکی از خدمات سازمان بهزیستی است که در مراکز استان ها و شهرها خدمات اجتماعی برای مقابله با آسیب های اجتماعی و مشکلات خانوادگی مانند کودک آزاری ارائه می دهد.
خدمات این مرکز اجتماعی کمتر مورد شناخت مردم است و اگر شناخته شود شاید تماس های مرکز فوریت های پلیسی 110 در خصوص برخی پرونده کاهش یابد و اورژانس اجتماعی کمک موثری در پیشگیری از آسیب های اجتماعی داشته باشد.
مداخله در بحران های اجتماعی از مهمترین وظایف اوژانس اجتماعی است که با شماره تلفن 123 شناخته و معرفی می شود و البته این شماره در لیست شماره های آشنا مردم قرار دارد و اگر به خوبی معرفی شود بسیاری از مردم در مقابله با آسیب های اجتماعی می توانند از این مرکز بهره ببرند.
برقراری 10 هزار تماس با اورژانس اجتماعی استان اصفهان
مرضیه فرشاد، معاون اجتماعی بهزیستی استان اصفهان با اشاره به فعالیت اورژانس اجتماعی در استان اصفهان گفت: این اورژانس در شهرهای استان اصفهان راه اندازی شد و بیش از 25 پایگاه ثابت و سیار در استان اصفهان داریم.
وی افزود: سالیانه به صورت متوسط 10 هزار تماس با اورژانس اجتماعی برقرار می شود که از خدمات این اورژانس مردم بهره می برند که ارائه مشاوره و مداخله از جمله فعالیت ها و ماموریت های این اورژانس است.
دکتر فرشاد ادامه داد: کودک آزاری، همسرآزاری، سالمند آزاری، درگیر خانوادگی از جمله ماموریت های اورژانس اجتماعی است که همسایگان و یا خود افراد با اورژانس تماس گرفته و مشکل خود را مطرح می کنند که اورژانس اجتماعی به صورت تلفنی و یا اعزام نیرو و کارشناس به نیازهای و مشکل آن ها رسیدگی می کند.
وی یادآورشد: امسال 421 مورد گزارش کودک آزاری به مرکز اورژانس اجتماعی استان اصفهان گزارش شده است.
کلیه خدمات اورژانس اجتماعی رایگان است
معاون اجتماعی بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه برای بررسی مشکلات تیم هایی اعزام و خدماتی ارائه می شود، گفت: کلیه خدمات اورژانس اجتماعی رایگان است.
وی ادامه داد: تیم اورژانس اجتماعی یک مشکل را تا زمانی که رفع بشود دنبال می کنند و خدمات ارائه می دهند و برای خدمات تخصصی نیز به مراکز خدماتی معرفی می شوند.
محدودیت هایی پیش روی طرح های اجتماعی بهزیستی
سعید صادقی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به خدمات این سازمان در حوزه اجتماعی گفت: ارائه خدمات توسط اورژانس اجتماعی یکی از فعالیت های موثر و کارآمد این حوزه است که ارائه می شود اما محدودیت مالی، امکانات و نیروی انسانی محدودیت پیش روی این طرح است.
وی افزود: ورود خیرین به حوزه اجتماعی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی خدمات ماندگاری را ثبت می کند که این خدمات مانع از بزه دیدگی، مشکلات سخت زندگی و اجتماعی و بزرگتر شدن مشکلات کوچک می شود.
آنچه مورد بررسی قرار گرفت خدمات اورژانس اجتماعی بود که علارقم ظرفیت های این مرکز خدماتی اما کمتر معرفی شده است که باید بیشتر این مرکز خدماتی معرفی شود و نیاز به حمایت دولت و خیرین برای افزایش کارکردهای اورژانس اجتماعی بیش از بیش احساس می شود.
نظر شما