تاکید مراجع عظام تقلید بر گسترش مسائل فرهنگی در جامعه/قدردانی از تلاش های صالحی امیری

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سفری به قم با مراجع عظام تقلید دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ابتدا به دیدار آیت الله مکارم شیرازی رفت و با این مرجع تقلید دیدار و گفتگو کرد.

آیت الله مکارم شیرازی در این دیدار گفت: نظام ما جمهوری اسلامی است و این اسلامیت وقتی درست می‌شود که مسائل دینی بر نظام حاکم باشد. غربی‌ها نظام دینی ندارند و فرهنگ آنها در حال آمدن به سوی فرهنگ ما است. بین فرهنگ ما و آنها تضاد وجود دارد از این رو باید مراقب باشیم نفوذ فرهنگی در نظام صورت نگیرد.

وی افزود: کار وزارت ارشاد از دیگر وزارتخانه ها سنگین تر است جاهای دیگر به دنبال رفع مشکلات مادی جامعه هستند اما ارشاد باید جنبه های فرهنگی و معنوی را حفظ کند.

آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که مساله کتاب، فیلم، فضای مجازی و امور قرآنی و مساجد بسیار مهم است اظهار داشت: این کارها و محورها مهم و مسئولیت آفرین به شمار می رود.

این مرجع تقلید ادامه داد: برخی می گویند ما در زمانی زندگی می کنیم که نمی توانیم خواسته های بعضی را قبول نکنیم و باید حد وسط بین اسلام و مسائل دیگر قرار دهیم تا همه راضی باشند وزارت ارشاد نباید اینگونه فکر کند.

 

*وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درتوسعه فرهنگ اسلامی نقش بسیار مهمی دارد

آيت الله صافي گلپايگاني نیز در ديدار با وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي کفت: فرصت خدمت به مردم در نظام اسلامی را قدر بدانید و این یک توفیقی است که خداوند به شما داده است.

 وی عنوان داشت: باید از این فرصت در راه ترقی دین اسلام گام بردارید و نظام اسلامی نیز همواره در مسیر ولایت فقیه حرکت کند.

 آیت الله صافی گلپایگانی تصریح کرد: عملکرد مسئولان مهم است و باید به گونه ای باشد که پس از اتمام مسئوليت در پيشگاه خداوند سربلند باشند و به دوران مسئولیت خود افتخار کنند.

 این مرجع تقلید افزود: همه گام هایی که بر می دارید برای رضای خداوند باشد و بکوشید تا به فکر مردم و خدمت رسانی به آنها باشید.

 وی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درتوسعه فرهنگ اسلامی نقش بسیار مهمی دارد و باید در این امر تلاش کرده و برای احیای سنت های حسنه دینی تلاش کند.

 

*اسلام با تفریح مخالف نیست/وزارت ارشاد در خصوص رابطه بیشتر میان حوزه و دولت بکوشد

آیت الله حسین نوری همدانی هم گفت: فرهنگ را می توان مهمترین بعد زندگی انسان ها برشمرد و از سوی دیگر فرهنگ مهمترین حرف در چالش ها و سازش هاست.

 وی عنوان داشت: پیامبران الهی به گونه ای رفتار می کردند که همواره دعوت را از فرهنگ آغاز می کردند، یعنی باید توجه داشته باشیم که ساختن فرهنگ صحیح از توصیه های اسلام است که باید همواره مد نظر باشد.

 آیت الله نوری همدانی با اشاره به وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این وزارتخانه در زمینه فیلم، کتب و مطبوعات و همچنین فضای مجازی و مسائل قرآنی باید اقدامات خود را انجام دهد که این اقدامات امروزه دارای وسعت عظیم است.

 این مرجع تقلید تاکید کرد: ارتباط با حوزه و علما امر بسیار مهمی است که نباید فراموش شود و وزارت ارشاد باید این رابطه را روز به روز گسترش داده و به آن اهتمام داشته باشد.

 وی افزود: همیشه و در همه دولت ها و حکومت ها به رسانه نیاز است و باید به آن توجه کرد و از ظرفیت این رسانه ها همواره بهره برد.

 آیت الله نوری همدانی با اشاره به مشکلات گسترده در کشور گفت: این مشکلات باید برطرف شود و مردم نیز از ما می خواهند که این مسائل را منعکس کنیم و امیدواریم که برطرف شود.

 این مرجع تقلید با اشاره به قیمت های متفاومت در کشور گفت: اجناسی که در کشور تولید می شود باید در کل کشور قیمت یکسان داشته باشد و باید این توصیه ها عمل شود.

 وی با بیان اینکه اسلام با تفریح مخالف نیست، گفت: آن چیزی که اسلام مخالف است، مسائل ضد ارزشی است و در کنسرت ها با موضوع بی حجابی ها و اختلاط مشکل به وجود می آید.

 آیت الله نوری همدانی گفت: باید رویکردهای انقلابی در جامعه تقویت شود و نباید در چنین وضعیتی مسئولی بگوید که درب های ما برای ارتباط با آمریکا باز است و این مخالف روحیه انقلابی گری است.

 

*همه مردم خود را مسئول و متولی فرهنگ جامعه بدانند

آیت الله جوادی آملی در این دیدار اظهار داشت: دستمایه فرهنگ جامعه ما باید قرآن و عترت(ع) باشد و همه متولیان فرهنگی باید تلاش کنند طبق دستور قرآن و اهل بیت(ع)، وحدت و انسجام را در جامعه حفظ کنند.

وی اذعان داشت: ما خیال می کنیم نصیحت کردن، پند دادن و سفارش کردن و موعظه کردن است در حالی که اینها تنها سخنرانی است و تاثیر چندانی ندارد، «نصاح» آن نخ محکمی است که با آن دوخت و دوز انجام می شود و سوزن را «منصحه» و خیاط را «ناصح» می گویند؛ یعنی آن کسی که توان این را دارد که بریده ای را متصل کند و جامه پاره شده ای را رفو کند، این فرد ناصح است.

وی خاطرنشان کرد: اگر نخ محکم عقل در دست باشد و اگر قلم، آن سوزن باشد و نویسنده هم ناصح باشد، همه شکاف های موجود در جامعه برداشته خواهد شد، اما اگر نویسنده ناصح نباشد، باید بداند تنها یک سخنران یا یک سخن خوان است.

آیت الله جوادی آملی با تاکید بر این نکته که «نصیحت باید از جنس عمل باشد» اظهار داشت: اگر ما به آنچه معتقدیم و می گوییم، عمل کنیم، مساجد ما مملو از جوانان خواهد شد؛ جوانان کشور شیفته عقل، خرد و عمل صالح هستند لذا مسئولان باید ابتدا خود در مسیر درست حرکت و سپس جامعه را نیز به این سمت هدایت کنند. در نتیجه ما باید با عمل مان جامعه را اداره کنیم و فرهنگ را اشاعه دهیم.

وی ابراز داشت: لباس تقوایی که خداوند بر تن جامعه پوشانده، نباید به راحتی پاره و گسسته شود و اگر گسسته شد سریع باید رفو و ترمیم شود. فرهنگ نه باید دولتی باشد و نه باید خصوصی باشد، بلکه فرهنگ باید یک امر عمومی باشد و همه مردم خود را مسئول و متولی فرهنگ جامعه بدانند.

آیت الله جوادی آملی با اشاره با آسیب شناسی فضای رسانه ای کشور، تاکید داشت: ما یک «آبرو ریختن» داریم که حرام است و یک «نهی از منکر» داریم که واجب است؛ افشاگری های رسانه ای در بسیاری از موارد، تنها آبروی نظام، دستگاه ها و افراد را به خطر می اندازد و کاری از پیش نمی برد و امری را اصلاح نمی کند، در حالی که بسیاری از انتقادات را می توان به صورت شخصی و خصوصی با افراد در میان گذاشت تا خود را اصلاح کنند.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: وجود برخی سوء رفتارها در بین عده ای از مسئولان، باعث می شود انگیزه جامعه که متولی اراده و تصمیم است فلج شود و در نتیجه جامعه به سمت بیراهه برود وگرنه جامعه ما مشکل علمی ندارد، مشکل عمل دارد و وزارت فرهنگ باید بخش عمل و اراده را در جامعه بیدار و زنده کند و به آن درمان ببخشد؛ البته حوزه، دانشگاه و سایر نهادها نیز به سهم خود در این زمینه وظیفه دارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود مسئله اقتصاد را مورد اشاره قرار دادند و تصریح داشت: در بخش اقتصاد این مملکت به لطف الهی، همه چیز وجود دارد و حضرت امیر علیه السلام می فرماید اگر کشوری آب و خاک داشته باشد و باز دستش پیش بیگانه دراز باشد، از رحمت خدا به دور است؛ لذا یکی از مهمترین وظایف وزارت فرهنگ باید ایجاد و ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه در حوزه کار و اقتصاد باشد.

وی در پایان سخنان خود بیان داشت: این  نظام، نظام الهی است و ما را به برکت خون شهدا و مجاهدتهای امام راحل از فرش به عرش رسانده است، انشاء الله باقی مانده راه را نیز باید طی کنیم و این نظام را به دست صاحب اصلیش برسانیم.

 

*وزارت ارشاد مهمترین رسالت را در میان سایر ارکان دولت برعهده دارد

آیت الله علوی گرگانی نیز در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مردم از این وزارتخانه انتظار بسیاری دارند و نباید کوتاهی صورت گیرد.

وی عنوان داشت: ما همواره برای موفقیت شما دعا می کنیم و باید ارتباط دولتمردان با مراجع و حوزه های علمیه گسترده شود.

این مرجع تقلید به مشکلات فضای مجازی اشاره کرد و گفت: نباید در برابر این موضوع بی تفاوت باشیم و باید مقابله کرده و حرف از نمی توانیم نزنیم.

 

*دولت باید در کنترل فضای مجازی فعالیت کند

آیت ‌الله جعفر سبحانی هم در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در گذشته ناراحتی هایی در حوزه فرهنگ و ارشاد وجود داشت اما امروزه با حضور جناب آقای صالحی امیری این مسائل از بین رفته است.

وی عنوان داشت: امیدواریم که حضور امثال شما در این وزارتخانه جایگاه و بستری برای عمل صالح و مودت در جامعه باشد.

آیت الله سبحانی با اشاره به آسیب های فضای مجازی گفت: مشکلات بسیاری در این زمینه وجود دارد و این آسیب ها مشکلات بسیاری به وجود می آورد.

این مرجع تقلید گفت: دولت باید در کنترل فضای مجازی فعالیت کند، باید محتوای مفید تولید شده تا بتوانیم در برابر هجمه های دشمن مقاومت کنیم.

وی  به موضوع حج اشاره کرد و گفت: شرایطی که دولت عربستان می گوید را باید پذیرفت اما مشروط بر اینکه عزت و احترام ایرانیان محقق شود.

آیت الله سبحانی به برگزاری نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه نشانه فرهنگ باز ما است اما متاعی که علیه فرهنگ و نظام و دین ما است نباید در این نمایشگاه عرضه شود.

این مرجع تقلید گفت: باید نظارت ها بر کتاب های عرضه شده بیشتر باشد، در کشورهای دیگر نیز این اقدام می شود و نباید کتاب‌های تروریست پرور و ضد نظام ما عرضه شود.

 

*دولتمردان به دیانت و معیشت مردم توجه جدی داشته باشند

آیت الله وحید خراسانی نیز در دیدار سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: انسان از روح و جسم تشکیل شده است، دین به عنوان روح و دنیا به عنوان جسم جامعه مطرح هستند که هر دو باید مورد توجه قرار گیرد.

وی همه پست و مقام‌ها را عاریتی دانست و با اشاره به آیات و روایاتی خاطرنشان کرد: این پست و مقام‌ها در حال گردش هستند و باید با استفاده از دین و عمل، حداکثر بهره برداری را از زندگی برای ارائه خدمت به مردم و جامعه داشته باشیم، باید نزد دولتمردان مبدا و منتهای کار شناخته شود.

 

*حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیت مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در بیت مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی از مراجع عظام تقلید ،یاد و خاطره آن عالم ربانی را گرامیداشت.

سید رضا صالحی امیری خطاب به فرزند آیت الله موسوی اردبیلی گفت: این عالم فرزانه به همراه مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و شهید بهشتی از ستون های انقلاب اسلامی بودند.

وی افزود: نقش آیت الله موسوی اردبیلی قبل و بعد از انقلاب بسیار گسترده بود و ایشان  در شرایط سخت مبارزه، پناهگاه انقلابیون بود و نقش بسیار موثری در پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کردند.

 

*مسجد محوری از اولویت های برنامه های فرهنگ و ارشاد اسلامی است/۷ پیشنهاد شرط ایران برای عربستان

سید رضا صالحی امیری نیز در این دیدارها طی سخنانی ابراز داشت: تمامی ریشه و باورها و اعتقادهای ما به مبانی دینی بر می گردد و معتقدیم کهراجع عظام تقلید پرچم دار این مبانی دینی م هستند.

 وی در ادامه به موضوع حج اشاره کرد و عنوان داشت: وزارت حج عربستان نامه ای برای ما در خصوص حج امسال ارسال کرده که در این خصوص هیئت پنج نفره فعال شده است.

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این هیئت 7 شرط را که از جمله سیاست های رهبری است در بحث دنبال خواهند کرد و بر اساس آن مذاکرات را دنبال می کنند.

 صالحی امیری افزود: در این خصوص باید شأن و کرامت و همچنین عزت و امنیت زائران تامین و حقوق شهدا و آسیب دیدگان منا جبران شود و در صورتی که این مسائل رخ دهد حج انجام می شود و گرنه تابع نظر بزرگان هستیم.

 وی در خصوص فیلم گفت: یکی از اقدامات این بود که فیلم های ارزشی و انقلابی که ساخته جوانان متدین بود را در جشنوراه فجر حمایت کردیم و رنگ و بوی انقلابی این جشنواره را حفظ کردیم.

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همچنین در این خصوص اجازه ندادیم 10 فیلمی که مضمون نامناسب و ضد ارزشی و فمنیستی داشتند، به جشنواره راه یابند تا خدشه ای وارد شود.

 صالحی امیری در خصوص فضای مجازی گفت: صیانت از فضای مجازی و حفظ ارزش ها در این فضا از مهمترین دغدغه های وزارت ارشاد است و دراین زمینه نیز دست یاری به سوی حوزه های علمیه برای تولید محتوای قوی دراز می کنیم.

 وی همچنین به فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد و گفت: مسجد محوری از اولویت های برنامه های فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در این راستا 23 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد با بودجه 50 میلیارد تومانی را دایر و اداره می کنیم.

کد خبر 602923

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha