به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محسن بهشتی، معاون امور عمرانی استانداری قم امروز (30 بهمن) در چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران-استان قم که در تالار مرکزی شهر برگزار شد، عنوان کرد: دوره چهارم کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران با رویکرد استانی برگزار شده است و امید است با برگزاری این کنگره جریانی ایجاد شود و برنامه ریزیهای مناسبی صورت بگیرد.
معماری و شهرسازی کشور در گذر زمان دجار چالش هایی شده است
معاون امور عمرانی استانداری قم با بیان این که معماری و شهرسازی کشور در گذر زمان دجار چالش هایی شده است، اظهار داشت: ما بستر سنتی شهرها را تا سال 1300 داشتیم و از آن به بعد، تغییراتی در کل کشور ایجاد شد.
وی افزود: مسئله شهرنشینی تا سال 57 با رشد تدریجی همراه بود و بعد از انقلاب اسلامی، شهرنشینی در کشور رشد چشمگیری داشت و دخل و تصرف در بافتهای شهری نیز به تبع آن افزایش یافت.
امروز حال شهرسازی و معماری کشور اصلا خوب نیست
بهشتی با بیان این که امروز حال شهرسازی و معماری کشور اصلا خوب نیست، گفت: ما باید برای شهرسازی و معماری کشور، درمان سختی را باید تجویز کنیم و امیدواریم این کنگره تلنگری برای ما باشد تا این فرایند را به نهادهای مردمی اطلاع رسانی کنیم تا در اصلاح آن ید واحده داشته باشیم.
وی با اشاره به این که فناوری ها و تکنولوژی ها باعث تغییر سبک زندگی ما شده است، ادامه داد: امروز به دلیل گسترش فناوری ها و الگوبرداری از غرب، بسیاری از بافتهای ما از بین رفته است و باعث گسست فرهنگی، اجتماعی و تاریخی شده است و حس تعلق خاطر در گستره شهری وجود ندارد.
امروز شهرهای ما دچار آلزایمر شهری شده است
معاون امور عمرانی استانداری قم بیان داشت: امروز شهرهای ما دچار آلزایمر شهری شده است و ما توجهی به گذشته شهرهای خود نداریم.
وی با اشاره به رشد شتابان جمعیت در سالهای اخیر، عنوان کرد: ما همراه با گسترش جمعیت، پهنه سرزمین خود را نشناختیم و امروز شهرهای چندمیلیونی فشارز یادی به زیرساختهای طبیعی و غیرطبیعی شهرها وارد میکند.
توسعه بی رویه شهرها باعث شد که به زیرساخت ها توجه نکنیم
بهشتی افزود: توسعه بی رویه شهرها باعث شد که به زیرساخت ها توجه نکنیم و امروز دچار همین مشکل هستیم و مصداق بارز آن مسکن مهر است، به طوری که ما معماری را رها کردیم و به ساختمان سازی روی آوردیم.
وی با بیان این که مشکلات موجود در شهرسازی بسیار زیاد است و باید به درمان و چاره اندیشی آن پرداخت، گفت: این کنگره باید ایجاد جریان در کشور کند تا بتوان با کمک ظرفیتهای موجود که هنوز باقی مانده است، بتوان از ظرفیتهای علمی، تخصصی، فرهنگی و ظرفیت هایی که در قم وجود دراد، به ویژه ظرفیت حوزه علمیه استفاده کنیم.
معاون امور عمرانی استانداری قم اظهار امیدواری کرد که به واسطه این کنگره، نهادهای مردمی وارد عمل شوند و ارتباطهای بهتری بین نهادهای اجرایی ایجاد شود و تصریح کرد: معماری و شهرسازی گذشته قوانین نانوشته داشته است اما با توجه به نگرش مردمی، فعالیتهای مناسبی وجود داشته است که ما نتوانستیم آن را حفظ کنیم.
تهیه و تنظیم: زهرا قربانی
نظر شما