واکاوی عوامل طلاق از دیدگاه امام جماعت مسجد صبوری قائمشهر

خبرگزاری شبستان: طلاق، پدیده ای در جامعه محسوب می شود که آمار آن، روز به روز افزایش می یابد و ۱۰ عامل افزایش این معضل اجتماعی در گفتگو با امام جماعت مسجد صبوری قائمشهر مورد بررسی قرار گرفت.

حجت الاسلام رمضان اکبری، امام جماعت مسجد صبوری قائمشهر و یکی از مدرسین دانشگاه، امروز (30 دی) درباره عوامل افزایش طلاق در جامعه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: اولین مطلب که باید مدنظر باشد، مفهوم زندگی و اصل زندگی مشترک است زیرا با عدم شناخت نسبت به سرمایه در حال تشکیل به طور قطعی ارزش آن، دانسته نخواهد شد.

 

وی اظهار کرد: طلاق اگر چه به عنوان یک حکم الهی و شرعی به شمار می آید اما یکی از مذموم ترین حکم شرعی است که به تعبیر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) با طلاق، عرش خدا به لرزه در می آید و شاید تعبیر این باشد، هنگامی که طلاق صورت گرفت، چند تن از خانواده آسیب می بیند.

 

حجت الاسلام اکبری با اشاره به وجود 10 نکته درباره علل افزایش طلاق در جامعه، بیان کرد: مهم ترین علت، فردگرایی است به این معنا که دختر و پسر بعد از زندگی انفرادی، زندگی مشترک را آغاز می نمایند اما هنوز دنبال زندگی فردی هستند به این معنا که زوج جوان باید به خود و زندگی مشترک بپردازد و فردگرایی به معنای آنکه زن و مرد هنوز دنبال زندگی شخصی و پرداختن به خود هستند و مفهم زندگی مشترک را نشناختند.

 

وی ابراز کرد: فقدان سرمایه گذاری عاطفی، دومین دلیل افزایش طلاق محسوب می شود که عشق، پایه، اصل و اساس زندگی بر اساس عاطفه، محبت طرفین است به معنای آنکه هنگامی جوان از حالت تجرد به تاهل و دنیای جدید، وارد می شود تمام عشق، عاطفه و محبت را برای دیگری هزینه کند.

 

حجت الاسلام اکبری گفت: سومین علت افزایش طلاق در جامعه، افت اخلاقی به شمار می آید که امروزه متاسفانه یکی از دلایل آن، ارتباطات تلفنی و فضای مجازی است بجای اینکه زوج جوان به خود بپردازند اما بخش اعظم زندگی در فضای مجازی سپری می شود غافل از اینکه زوج جوان باید این وقت را که مهم ترین زندگی آنها است در کنار یکدیگر، صرف کنند.

 

وی با اشاره به اینکه عدم شناخت خانواده ها، چهارمین دلیل طلاق و از مسائلی که در بحث ازدواج مطرح می شود، اظهار کرد: هم کفو بودن طرفین یکی از سفارشات اکید اسلام است یعنی از نظر فرهنگ، سرمایه، تحصیلات، مالی به هم نزدیک باشند، اینگونه نباشد هنگامی که عاشق یکدیگر شدند بنای ازدواج را بگذارند بلکه باید به نزدیکی فرهنگ دو خانواده، توجه کنند.

 

حجت الاسلام اکبری بیان کرد: دخالت های اطرافیان یکی از مهم ترین علل افزایش طلاق محسوب می شود چرا که دخالت های بی مورد و بی جای اطرافیان و طرفین آنها است زیرا در یک مقطع سنی، قرار دارند و خیلی، زبان آنها را متوجه نمی شوند و باید در زندگی آنها، کمتر دخالت کرد و بیشتر به حالت ارشاد و نصیحت غیر مستقیم و به خاطر خیر خواهی، صورت گیرد.

 

وی با تاکید بر اینکه عدم درک طرفین قبل از ازدواج به این معنا که صرف زیبایی ظاهری همه ملاک های ازدواج و تشکیل زندگی نباشد، ابراز کرد: گاهی جوان به مرحله ای می رسد که بدون تحقیق و درک شرایط طرفین بنای زندگی مشترک را می گذارد و در آینده یکی از حرف ها و یا زخم زبان هایی که نثار یکدیگر می کنند، عدم درک هم است.

 

حجت الاسلام اکبری با اشاره به اینکه مسئولیت گریزی، هفتمین علت افزایش طلاق در جامعه است، گفت: هنگامی که دو نفر در مرحله جدید زندگی، عهده دار زندگی مشترک می شوند باید نقش خود را در آن مسئولیت به زیبایی ایفا کنند.

 

وی تصریح کرد: مرد خانواده، مسئولیتی دارد و زن، وظیفه ای دیگر که امروزه بسیاری از بانوان در جامعه، کارهای بی مورد را تکلیف می دانند اما پرداختن به شوهر، فرزندان و زندگی را نوعی، کلفتی و ذلت می پندارند در صورتی که پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم)، جهاد زن را شوهرداری و تربیت فرزندان بیان نمود.

 

حجت الاسلام اکبری اظهار کرد: عدم ارتباط و مهارت زناشویی چه خوب است که قبل از ازدواج، افرادی که در کلاس های مشاوره تدریس می کنند به صورت بهتر و بیشتر، مهارت و مسائل زناشویی را آموزش دهند که امروزه متاسفانه هر یک از زن و مرد به جای اینکه مسئولیت زندگی را بدانند بر خلاف مسیر زندگی، حرکت می کنند.

 

وی بیان کرد: زن، هنگامی که صبح تا شب در بیرون از منزل نظیر ادارات و شرکت ها، مشغول کار است و شب، خسته به منزل بر می گردد دیگر رمق و حال خوشی برای رسیدگی به شوهر و زندگی ندارد.

 

حجت الاسلام اکبری ابراز کرد: درصد زیادی از آرایش های کاذب برای مردان نامحرم، صورت می گیرد و بسیاری از این زنان برای دیگران، خودنمایی و آرایش می کنند در صورتیکه اسلام به زن، اجازه داده که فقط در خدمت شوهر و زندگی خود باشد.

 

وی گفت: نهمین عامل طلاق در جامعه، اختلاف سنی است که این مشکل، گریبانگر زوج جوان شده و به رخ یکدیگر می کشانند و چقدر زیبا است که اطرافیان در پیرامون این اختلاف زندگی به اختلاف سنی حضرت پیامبر(صلی اله علیه و آله و سلم) و حضرت خدیجه(سلام الله علیها) توجه کنند که محور زندگی این دو بزرگوار، عشق و عاطفه بود و حضرت محمد(صلی اله علیه و آله و سلم) حتی برای یک دفعه، این امر را متذکر نشد.

 

حجت الاسلام اکبری اظهار کرد: فراهم نمودن بیش از حد امکانات رفاهی، دهمین دلیل بالارفتن آمار طلاق در جامعه به شمار می آید چرا که والدین، تمام وسایل زندگی فرزندان را مهیا می کنند حتی بعد از گذشت چند سال از ازدواج، غذای آنها آماده است.

 

وی تصریح کرد: این زوج هیچ گاه، معنا و مفهوم زندگی مشترک را درک نمی کنند و برای آنها، ملموس نمی شود چرا که هنگامی که انسان با تلاش و زحمت خود، ثمره و میوه آن، شیرین تر است اما زمانی که والدین، تمام زندگی را برای فرزند خود، آماده سازند کمتر ارزش آن را لمس می کنند.

 

حجت الاسلام اکبری بیان کرد: هر زندگی مشترک، مشکلات خاص خود را دارد که باید با استقامت، عشق و محبت به مقابله با شکست های کوچک رفت و تسلیم نشد و زندگی را بر اساس عشق، علاقه و محبت به یکدیگر قرار داد و زن و مرد همانند دو سیم برق مثبت و منفی هستند و روشنی و زیبایی را ایجاد می کنند که محصول زندگی آنها و میوه شیرین زندگی مشترک، فرزندان صالح هستند.

کد خبر 602778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha