«بهرنگ علوی» بازیگر سینما و تلویزیون در پاسخ به خبرنگار سینمایی شبستان درباره اینکه جشنواره فیلم فجر چقدر در ارتقای استانداردهای سینمای ایران تاثیرگذار است؟ گفت: ما دو نگاه متفاوت می توانیم داشته باشیم؛ اول اینکه جشنواره می تواند یک فضای رقابتی سالم را به وجود بیاورد و در این راه به فیلمسازان و بازیگران جوان و اصناف مختلف که گردهم آیند و رقابت کنند و باعث پیشرفت آنها شود. دوم اینکه ما به یک سینمای ملی خود قانع هستیم و هر ساله جشنی برگزار می کنیم و در کنارش یادبودها و جوایزی اهدا می شود و انگار همه ما به یک مهمانی بزرگ دعوت شده ایم.
بازیگر سریال «هشت و نیم دقیقه» در توضیح این مطلب که کدام یک از این نگاه ها بیشتر مدنظر قرار می گیرد، بیان کرد: نگاه من به جشنواره فجر بدون اغراق مانند یک جشن و دورهمی بزرگ است. البته اگر قرار است نگاهمان ملی باشد باید با خودمان صادق باشیم و بدون تعارف، این جشنواره در مقایسه با فستیوال های جهانی با استانداردهای دنیا فاصله دارد.
بازیگر فیلم سینمایی «مرگ ماهی» با ذکر مثالی توضیح داد: برای مثال وقتی یک فستیوال جهانی تمام می شود شما 10 تندیس را در بین 2000 نفر می بینید که نشان دهنده ارزش جوایز یک جشنواره است اما در فجر به خاطر ترس از نقد و اعتراضات و برای اینکه همه را راضی نگاه دارند، جوایز را تقسیم می کنیم! اما چه خوب است که جایزهای مخصوص بدترین ها هم در جشنواره ما اعطا شود که سبب پیشرفت خواهد شد. همچنین اگر سایه سیاستزدگی از سر فرهنگ و هنر برداشته شود، آرامشی برای هنرمندان در پی خواهد داشت که ترس از نقد و اعتراض را کمتر خواهد کرد.
وی بهترین راه نقدپذیر کردن اصناف و مردم را استفاده از ابزار سینما دانست.
نظر شما