به گزارش خبرگزاری شبستان ، اریش اُزر، نقاش آلمانی خالق مجموعه کتابهای مصور کودکان به نام پدر و پسر است.
مجموعه سه جلدی کتاب های قصه های من و بابام شامل نقاشی ها و قصه های دلنشین و خنده داری ست که اریش اُزر هنرمند آلمانی برای پسرش تعریف کرده و کشیده است تا او را که در کودکی ، مادرش را از دست داده بود با این قصه ها سرگرم کند و تا اندازه ای جای خالی مادر را که همیشه برای او قصه می گفت ، پر کند . نویسنده و كاریكاتوریست این مجموعه در دورانی زندگی می کرد که آلمان گرفتار حکومت دیکتاتوری و استبداد هیتلر و یاران فاشیست او بود . او از راه نقاشی کردن و کشیدن کاریکاتورهای سیاسی برای روزنامه های آن زمان با حکومت ظلم و ستم فرمانروایان کشورش مبارزه می کرد . به همین سبب ، فرمانروایان آلمان از او و کارهایش خوششان نمی آمد و نمی گذاشتند نقاشی هایش در روزنامه ها و کتاب ها چاپ شود . عاقبت هم او را پس از چاپ کتاب کاریکاتورهای سیاسی اش ، در سال 1940 به زندان انداختند . او که می دانست او را پس از محاکمه خواهند کشت ، در 5 آوریل 1944 در زندان خودکشی کرد .
کتاب قصه های من و بابام توسط همسر مرحوم جهانشاهی از آلمان به ایران آورده می شود و جهانشاهی نیز به هر یکی از تصاویر شرحی کوتاه می افزاید تا داستان ها بهتر درک شوند ، در واقع ایرج جهانشایی نویسنده اصلی داستان های من و بابام محسوب می شود و کتاب اصلی به صورت RAW بوده و نوشته ای در بر نداشته است . اولین جلد کتاب قصه های من و بابام در سال ۱۳۶۱ منتشر شده است که در همان سال جایزه اول شورای کتاب کودک را به خود اختصاص داده است.
این قصه های تصویری ، یکی از برجسته ترین کتاب های کودکان جهان است و به نام پدر و پسر در بسیاری از کشورهای جهان بارها به چاپ رسیده است . سه کتاب « بهترین بابای دنیا » با عنوان فرعی « قصه های پدر و پسر » برداشتی از این قصه های تصویری است که برای کودکان ایرانی بازپرداخت و نوشته شده است .
جلد اول کتاب قصه های من و بابام با نام « بابای خوب من » جلد دوم کتاب با نام « شوخی ها و مهربانی ها » و جلد سوم کتاب با نام « لبخند ماه » به چاپ رسیده است .
یکی بود، یکی نبود. یک پدر بود و یک پسر بود. پدر نامش اِریش اُزِر بود و در سال 1903 در شهر پلاوئن در آلمان به دنیا آمد. در دانشکدهی هنر در شهر لایپزیگ هنر نقاشی را آموخت. بیستوهشت ساله بود که پسرش کریستیان، به دنیا آمد. آنها در دوران حکومت استبدادی هیتلر زندگی میکردند. پدر از راه نقّاشیکردن با این حکومت ظالم مُبارزه میکرد
اِریش اُزِر، برای پسرش هم قصّههای دلنشین میگفت و آنها را نقّاشی میکرد. این قصّهها، که فقط نقّاشی است و نوشتهای به همراه ندارد، یکی از برجستهترین کتابهای کودکان جهان است. سه کتاب قصّههای من و بابام برداشتی است از این قصّههای تصویری که برای کودکان ایرانی بازپَرداخت و نوشته شده است
در پشت جلد این کتاب می خوانیم:«یکی بود، یکی نبود. یک پدر بود و یک پسر بود. پدر نامش اِریش اُزِر بود و در سال 1903 در شهر پلاوئن در آلمان به دنیا آمد. در دانشکدهی هنر در شهر لایپزیگ هنر نقاشی را آموخت. بیستوهشت ساله بود که پسرش کریستیان، به دنیا آمد. آنها در دوران حکومت استبدادی هیتلر زندگی میکردند. پدر از راه نقّاشیکردن با این حکومت ظالم مُبارزه میکرد
اِریش اُزِر، برای پسرش هم قصّههای دلنشین میگفت و آنها را نقّاشی میکرد. این قصّهها، که فقط نقّاشی است و نوشتهای به همراه ندارد، یکی از برجستهترین کتابهای کودکان جهان است. سه کتاب قصّههای من و بابام برداشتی است از این قصّههای تصویری که برای کودکان ایرانی بازپَرداخت و نوشته شده است.»
در بخشی از این کتاب با عنوان «نقاشی من و بابام» می خوانیم:
« کارهای مدرسه ام را تمام کرده بودم . ولی یادم رفته بود که قلم و دوات را از روی فرش بردارم . همان طور که داشتم بازی می کردم ، پایم به دوات خورد. دوات برگشت و مرکب آن روی فرش ریخت.
خیلی دلم سوخت. که فرشمان که بدون نقش ونگار و بودو رنگ روشنی داشت. لکه دار شد. بابام هم اوقاتش تلخ شد و از اتاق رفت بیرون .
گریه ام گرفته بودبه آن لکه خیره شده بودمو نمی دانستم چکار کنم. فکری کردم و دیدم می توانم آن لکه را به شکل یک شیر در بیاورم . مشغول نقاشی شدم. بابام که رفته بود چوب بیاورد تا مرا تنبیخ کند ، چوب به دست آمد چشمش به آن شیر افتاد از نقاشی من خیلی خوشش آمد و مرا تنبیه نکرد.
یک شیر دیگر و بعد هم یک شیر دیگر نقاشی کردم. دور تا درو فرش را پر کردم از نقاشی های شیر بابام هم با بقیه مرکب دوات وسطش یک اژدها کشید . این را هم بگویم اژدهایی که بابام وسط فرش کشیده بود زیاد هم اژدها نبود . نه بال داشت نه دست و پا . آتش هم از دهانش بیرون نمی آمد با این همه فرشمان خیلی قشنگ تر شده بوده و از دیدن آن لذت بردیم.
چاپ دوم «قصه های من و بابام رنگ کتاب اول: بابای خوب من»از مجموعه کتاب های طوطی نشر فاطمی در 108 صفحه به تازگی چاپ شده است.
نظر شما