غفلت مسلمانان نسبت به تعاملات فرهنگی در جهان اسلام

خبرگزاری شبستان: رئیس پژوهشکده مطالعات منطقه ای جامعه المصطفی گفت: متأسفانه غفلت قابل توجهی درمحوریت بخشی به فرهنگ در تعاملات جهان اسلام مشاهده می شود ومسلمانان از ظرفیت جایگزین ناپذیر فرهنگ غافل هستند .

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان درقم، حجت الاسلام محمد علی میرزائی رئیس پژوهشکده مطالعات منطقه ای جامعه المصطفی، در نشست خبری با خبرنگاران گفت: جهان اسلام به جهت فعالیتهای  مهندسی وهدایت شده ازبیرون و آسیبهای فکری و ضعف نگاه راهبردی  و استراتژیکی و مهندسی  مدیریت شده افراط گرایی و قوت گرفتن جریان های تکفیری در  منطقه بدون تردید دارای شرایط خاصی می باشد .

 

وی افزود: مسئله اصلی این است که ما بدانیم آنچه درجهان اسلام به عنوان آسیبها وساختار شکنی ومنازعات مذهبی، قومی، نژادی وزبانی دیده می شود یک جریان رهبری شده و حسابگرایانه ومسئله بسیار مهمی  است  واگر بدانیم میتوانیم یک برنامه ریزی برای مواجه و اگر ندایم یه برنامه ریزی دیگر  خواهیم داشت.

 

مشاورریاست جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه دو طرف ایران وجهان عرب  از مهمترین بازیگران جهان اسلام هستند ادامه داد: صورت معادلات راهبردی منطقه وجهان اسلام با ادبیات خاص و واژگان هدایت شده، طراحی و شکل می گیرد.  

 

حجت الاسلام میرزائی تصریح کرد: دوگانه ایرانی وعربی ازهمین واژگان است که به جای معادلات واصطلاحات اخوت ایمانی، امت اسلامی، کشورهای  اسلامی، ملتهای اسلامی، مفهوم امت و امامت، مفهوم ولایت و رهبری وامثال آن بکار گرفته می شود که بیانگر رویکرد قومی، زبانی وگاهی نژادی است و به جای این اصطلاحات نشسته است .

 

رئیس  پژوهشکده مطالعات منطقه ای جامعه المصطفی اظهار داشت: به طورکلی وقتی از دوگانه ایران وعرب صحبت می شود در واقع به عوامل قومی نژادی وزبانی دامن زده ایم  چرا که در ادبیات سیاسی منطقه ناچاریم با این واژگان صحبت کنیم .

 

وی با بیان اینکه ادبیات سیاسی مسلمانان در حوزه عنوانهای کلی آسیب شناسی شده است عنوان کرد: از  مهمترین اهداف دشمن درترویج قالبهای قومی و مذهبی به حاشیه بردن کلیدواژه های اندیشه امام خمینی (ره) در جریان نهضت است .

 

رئیس اندیشکده  واتاق فکرجامعه المصطفی خاطر نشان ساخت: امام خمینی (ره) با نگاه استراتژیک و راهبردی، نهضت طلبانه، توسعه محور، تمدنی ادبیات وواژگان خاص قرآنی انتخاب  کردند.

 

حجت الاسلام میرزائی ابراز داشت: اگر امروز صحبت وابتکارعمل گفتگویی در جهان اسلام طرح می کنیم متاسفانه از گفتگوی دوگانه ایرانی و عرب حرف می زنیم، اما اگر قراراست درحوزه استراتژیک  ونهضت  وتوسعه اسلامی وانسانی  جهان حرف بزنیم باید ازادبیات متفاوت تری  حرف بزنیم .

 

هدف دشمن تخریب  چهره ایران و نابودی تمدنهای انسان ساز در امت اسلامی است  

وی افزود: باید با نگاهی راهبردی وعینیت گرا ونه با نگاه سلفی، تاریخی،  وائدولوژیکی سه طرح اسلام هراسی، ایران هراسی وشیعه هراسی به عنوان سه ضلع  مثلث  کانونی طرح جهانی علیه کار آمدی  اندیشه  اسلامی به کار برده می شود واین تحلیل عینی ما است.

 

رئیس  پژوهشکده مطالعات منطقه ای جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: هدف ازاین سه مثلث تضعیف ایران وانقلاب به تنهایی نیست گرچه کانون این سه زدن ایران وانقلاب اسلام است  اما هدف  نهایی  تخریب چهره ایران  وتجربه انسانی، تمدنی واخلاقی توسعه محور  اسلامی آن  در راستای خنثی سازی تمدنهای  انسان ساز و رشد دهنده امت اسلامی  است.

 

مشاورریاست جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: اینها تنها نقطه جدی و امیدبخش جهان اسلام در ساختن الگوی تمدنی، اخلاقی از اسلام را در ایران می بینند وهدف آنها زدن این الگو و آسیب به ایران است .

 

غفلت مسلمانان نسبت به تعاملات فرهنگی در جهان اسلام

حجت الاسلام  میرزایی ابراز داشت: جامعه المصطفی به عنوان یک نهاد علمی، فرهنگی کنش گر و فعال در عرصه نرم افزاری جهان اسلام برای توسعه فرهنگ وادبیات هم اندیشی  و گفتگو میان جریانهای بزرگ فرهنگی جهان اسلام برنامه راهبردی دارد.

 

وی افزود: متأسفانه  غفلت قابل توجهی در محوریت بخشی به فرهنگ در تعاملات جهان اسلام مشاهده می شود و مسلمانان از ظرفیت جایگزین ناپذیر فرهنگ غافل هستند .

 

مشاور رئیس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه معاملات خود مسلمانان وتعامل آنها با هم بر اساس نقش کانونی وفرهنگی نیست گفت: محور مناسبات فرهنگی جهان اسلام در قیاس با محورهای  استراتژیکی  سیاسی،  نظامی واقتصادی از کم اهمیت ترین محورها می باشد.

 

رئیس پژوهشکده مطالعات منطقه ای جامعه المصطفی العالمیه عنوان کرد: ما باید باور  کنیم  که نقش فرهنگ  ونقش تولید دانش  ونرم افزار در جهان اسلام در راستای تمدن بی نظیر و اجتناب  ناپذیر است و دریافت این حقیقت نیاز به بازنگری به فرهنگ استراتژیک دارد .

 

نقش  تاثیر  گذار جامعه المصطفی  در خنثی سازی هجوم فرهنگی در جهان اسلام

وی یاد آور شد: جامعه المصطفی العالیمه  در راستای  فعال کردن دانش اسلامی و فرهنگ برای تعامل مسلمانان بویژه تائید نخبگان، عالمان اسلامی، دانشگاهیان ونهادهای حوزی برنامه راهبردی در نظر گرفته است .

 

رئیس پژوهشکده مطالعات منطقه ای جامعه المصطفی العالمیه اظهار داشت: جامعه المصطفی یک نهاد رسمی بین المللی و دارای اعتبار  جهان اسلام است واین ظرفیت می تواند برای خنثی کردن هجوم فرهنگی  برای کم اثر کردن مثلث  ایران هراسی، اسلام هراسی وشیعه هراسی نقش سازنده و همگرا کننده اسلامی داشته باشد چرا که مسئله فرهنگ  ونحوه بهره گرفتن و بکار گیری از آن باید در عرصه مناسبات اسلامی بسیار مهم وقابل  توجه باشد.

کد خبر 602593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha