کرسی آزاد اندیشی «بانوان طلبه؛ شئون طلبگی،تجملات اجتماعی» برگزار شد

خبرگزاری شبستان: ارائه دهنده کرسی آزاد اندیشی تصریح کرد: تجملات اجتماعی مادامی که به اصول طلبگی ضربه بزند مضر و مرز «شئونات طلبگی» هم تقوای الهی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان٬ کرسی آزاد اندیشی و نظریه پردازی  با موضوع «بانوان طلبه؛ شئون طلبگی،تجملات اجتماعی» با همکاری مدرسه علمیه فاطمه معصومه(س) رهنان و مدرسه علمیه اهل البیت(ع) ملک شهر و به همت دبیرخانه کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی حوزه علمیه اصفهان وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد.

 

بنا بر این گزارش استاد ارائه دهنده این کرسی آزاد اندیشی زینب کربلایی، استاد منتقد، عصمت همتی و استاد داور، معصومه عسگری بودند.

 

استاد ارائه دهنده بحث گفت: تعریف عام طلبگی، درس دین خواندن است و اولین کسی که درس دین را خواند حضرت رسول(ص) است و اولین معلمش خود خداوند بود و معلمی را خود خداوند یک سره تدریس کرده و از حضرت رسول نسل به نسل و سلسله به سلسله این درس طلبگی ادامه پیدا کرد تا امروز که من و شما مدعیم طلبه  امام زمان هستیم.

 

وی ادامه داد: فرم و قالب طلبگی از آن جا شروع می شود که اولین حوزه علمیه آن جاست و  دومین طلبه به اختلاف تاریخ که بعضی گفته اند حضرت علی(ع) و بعضی گفته اند حضرت خدیجه(س) دومین کسی بودند که به ایشان ایمان آوردند و  خواستند درس دین را بیاموزند.

 

کربلایی اظهار داشت: بنابراین بنیان گزاران همین سه، چهار نفرند و قطعاً همین سه، چهار نفرند که قالب طلبگی را پی ریزی کردند و شاکله و اساس نامه طلبگی را پایه ریزی کردند و باید ببینیم در خصوص تجملات اجتماعی و شئونات طلبگی ما چه دستوری می دهند؟

 

استاد ارائه دهنده بحث گفت: هر چه توحید، نُبُوّت و امامتتان را تقویت کنید، اما معادتان را نتوانید تقویت کنید، نمی توانید به لذت طلبگی برسید.

 

وی تاکید کرد: تجملات اجتماعی» تا مادامی که به اصول طلبگی ضربه بزند مضر است و «شئونات طلبگی» هم، هر کس شئون طلبگی را می داند شئون طلبگی مرزش تقواست.

 

استاد داور، معصومه عسگری افزود: هر چه چارچوب را بیشتر رها کنیم، فاصله مان از امام زمان بیشتر می شود و سعادت اخروی کمتر نصیب می شود.

 

وی با بیان اینکه ریشه تجمل گرایی چیزی جز هواپرستی و خودخواهی نیست تصریح کرد: دلم می خواهد؛اگر طلبه خدا را می خواهد و نگاه خدا را می خواهد دیگر به دنبال این که چه کار کنم بقیه جذب بشوند نیست.

 

عسگری گفت: طلبه اگر مظهر رحمت الهی بشود، مظهر لطف الهی بشود، با یک لباس ساده هم جاذبه دارد و جاذبه‌ آن برای شما نیست، برای این که شما خداگونه شده اید و این نکته‌ مهمی است.

 

وی ادامه داد:  پس دنیا پرست نباشید، دنیا دوستی، دنیا پرستی منافات با خدا پرستی و نگاه خدا داشتن است و آسیه در کنار فرعون است ولی به مقام قرب می رسد دقت بکنید مهم اینست که من اسیر تجملات نباشم. ولی اگر حتی خودم اسیرم می خواهم بهانه را همسرم قرار بدهم دیگر خدا می داند.

 

وی تاکید کرد: شما امکانات را استفاده کنید ولی اسیر نباشید، روایت داریم خدا انسان گرسنه را بیشتر دوست دارد و به خاطر این که ما به این حب برسیم،  یکی از آدابی که ما در غذا خوردن داریم، این است که می گویند تا سیر نشدی دست از غذا بکش. ببین ما از همین کوچک ها شروع بکنیم.

 

عسگری گفت: اگر من نگاه خدا را می‌خواهم و احکام الهی را داشته باشیم و فقط به دنبال جذب باشیم  هدف را گم می کنیم، هدف ما فقط جذب نیست و   تفقه در دین در حد خودمان  دعوت و هدایت گری است و  اینها از مهم ترین شئونات طلبه است.

 

کد خبر 602528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha