خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: جاده بیرجند- قاین به «جاده مرگ» یا «محور دلهره» شهرت یافته است چرا که نسخه این جاده برای بسیاری از مسافران«مرگ» است.
دلهره همراه همیشگی مسافران این جاده است. آبان ماه امسال بود که سیدمحمدباقر عبادی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در خانه ملت از روند اجرای طرح دوبانده شدن محور بیرجند – قاین بازدید کرد و در این بازدید با لحنی شوخ طبعانه و کنایه آمیز گفت: جاده بیرجند- قاین در کشور به نام جاده مرگ و محور دلهره تبدیل شده است که اسم بدی هم نیست!
وی همچنین با بیان اینکه هنگامی که می خواستم از این جاده بازدید کنم، به پدر و مادرم «وصیت» کردم، به خبرنگاران گفت: باز هم از همه حلالیت می طلبم و همه را می بخشم اما خودم، وزیر راه و نوبخت را حلال نمی کنم مگر اینکه این محور دوبانده شود.
آیت الله سید علیرضا عبادی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی هم 26 دی ماه امسال از روند کند دوبانده شدن جاده بیرجند- قاین گلایه کرد و گفت: مسئله جاده بیرجند-قائن بسیار مهم است.
وی افزود: 37 سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد، در این مدت چه کاری برای حل مشکل جاده بیرجند -قائن انجام شده است و طی 3 سال گذشته نیز قول هایی مسئولین داده اند اما هنوز اتفاق خاصی نیفتاده است؟
اما گلایه از وضعیت دوبانده شدن این جاده از زبان حجت الاسلام حسن رضا فرحبخش امام جمعه آرین شهر هم مطرح شد و وی با اشاره به مشکل جاده بیرجند- قائن گفت: در 7 ماه گذشته شاهد حوادث بسیاری در این جاده در بخش آرین شهر بوده ایم که می طلبد مسئولین توجه ویژه ای به این مشکل داشته باشند.
و اما جاده بیرجند- قاین به عنوان یکی از شریان های حیاتی خراسان جنوبی 33 سال از احداث آن می گذرد و دوبانده شدن آن از سال 1389 کلید خورد. بر اساس جدیدترین گزارشی که رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی اعلام کرده 49 درصد کشته های جاده ای استان طی 9 ماه گذشته مربوط به محور بیرجند – قاین است.
سرهنگ حسین رضایی گفت: در 9 ماه گذشته هزار و 365 تصادف در جاده های استان رخ داد که 125 فقره تصادف فوتی بود و 161 نفر جان باختند.
وی با اشاره به این که در کل تصادف های 9 ماه گذشته 2 درصد افزایش داشته ایم، معتقد است یک نفر کشته در جاده ها هم بسیار برای خانواده ها سنگین تمام می شود.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است و باتوجه به این که محورهای مواصلاتی منطقه از پراکندگی زیادی برخوردار است و مجتمع های رفاهی قابل قبولی نیز برای استراحت کاربران جاده ای وجود ندارد در نتیجه خطای انسانی در تصادف ها بالا می رود.
به گفته وی خراسان جنوبی 16 هزار کیلومتر راه دارد که از این راه ها هزار و 200 کیلومتر راه اصلی، 4 هزار و 500 کیلومتر راه فرعی و11 هزار کیلومتر راه روستایی است و فقط 420 کیلومتر راه دو طرفه وجود دارد.
وی عنوان کرد: جاده های استان اکثراً یک طرفه است که در این گونه جاده ها کوچکترین خطای انسانی حادثه های دلخراشی را رقم می زند.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در جدیدترین گزارشی که از جاده بیرجند- قاین در گفتگو با روزنامه آوای خراسان جنوبی ارائه کرده است، پیشرفت این محور را 54 درصد اعلام کرده است.
مهدی جعفری گفت: طول محور بیرجند-قاین –گناباد (حوزه استان) ۱۷۵ کیلومتر است که ۹۴ کیلومتر از این محور به بزرگراه تبدیل شده و ۸۱ کیلومتر باقیمانده در دست اجرا است.
وی با اشاره به اینکه در محور بیرجند –قاین ۲۲ کیلومتر بزرگراه شده که ۷۸ کیلومتر باقیمانده در دست اجرا است، افزود: حجم خاکبرداری در این محور ۵ میلیون مترمکعب و تعداد ابنیه فنی حدود ۵۰۰ دستگاه پل است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی بیان کرد: از سال ۹۳ سه پیمانکار جدید در این محور شروع به کار کردهاند که تاکنون بیشتر روی عملیات خاکی و ابنیه فنی در قسمتهایی از محور فعالیت داشتهاند.
وی گفت: بر اساس برنامهریزی انجام شده تا پایان سال مالی ۹۵ (تیرماه ۹۶) ۲۰ کیلومتر دیگر از این محور به بهرهبرداری خواهد رسید.
جعفری با اشاره به مشکلاتی که در این محور وجود دارد، ادامه داد: با توجه به افزایش ترافیک محور بیرجند و قاین به ویژه عبور تریلرهای ترانزیت و همچنین کوهستانی بودن مسیر، مشکلاتی به وجود آورده که باعث شده زمان اجرایی شدن این پروژه افزایش یابد.
وی بیان کرد: با توجه به افزایش تصادفات و تلفات در این محور اولویت اصلی راه و شهرسازی بازگشایی هر چه بیشتر قطعات باند دوم و رفع نقاط حادثهخیز در این محور است.
وی تأکید کرد: در صورت تخصیص به موقع اعتبارات، دوبانده سازی این محور در سال ۹۷ به پایان خواهد رسید.
اختصاص ۵۰ میلیارد تومان به جاده بیرجند- قاین
نماینده مردم قاینات در مجلس امیدوار است با اختصاص ۵۰ میلیارد تومان به جاده «بیرجند- قاین» و تبدیل شدن آن به آزادراه، دلهره مردم استان از تردد در این جاده کاهش یابد.
فرهاد فلاحتی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: با پیگیری های انجام شده از سوی سازمان برنامه و بودجه مبلغ ۵۰ میلیارد تومان به جاده بیرجند- قاین اختصاص یافت.
وی همچنین گفت: همچنین مقرر شد که این جاده در قالب آزادراه ساخته شود که خبر خوشی برای مردم استان است.
نظر شما