پرواز ۵ فروند هواپیمای ATR در آسمان ایران

خبرگزاری شبستان:هواپیماسازی ATR از جمله شرکتهایی است که آمادگی خود را برای همکاری با ایران اعلام کرده است و بعد از چندین دور مذاکره قرار است تا پایان سال ۵ فروند هواپیمای این شرکت وارد ایران شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: لغو تحریم ها به واسطه توافق هسته ای این فرصت را برای کشورمان فراهم کرده است تا نسبت به سامان ناوگان هوایی اقدامات لازم را انجام دهند یکی از شرکتهایی که در این زمینه آمادگی خود را برای همکاری با کشورمان اعلام کرده است، هواپیماسازی ATR است. این شرکت در بهمن ماه سال 94 تمایل خود را برای هنکاری با ایران اعلام کرده بود.

 

بنابراین گزارش، در همان زمان تسنیم به نقل از عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با شبکه خبری فرانس 24 نوشته بود: "امیدواریم سازنده‌های هواپیما نیز به سراغ ما بیایند. در آینده نزدیک قراردادهایی را با کمپانی ATR امضا خواهیم کرد و فکر می‌کنم سایر سازنده‌های هواپیما و حوزه‌های دیگر حمل ونقل به سراغ ما بیایند. قراردادی نیز با شرکت CMA داشتیم و مطمئنم سایر شرکت‌های فعال در زمینه حمل و نقل دریایی به سراغ ما می‌آیند و قراردادهایی نیز با آن‌ها خواهیم داشت."

 

این گزارش می افزاید: پس از آن تاریخ مذاکرات بسیاری میان ایران و مسئولان این شرکت صورت گرفت و قرار است آخرین نسخه از قرارداد نهایی ۴۰۰ میلیون دلاری ایران و ATR امضا شود. تسنیم به نقل از اصغر فخریه‌کاشان، قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در این زمینه خبر داده است: "مسئولان مذاکره‌کننده از کمپانی ATR روز چهارشنبه این هفته به تهران می‌آیند تا برای آخرین بار مذاکرات بین ایران و ATR انجام بگیرد. نسخه آخر قرارداد با ATR مرور می‌شود و اگر مشکل خاصی وجود نداشته باشد این قرارداد به امضای طرفین می‌رسد. ارزش قرارداد با ATR، 400 میلیون دلار برای 20 فروند هواپیمای کوچک هفتاد نفره است. بر اساس قرارداد نهایی5 فروند از این هواپیماها تا پایان امسال تحویل ایران ایر خواهد شد. این هواپیماها قرار است در مسیرهای داخلی به کار گرفته شود."

 

یادآور می شود: هواپیمای ATR دارای انواع مختلفی است که در زیر به آن اشاره ای می شود:

ای.تی.آر ۱۰۰–۷۲

این مدل در دو نوع ۱۰۰ و ۱۰۰- وارد بازار شد.

ای.تی.آر ۱۰۱–۷۲

این تیپ با دو در ورودی در جلو و عقب هواپیما ساخته شده که با دو موتور PW124B در ۵ مهر ۱۳۶۸ گواهی پرواز دریافت کرد.

ای.تی.آر ۱۰۲–۷۲

در این تیپ قسمت بار در جلو و مسافر در عقب هواپیماست و با دو موتور PW124B در دی ۱۳۶۸ گواهی پرواز دریافت کرد.

ای.تی.آر ۲۰۰–۷۲

هواپیمای ای.تی.آر.۲۰۰–۷۲ متعلق به شرکت هواپیمایی خدماتی اورگینی در حال فرود در فرودگاه بریستول، انگلستان. این مدل در دو نوع ۲۰۰ (۲۰۰-) و با موتور هواگرد PW124B شرکت کانادایی پرتی اند ونتدی مجهز شده است.

ای.تی.آر ۲۰۱–۷۲

این مدل با بیشینه وزن برخاست بیشتر از مدل ۱۰۱ مجهز به موتور PW124B در مهرماه ۱۳۶۸ گواهی پرواز دریافت کرد.

ای.تی.آر ۲۰۲–۷۲

این مدل با بیشینه وزن برخاست بیشتر از مدل ۱۰۲ مجهز به موتور PW124B در دی ماه ۱۳۶۸ گواهی پرواز دریافت کرد.

ای.تی.آر ۲۱۰–۷۲

این مدل در دو تیپ به بازار عرضه شد.۲۱۱ , (با در بزرگ قسمت بار، مخصوص حمل بارهای با سایز بزرگ۲۱۲)، مدل ۲۰۰ مجهز به موتورPW127 شرکت کانادایی پرتی اند ونتدی این موتورها توانایی تحمل ارتفاع بیشتر و درجه حرارت بالاتر است. تفاوت تیپ‌های این مدل در محل قرار گرفتن در‌های خروج اضطراری است.

ای.تی.آر ۲۱۱–۷۲

این تیپ با دو موتور PW127 در دی ۱۳۷۱ گواهی پرواز دریافت کرد.

ای.تی.آر ۲۱۲–۷۲

این تیپ با دو موتور PW127 در دی ۱۳۷۱ گواهی پرواز دریافت کرد.

ای.تی.آر ۲۱۲A–۷۲

هواپیمای ۵۰۰–۷۲ متعلق به هواپیمایی کرس در حال بارگیری. هواپیمای ای.تی.آر.۶۰۰-۷۲ متعلق به شرکت هواپیمایی ایر نوستروم لحظاتی پس از برخاست از باند. در بهمن‌ماه ۱۳۷۵ این تیپ با ملخ شش پره روی موتور PW127F و PW127M با افزایش توان و تقویت امکانات برای خلبان به سهولت کار کادر پروازی افزود.

ای.تی.آر ۵۰۰–۷۲

اولین بار با نام ای.تی.آر ۲۱۲A–۷۲ به بازار معرفی شد.

ای.تی.آر ۶۰۰–۷۲

این تیپ اولین بار در سال ۱۳۸۵ با نام تجاری ای.تی.آر ۲۱۲A–۷۲ به بازار معرفی شد و تولیدکنندگانش تاریخ عرضه آن را سال ۱۳۸۸ اعلام کردند. اولین نمونه این مدل که مدل توسعه یافته ای.تی.آر ۵۰۰–۷۲ بود. ای.تی.آر ۶۰۰–۷۲ با چندین ویژگی بهبود یافت. این مدل مجهز به موتور کانادایی PW127M است که با ۵٪ افزایش توان به برخاست راحت‌تر کمک می‌کند. تولیدکنندگان با اضافه کردن چندین صفحه نمایش کامپیوتر در کابین پرواز به امنیت پرواز اضافه کردند.همچنین با تغییر مدل صندلی‌ها و سبک‌تر کردن وزن آن‌ها ظرفیت مسافران را به ۷۴ تا ۷۸ رساندند.

کد خبر 602398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha