خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: اتحادیه اروپا مزایای برجام را برای تیم ترامپ توضیح داد، مذاکره مجدد درباره «برجام»، سوءتفاهم است، ایران به تعهداتش در برجام پایبند بوده است، حذف شماری اشخاص و شرکتهای ایرانی از فهرست تحریم از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
جان کری: خروج از برجام صدمات جبرانناپذیری به اعتبار آمریکا وارد میکند
جان کری، وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه با لحنی مزاحآمیز گفت در صورتی که دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب این کشور توافق هستهای ایران را لغو کند، دولتش بیش از یکی دو سال دوام نخواهد آورد.
به گزارش «بیزنساینسایدر»، کری هنگام استدلال در سخنرانی خود در اجلاس داووس درباره اینکه چرا دولت ترامپ نمیتواند به صورت یکجانبه توافق هستهای ایران را لغو کند به این موضوع اشاره کرده است.
وزیر خارجه آمریکا در توضیح درباره آنچه به گفته وی تبعات خروج از توافق هستهای است گفت: «(دولت ترامپ) برای اینکه یک یا دو سال دوام بیاورد، آرزو به دل خواهد ماند.»
«بیزنساینسایدر» نوشته این اظهارات وزیر خارجه آمریکا با خنده حضار همراه شد.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه افزود: «قول میدهم که دوستان و متحدان ما که برای دستیابی به این توافق مذاکره کردند، با هم همپیمان خواهند شد - و روسیه، چین، آلمان، فرانسه و بریتانیا خواهند گفت، این توافق خوبی است و ما میخواهیم آن را نگاه داریم.»
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در ادامه گفت: «و ایران هم آن را نگاه خواهد داشت؛ و ما صدمه جبرانناپذیری به اعتبار خودمان وارد خواهیم کرد.»
واشنگتن: رفع تحریمهای مسکو، ایران را جسورتر میکند
«سامانتا پاور»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد روز سهشنبه درباره رفع تحریمهای واشنگتن علیه مسکو هشدار داد و گفت این اقدام نه تنها روسیه، بلکه ایران و کره شمالی را هم «جسورتر میکند.»
«پاور» که در اندیشکده «شورای آتلانتیک» سخنرانی میکرد با تکرار کردن ادعای دستگاههای اطلاعاتی آمریکا درباره دخالت روسیه در انتخابات این کشور گفت: «آنچه برای یک حزب یا سران آن صحیح نیست، ابراز تردید در ارزیابی متفقالقول و مستند جامعه اطلاعاتی درباره تلاش یک دولت خارجی برای لطمه زدن به کشور ما است.»
پاور از بیان نام «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور منتخب آمریکا خودداری کرد اما به نظر میرسد این اظهارات دیپلمات آمریکایی خطاب به وی مطرح شده است.
دونالد ترامپ گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا مبنی بر دخالت ادعایی روسیه در انتخابات آمریکا را رد کرده و گفته که مخالفان او در صدد توجیه شکست در انتخابات هستند.
«پاوز» در بخش دیگری از اظهاراتش روسیه را «تهدیدی بزرگ در برابر کشور ما» خواند و گفت: «ارزشهای ما، امنیت، رفاه و شیوه زندگی ما به یک نظم بینالمللی مبتنی بر قواعد گره خورده که روسیه در تلاش برای تضعیف آن است.»
وی گفت: «کاستن از اقدامات تنبیهی علیه دولت روسیه، وقتی که آنها رفتارشان را تغییر ندادهاند، تنها روسیه را جسورتر کرده و این پیام را ابلاغ خواهد کرد که بهترین راه برای کسب پذیرش بینالمللی بابت این اقدامات ثباتزدا کنار راندن ما است.»
پاور در ادامه گفت: «چنین اقدامی نه تنها به اقدامات خطرناک بیشتری از جانب روسیه منجر میشوند، سایر ناقضان قواعد بینالمللی مانند روسیه و ایران را نیز جسورتر میکند.»
اتحادیه اروپا مزایای برجام را برای تیم ترامپ توضیح داد
خبرگزاری فرانسه گزارش داده اتحادیه اروپا، امروز سهشنبه در تماسی غیرسمی با تیم رئیسجمهور منتخب آمریکا مزایای توافق هستهای ایران را برای آنها توضیح داده است.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز چهارشنبه درباره لغو توافق هستهای ایران و گروه 1+5 موسوم به برجام هشدار داده بود.
منبع مورد استناد خبرگزاری فرانسه که نخواست نامش فاش شود گفت که این تماسها به مظنور توضیح مزایای توافق هستهای انجام شده است.
وی گفت: «برخی تعاملهای غیررسمی با دولت آمریکا جهت توضیح ارزش افزوده این توافق انجام شد.»
منبع خبرگزاری فرانسه اضافه کرد: «سوءتفاهمهای زیادی در آنجا وجود دارد... این یک توافق چندجانبه است. اگر یک طرف از آن خارج شود، بقیه هم میتوانند همین کار را انجام دهند.»
وی همچنین تأکید کرد که اتحادیه اروپا مصمم به اجرای این توافق است و «در حال همکاری با چین با روسیه در این مورد است.»
این منبع تصریح کرد: «ما این توافق را از آن جهت که از یک بحران اساسی بالقوه در منطقهای آکنده از تنش جلوگیری کرده بسیار مهم میدانیم.»
مهر:
کاخ سفید: ما ثابت کردیم که «برجام» مؤثر بوده است
«جاش ارنست» روز سه شنبه در آخرین نشست خبری دوران خدمت خود در کاخ سفید به رئیس جمهور منتخب آمریکا توصیه کرد که پیش از اتخاذ هرگونه تصمیمی برای آینده برجام، «موفقیت» این توافق هسته ای منعقده با ایران را در خاطر داشته باشد.
ارنست با ترغیب ترامپ به اِعمال فشار بر ایران جهت پاییندی تهران به این توافقنامه گفت: «ما ثابت کردیم که برجام مؤثر بوده است». وی در ادامه افزود که «ما امیدوار و خوش بین هستیم که ترامپ در هنگام ترسیم مسیری در زمینه توافق با ایران، موفقیت سال گذشته را مدنظر قرار دهد».
منتقدان توافق هسته ای میان گروه «۱+۵» و ایران این ادعا را مطرح می کنند که تهران طبق مفاد این توافقنامه قادر خواهد بود برنامه هسته ای خود را پس از گذشت دوازده سال بدون هیچگونه محدودیتی دنبال نماید.
این در حالی است که دونالد ترامپ نیز با انتقاد از توافق هسته ای ایران، آن را یکی از شکستهای اوباما در حوزه سیاست خارجی می داند.
با این حال، سخنگوی در حال کناره گیری کاخ سفید تأکید کرد که کناره گیری [آمریکا] از برجام آنقدرها که منتقدان می پندارند، سهل و ساده نیست. وی در ادامه گفت: «این [برجام] توافقی نیست که تنها میان آمریکا و ایران منعقد شده باشد».
جاش ارنست در پایان در ارتباط با تهدید هسته ای ایران گفت که «شما به خاطر خواهید آورد که این [برنامه هسته ای ایران] یکی از مهم ترین چالشهای سیاست خارجی در دوران ریاست جمهوری اوباما بود».
مذاکره مجدد درباره «برجام»، سوءتفاهم است
«هلگا اشمیت» معاون «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهاراتی مذاکره مجدد درباره توافق هسته ایِ ۱۴ جولای ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) میان ایران و کشورهای ۱+۵ موسوم به «برجام» را غیر قابل انجام توصیف کرد.
معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره اعلام کرد: این سوءتفاهم وجود دارد که می توان درباره این توافق به مذاکره مجدد پرداخت؛ اما این اقدام قابل انجام نیست.
لازم به ذکر است، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا پیشتر با انتقاد از برجام، از مذاکره مجدد برای رسیدن به یک توافق بهتر درباره برنامه صلح آمیز هسته ای ایران سخن گفته بود.
ایران به تعهداتش در «برجام» پایبند بوده است
«یوکیا آمانو» مدیرکل این نهاد بین المللی امروز در اظهاراتی از نقش نهاد تحت مدیریت خود در زمینه توافق هسته ایِ ۱۴ جولای ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) میان ایران و کشورهای ۱+۵ موسوم به «برجام» سخن گفت.
«یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با حضور در کنفرانسی به میزبانی سازمان ملل در «وین» یک سال پس از اجرای برجام در ۱۶ ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی در این باره گفت: دیروز اولین سالگرد اجرای توافق جامع هسته ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ (برجام) بود. آژانس در حال راستی آزمائی و نظارت بر تعهدات هسته ای ایران بر اساس برجام بوده و گزارش های منظم من به شورای حکام آژانس در سال گذشته نشان داد که ایران در حال عمل به تعهداتش است.
لازم به ذکر است، «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز گذشته نیز در اظهاراتی تأیید کرد که تهران مهلت مقرر برای جمع آوریِ «زیرساخت و سانتریفیوژهای اضافی» از تأسیسات غنی سازی اورانیوم خود در «فردو» را رعایت کرده است.
باشگاه خبرنگاران جوان:
آسوشیتدپرس: روحانی صحبتهای ترامپ درباره برجام را شعار خواند
خبرگزاری آسوشیتدپرس با بازتاب سخنان رئیس جمهور کشورمان گزارش داد: حسن روحانی صحبت از مذاکره مجدد در مورد توافق هسته ای را با رشته کردن یک پیراهن مقایسه کرد و صحبت های دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا علیه برجام را بیشتر شعار دانست.
خبرگزاری آسوشیتدپرس افزود: روحانی به خبرنگاران گفت که مذاکره مجدد در مورد برجام معنا ندارد.
وی افزود: ترامپ تاکنون در مورد برجام صحبت های زیادی داشته که بیشتر شعار بوده است و من بعید می دانم در مقام عمل اتفاقی بیفتد.
براساس این گزارش، ترامپ از توافق هسته ای به شدت انتقاد کرده، اما نگفته است که چه قصدی در مورد توافق دارد.
توافق هسته ای با کشورهای روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان نیز بسته شده است و هیچ یک از این کشورها در مورد برهم زدن توافق یا بازگرداندن تحریم ها ابراز تمایل نکرده اند.
نهمین نشست خبری رئیس جمهور ایران عصر روز سه شنبه برگزار شد.
ایرنا:
حذف شماری اشخاص و شرکتهای ایرانی از فهرست تحریم های اتحادیه اروپا
شورای اتحادیه اروپا در جدیدترین تصمیم گیری خود در خصوص تحریم های اعمال شده علیه ایران و در تازه ترین دستاوردهای برجام، تعدادی شرکت ها و اشخاص ایرانی را از فهرست تحریم ها خارج کرد. این اتحادیه در تاریخ 16 ژانویه تصمیم گرفت که شرکت بیمه معلم، شرکت مدیریت و عملیات پتروپارس، شرکت مهندسی منابع پتروپارس، شرکت آلومینیوم ایران، شرکت گاز مایع طبیعی ایران، شرکت کشتیرانی و تجاری هانساتیک و ناصر باطنی را از فهرست تحریم های شورای اتحادیه اروپا خارج سازد.
همچنین بانک صادرات و بانک صادرات شعبه لندن نیز از فهرست تحریم ها خارج شدند.
سایر شرکتهایی که از فهرست تحریم ها حذف شده اند شامل شرکت نکا نوین یا نیکسا نیرو، شرکت تجاری وست سان ثبت شده در آلمان و شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت می شود.
به گزارش ایرنا، بر اساس تحریمهای ظالمانه اتحادیه اروپا که در سال 2012 علیه ایران وضع شد، برای نخستین بار بخش ارتباطات، به ویژه شرکتهایی که به حمایت مالی از ایران متهم هستند، مورد حمله قرار گرفتند.
همچنین تمام بانکهای اروپایی از تبادل مالی با بانکهای ایرانی که فراتر از یک حد «نسبتاً پایین» باشد، منع شدند.
با این حال، درخواست برای صدور مجوز در مواردی مانند خرید مواد غذایی، لوازم پزشکی و کمکهای انسانی مقدور بود.
همچنین بر اساس تحریمهای تازه اتحادیه اروپا، بیمه وامهای کوتاه مدت برای صادرات ممنوع شد؛ این در حالی است که بیمه وامهای میان مدت و بلند مدت پیش تر ممنوع شده بود.
علاوه بر این، واردات گاز ایران ممنوع شده بود و ممنوعیت واردات نفت این کشور را که از ابتدای ماه ژوئیه 2012 آغاز شده بود را تکمیل می کرد.
همچنین صادرات موادی که به زعم غربی ها می تواند در برنامه هسته ای و موشکی به کار آید، مانند گرافیت (کربن خالص) و آلومینیوم، به سوی ایران قدغن شده بود.
ممنوعیت ثبت کشتیهای ایرانی که ایران از آنها به عنوان نفتکشهای جدید استفاده میکند و همچنین انسداد دارایی 30 شرکت در حوزه بانکی و نفت کشورمان، از دیگر موارد تحریمهای جدید اتحادیه اروپا بود.
نظر شما