به گزارش خبرگزاری شبستان، وزارت امور خارجه کشورمان چهارمین گزارش سه ماهه خود درباره روند اجرای برجام را شب گذشته (دوشنبه 27 دی ماه) به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد. این گزارش 38 صفحهای در سه بخش روند اجرای برجام در فاصله زمانی سه ماهه 26 مهر تا 26 دی ماه را در برمیگیرد.
بر اساس گزارش وزارت خارجه که مربوط به فعالیتهای انجام شده در چارچوب برجام است در رابطه را فعالیتهای راکتور آب سنگین اراک و بازطراحی راکتور اعلام شده است که "طراحی پایه راکتور بازطراحی شده توسط متخصصان سازمان انرژی اتمی ایران تکمیل شده است".
همچنین این گزارش میافزاید که "مذاکره با چین برای انعقاد قرارداد بازطراحی مفهمومی به مراحل پایانی رسیده است و مذاکره بر سر تعیین نوع سوخت راکتور ادامه دارد.
همچنین این گزارش اعلام میکند که علاوه بر صادرات مازاد بر 130 تن از دخایر آب سنگین ایران، صادرات محصولات جانبی آب سنگین آغاز شده است.
گزارش وزارت خارجه تایید میکند که تعهدات مربوط به بال دیگر فردو طبق پاراگرافهای 47-2 و 48-2 که یک سال زمان برای اجرای این تعهد فرصت بود در موعد مقرر انجام شده است. اقدامات مربوط به بال مورد اشاره در فردو مبتنی بر جمعآوری کلیه زیرساخت سانتریفیوژها در این بال است. همچنین این گزارش تایید میکند که 130 تن اورانیوم طبیعی در ازای 38 تن آب سنگینی که به روسیه فروخته شد، خریداری شده است و مجوز این خرید از سوی کانال خرید برجام صادر شده است.
ایران پیش از این در چارچوب برجام بیش از 200 تن مواد از قزاقستان وارد کرده بود.
این گزارش با اشاره به اختلافنظر ایران و 1+5 بر سر محاسبه رسوبات اورانیوم غنیشده اعلام کرده است که "بر اساس دو مصوبه کمیسیون مشترک برجام میان ایران و 1+5 نسبت به شرایط عدم محاسبه میزان صفحات سوخت پرتو داده شده و نیز رسوبات موجود در کارخانه تولید سوخت غنیشده اصفهان (EUPP) در زمره 300 کیلو ذخایر مواد غنیشده ایران توافق شد.
بر اساس این گزارش، بیش از 110 کیلو فضای جدید غنیسازی برای تولید مواد غنیشده ایجاد شده است.
به گزارش ایسنا، در عین حال گزارش وزارت خارجه به این مساله که این میزان فضای جدید برای غنیسازی باید با چه غنایی باشد، اشاره نکرده است.
وزارت خارجه همچنین اعلام کرده است که ماشین IR-8 پس از رفع موانع و آمادهسازی ماشین از ابتدای بهمنماه آغاز خواهد شد.
سه بخش این گزارش شامل آخرین تحولات در حوزه فعالیتهای هستهای، آخرین تحولات در حوزه رفع تحریمها و موانع و چالشها است.
بخش نخست: آخرین تحولات در حوزه فعالیتهای هستهای
* تعامل با آژانس از سوی جمهوری اسلامی ایران
* راکتور آب سنگین
* فعالیت های مربوط به کارخانه آب سنگین و محصولات آن
* تاسیسات فردو
* خرید مواد
* ذخایر
* برنامه تحقیق و توسعه غنی سازی
* همکاریهای دو یا چند جانبه برای توسعه صنعت هستهای
بخش دوم: آخرین تحولات در حوزه رفع تحریمها
* حوزه نفت، گاز و پتروشیمی
* حوزه حمل و نقل
* حوزه مالی، بانکی و بیمه
* حوزه آب و برق
*حوزه صنعت و تجارت
* حوزه سلامت و بهداشت
* حوزه کشاورزی، دامداری و شیلات
* حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
* حوزه محیط زیست
* آخرین آمارهای منتشره
بخش سوم: موانع و چالشها
* تمدید قانون تحریمهای ایران موسوم به آیسا
*انتخاب رئیس جمهور جدید آمریکا
* مشکلات و موانع غیربرجامی
* فضای ایران هراسی
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که در تیرماه 1394 بین جمهوری اسلامی ایران و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به همراه آلمان، موسوم به 1+5، مورد توافق قرار گرفت، پس از تایید شورای عالی امنیت ملی، مجلس شورای اسلامی و نهایتا مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، در تاریخ 26 دی ماه 1394 رسما به مرحله اجرا در آمد.
براساس تبصره یک قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» مصوب 21 مهر ماه 1394 مجلس شورای اسلامی مقرر داشت که «وزیر امور خارجه موظف است روند اجرای توافقنامه را هر سه ماه یک بار به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گزارش دهد.»
براساس این تبصره کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز موظف است هر 6 ماه یک بار گزارش اجرای برجام را به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
وزارت امور خارجه کشورمان 26 مهرماه سومین گزارش سه ماهه خود درباره روند اجرای برجام را در 30 صفحه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد. این گزارش روند اجرای برجام در فاصله زمانی سه ماهه 26 تیر ماه تا 26 مهر ماه را در برمیگرفت.
وزارت خارجه در تاریخ 26 تیر ماه سال جاری دومین گزارش سه ماهه روند اجرای برجام را در 42 صفحه و 5 بخش در اختیار کمیسیون امنیت ملی قرار داد.
وزارت امور خارجه اولین گزارش سه ماهه خود از روند اجرای برجام را 26 فروردین ماه سال جاری در اختیار کمیسیون امنیت ملی قرار داده بود.
نظر شما