لزوم توجه جامعه دانشگاهی به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت/نتایج پژوهش‌های دفاع مقدس در اختیار ادارات قرار می‌گیرد

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل باغ موزه دفاع مقدس بر لزوم توجه هرچه بیشتر جامعه دانشگاهی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تأکید کرد و گفت:نتایج پژوهش‌های دفاع مقدس در اختیار ادارات قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، سردار جواد خضرایی، مدیرعامل باغ موزه دفاع مقدس امروز در نشست خبری با اشاره به موضوع پژوهشی و همایش‌های باغ موزه دفاع مقدس با طرح این سوال که هدف ما از برگزاری همایش‌ها چیست، گفت: فعالیت‌های پژوهشی موزه دفاع مقدس صرف نظر از رسانه، وظایفی در اساسنامه‌اش گنجانده شده است که عمدتا ناظر بر فعالیت‌های پژوهشی و ترویجی است. متاسفانه بعضی از موضوعات تحت عنوان مبانی در حوزه دفاع مقدس مغفول مانده و کمتر به آنها پرداخته شده است به عنوان مثال صرف نظر از تلاش های ارزنده ای که پژوهشگران در راستای تطبیق اطلاعات دفاع مقدس و بررسی الهامات آن دوره به عمل آوردند بسیار ناچیز بوده است.

 

سردار خضرایی با اشاره به سایت ایران داک وزارت علوم و تحقیقات تصریح کرد: تا دی‌ماه سال جاری 847 هزار مقاله، پایان نامه و گزارش دولتی در این سایت قرار گرفته است و صرفا فقط 646 دارای مآخذ دفاع مقدس و متاسفانه 124 موضوع نیز با مأخذ ایثار و شهادتبوده است.

 

مدیرعامل باغ موزه دفاع مقدس در ادامه تصریح کرد: صرف نظر از تلاش های ارزنده بخشی از پژوهشگران متاسفانه بخشی از موضوعات پژوهشی که می توانست به لحاظ کمی و کیفی مورد استفاده قرار بگیرد، مغفول مانده است.

 

وی ادامه داد: وقتی این اعداد موجود پایان نامه ها و مقالات مربوط به حوزه دفاع مقدس را بررسی می کنیم می بینیم فاصله بسیار طولانی با نیازمندی های حوزه فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه وجود دارد لذا ما برای اینکه بتوانیم از این مشکل عبور کنیم چند اقدام انجام دادیم که یکی از این اقدامات تشکیل شورای ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت است که در دوشنبه هفته آینده 39 ماهه خواهد بود.

 

سردار خضرایی در ادامه اظهار کرد: یعنی تعداد فرهیختگان رشته های مختلف فرهنگی و نمایندگان مجلس با حضور در این شورا همه برنامه های ترویج ایثار و مقاومت را احصا کردند و ما برای همه این برنامه ها با برگزاری بیش از 350 جلسه پیشنهاد کارفرما و طرح تحقیق ارایه دادیم و خوشبختانه طی هفته گذشته تعداد زیادی از این عناوین وارد مرحله تحقیقاتی شد تا اقدام به تهیه نظام‌نامه و شیوه‌نامه در این زمینه کنیم تا سازمان‌ها و ادارات بتوانند از نتیجه این تحقیقات برای ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت استفاده کنند.

 

مدیرعامل باغ موزه دفاع مقدس در ادامه خاطرنشان کرد: به تعبیر دیگری یک جنگ بزرگی در کشور رخ داده است که با ایثارگری رزمندگان و تلاش شهدا کشورمان از گزند دشمنان محفوظ مانده و دفاع مقدس از این جهت اطلاق شده که دربرگیرنده رفتارهای ارزشی و الهام آور رزمندگان و شهدا بوده است اما متاسفانه این ارزش ها مورد استفاده جامعه قرار نگرفته است.

 

وی ادامه داد: همچنین احساس کردیم بخشی از اقدامات در حوزه دفاع مقدس بر زمین مانده به همین دلیل ما با برگزاری این همایش ها سعی کردیم در این حوزه ورود پیدا کنیم.

 

وی گفت: خوب است که آینده پیرامون ایثار و شهادت از ما بیشتر سوال کند یعنی برداشت ایثار و شهادت یک مبنای کیفی پیدا نکرده است یا علاقه مندان حوزه دفاع مقدس بسیار هستند ولی از کارکردهای رفتاری و تعریف شده دفاع مقدس استفاده نمی کنند لذا سعی کردیم وارد این عرصه شویم.

 

وی ادامه داد: این اقدامی که به عمل آمده تا حالا در هیچ سازمانی اعم از وزارتخانه، سازمان یا اداره ای انجام نشده است، توقع این بود دستگاه هایی مانند وزارت ارشاد، آموزش و پرورش و شورای انقلاب فرهنگی به این امر ورود پیدا کنند ولی خوشبختانه این اقدام توسط ما در موزه دفاع مقدس انجام شد.

 

مدیرعامل موزه دفاع مقدس در ادامه اذعان کرد: امیدواریم در یک بازه زمانی حداکثر یک ساله، یک جریان علمی جدیدی در کشور ناشی از تحقیقات در کنار مسئولان قرار گیرد تا بدین ترتیب ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت با یک بازتولید و بازتعریف علمی مورد استفاده قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: حدود یک سال پیش با تهیه یک شیوه نامه، موضوع حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری دفاع مقدس را آغاز کردیم، خوشبختانه امروز طی مکاتبه با 129 دانشگاه در سراسر کشور با ارسال پوستر، ارسال شیوه نامه، پاسخگویی به سوالات و برگزاری جلسات با معاونت آموزش و پژوهش دانشگاه ها این موضوع به عنوان یک جریان مستند در حال انجام است.

 

سردار خضرایی گفت: مقصود ما این نیست که در گذشته حمایت از پایان نامه ها انجام نمی شده ولی به لحاظ کمی آمار ارایه شده در قیاس با جریان تحقیقات درج شده در سایت وزارت علوم نشان از این دارد که کمتر پایان نامه ها در خصوص موضوعات حوزه دفاع مقدس بوده است.

 

وی ادامه داد: حداقل تفاوت ساختار و اقدامات ما با سایر دانشگاه ها 3 موضوع است اینکه سایر دانشگاه ها به صورت مالی از پایان نامه ها پشتیبانی می کردند ضمن تقدیر صمیمانه از این دانشگاه ها متاسفانه نتایج این تحقیقات نتایج کاربردی نیست و نتوانستیم یک استفاده مفصلی از این تحقیقات در حوزه دفاع مقدس به عمل بیاوریم.

 

سردار خضرایی ادامه داد: ما برای اینکه بتوانیم پشتیبانی خود را قوی تر کنیم و تحقیقات جنبه علمی، کاربردی و مورد نیاز امروز را پیدا کند، صرف نظر از حمایت مالی عنوان را به دانشجویان معرفی می کنیم ،تاکنون بیش از دو هزار عنوان در حوزه های علوم انسانی، جامعه شناسی، رشته های بین رشته ای تعریف شده و قالب بر 200 عنوان هم برای پزشکی و پیراپزشکی مشخص کردیم.

 

وی گفت: ما به عنوان موزه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت و برخوردار از اساسنامه ای که به تایید مقام معظم رهبری رسیده است این قابلیت را برای جامع‌ترین کتابخانه دفاع مقدس ایجاد کردیم چون دستیابی برای منابع سخت است این مکان به صورت وسیع در اختیار دانشجویان قرار گرفته که بتوانند از منابع مالی استفاده کنند و بلافاصله بعد از تعیین عنوان این منابع در اختیار دانشجویان قرار می گیرد.

 

مدیرعامل باغ موزه دفاع مقدس تصریح کرد: طی سه ماه گذشته با مراجعه بیش از 150 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری در مسیری گام برداشته شده که در یک برنامه چندساله بتوانیم نسبت مقالات و پایان نامه های حوزه دفاع مقدس را افزایش دهیم و معتقدیم اقدامی که آغاز کردیم می تواند در یک بازه زمانی کوتاه معادل حداقل نتایج مربوط به فعالیت های پژوهشی در حوزه ایثار و مقاومت تولیدات خوبی صورت گیرد.

 

وی ادامه داد: اگر دانشگاه ها از این موضوع حمایت کنند تحقیقات و مطالعات دانشجویان در این حوزه راه مناسب‌تری را پیدا خواهند کرد. توقع ما از جامعه دانشگاهیان این است که تحقیقات و فعالیت هایی که به عمل می آورند بتواند دربرگیرنده رفع مسایل متنابه و پیش روی مردم باشد تا موضوعاتی که اصلا ورود داخلی ندارد و می تواند برای یک رویکرد فرهنگی خارجی تاثیرگذاری داشته باشد.

 

سردار خضرایی در ادامه افزود: همایش موزه های دفاع مقدس گردشگری سوم اسفند همزمان با عملیات بزرگ خیبر سال 1362 برگزار می شود.

 

وی ادامه داد: خوشبختانه با برگزاری جلسات مختلف این هماهنگی با استان ها ،استانداری ها و سازمان گردشگری به عمل آمده است و جریانی که آغاز شده می تواند ما را به تحقیقات و مقالات در موضوع گردشگری با موزه های دفاع مقدس نایل کند.

 

مدیرعامل موزه دفاع مقدس گفت: تا به امروز در خصوص همایش مبانی معماری موزه های دفاع مقدس 15 جلسه سیاستگذاری پیش بینی شده است. همچنین برای هر دو همایش جمع زیادی از دانشگاهیان حضور چشمگیری خواهند داشت. بیش از 60 دانشگاه و استانداری در این زمینه اعلام حضور کرده اند.

 

وی با اشاره به حمایت های مالی از مقالات و پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری گفت: رقم تعیین شده برای کارشناسی ارشد 4 میلیون و برای دکتری 6 میلیون تومان است.

 

وی ادامه داد: روند پژوهش و قیمت گذاری بدین صورت است که معمولا در یک عددی در اختیار ناظر و استاد راهنما و استاد مشاور قرار می گیرد. بنای ما این بود که اگر این مقدار در اختیار استاد راهنما و مشاور قرار نگیرد آنها رغبتی برای همکاری نخواهند داشت. انشاءالله این موضوع مورد بررسی قرار خواهد گرفت و مشکلات دانشجویان هم در این زمینه برطرف خواهد شد.

 

کد خبر 602279

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha