به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، عباس جدیدی، عضو شورای اسلامی شهر تهران پیش از دستور سیصد و بیست و یکمین جلسه شورا اظهار داشت: 85 درصد مشکلات پیچیده تهران با توسعه حمل و نقل ریلی و مترو حل میشود.
وی با اشاره به فرا رسیدن فصل بودجه و بررسی آن خاطرنشان کرد: در شهرهای بزرگ و پرجمعیت دنیا با توسعه خطوط ریلی و حمل و نقل عمومی دیگر شهروندان در سفرهای درون شهری خود به استفاده از خودروهای شخصی نیاز ندارند.
جدیدی با بیان اینکه گسترش مترو و توسعه فضای سبز و معاینه فنی خودروها باعث کاهش آلودگی هوا میشود، افزود: استاندارد نبودن برخی خودروها، بیتوجهی به نصب کاتالیز از مواردی است که در افزایش آلودگی هوا نقش دارد.
وی با بیان اینکه 80 درصد آلودگی ها از سوخت خودروها ناشی می شود، افزود: جایگزینی خودروهای فرسوده به ویژه خودروهای کاربراتوری، از رده خارج کردن مینیبوس های دیزلی و فرسوده میتواند در بهبود کیفیت هوا موثر باشد چرا که بنا به آمار رسمی حداقل 40 درصد آلودگیهای ذرات معلق ناشی از این خودروهاست.
جدیدی حذف موتورسیکلت را از دیگر عوامل موثر در کاهش آلودگی هوا عنوان کرد و افزود: تردد زیادی و استاندارد نبودن موتورها باعث شده تا سهم آنها در آلودگی هوا بیشتر باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: توسعه حمل و نقل ریلی بیشترین کارآیی را در کاهش آلودگی هوا دارد و کمترین آسیب را به محیط زیست وارد میکند. با توسعه مترو شهرهای اقماری از ورود 3 تا 5 میلیون خودرو از 13 ورودی شهر تهران جلوگیری می شود که این امر در کاهش آلودگی و ترافیک تهران بسیار موثر است.
جدیدی با بیان اینکه مبدا 68 درصد سفرهایی که با انواع وسایل نقلیه در شهر تهران انجام میشود شهرهای اقماری نظیر کرج، جاجرود، ورامین، شهرری، اسلامشهر و ساوه است، خاطرنشان کرد: با توسعه حمل و نقل ریلی بار عظیمی از ترافیک جادهای و به تبع آن آلودگی هوا کاهش مییابد.
وی با اشاره به نسبت ضریب سرنشین گفت: هر قطار معادل 11 اتوبوس BRT، 37 اتوبوس درونشهری، 562 تاکسی و 1125 خودروی شخصی مسافر در خود جا میدهد که با مقایسه این اعداد میتوان به این نتیجه رسید که توسعه قطار شهری در کاهش حجم ترافیک و آلودگی هوا بسیار موثر است.
وی با بیان اینکه توسعه حمل و نقل عمومی سودآور است، تصریح کرد: در آمریکا به ازای هر یک دلار سرمایهگذاری در حمل و نقل عمومی 6 دلار بازگشت سرمایه وجود دارد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: افزایش سرعت تردد، کاهش تصادفات، کاهش قیمت تردد در شهر و کاهش ترافیک و آلودگی هوا میتوانند مهمترین شاخصهها برای سرمایهگذاری در توسعه حمل و نقل ریلی درون شهری باشد.
جدیدی با اشاره به اینکه 7 میلیارد سفر از ابتدای بهرهبرداری مترو انجام شده است، گفت: در این مدت 14 هزار تن گازهای آلاینده ناشی از صرفهجویی 4.4 میلیارد لیتر سوخت کمتر تولید شده است.
وی با بیان اینکه در این مدت 34 هزار میلیارد تومان صرفهجویی اقتصادی برای شهروندان و اقتصاد ملی از محل توسعه حمل و نقل ریلی انجام شده است، افزود: از سال 84 تاکنون تعداد واگنهای مترو 4 برابر افزایش یافته است و در حال حاضر 1200 واگن ریلی در تهران فعالیت می کنند.
جدیدی با بیان اینکه در این مدت طول خطوط مترو از 89 کیلومتر به 188 کیلومتر رسیده است و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری به 237 کیلومتر افزایش یابد.
وی با اشاره به افزایش دو و نیم برابری تعداد ایستگاههای خطوط مترو خاطرنشان کرد: تعداد ایستگاههای مترو از 41 به 106 ایستگاه رسیده است و تا پایان سال نیز 125 ایستگاه افزایش می یابد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برای هر رام قطار حدود 10 تا 12 میلیون دلار نیاز است، اظهار داشت: در حال حاضر برای احداث خطوط 6 و 7 مترو به 150 رام قطار نیاز داریم که با تجهیز و تخصیص منابع مالی یک میلیون سفر روزانه برای هر کدام از این خطوط وجود خواهد داشت.
جدیدی در ادامه با اشاره به پرداخت بودجه ساخت و توسعه مترو از سوی دولت و شهرداری گفت: طی 11 سال اخیر شهرداری همواره سهم قابل توجه ای از ساخت مترو را پرداخت کرده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سال گذشته دولت تنها 10 درصد هزینه ساخت مترو را پرداخت کرده و 90 درصد باقیمانده را شهرداری تهران تامین کرده است، افزود: مدیریت شهری از دولت انتظار داشت حداقل 2 هزار و 430 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه متروی تهران در سال 94 اختصاص یابد در حالی که 109 میلیارد تومان پرداخت شده است.
جدیدی با بیان اینکه شورای شهر تهران مهمترین حامی شهرداری در سال های اخیر بوده است، گفت: با اختصاص بخش اعظم بودجه شهر به توسعه حمل و نقل ریلی گام بزرگی در کاهش آلودگی هوای تهران برداشته شده است.
جدیدی با بیان اینکه توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه مترو اولویت اول بودجه شهرداری تهران در سال 96 است، تصریح کرد: علیرغم تصویب برنامه پنجساله دوم شهرداری که در سال سوم اجرای آن قرار داریم، سهم مترو در حمل و نقل شهری فقط 13 درصد است و اهداف برنامه تاکنون محقق نشده است که این امر نیز به دلیل عدم پرداخت سهم دولت و عدم تخصیص بودجه مصوب توسط شهرداری تهران بوده است.
وی خاطرنشان کرد: برای جبران عقبماندگی های سال های گذشته توسعه حمل و نقل عمومی پیشنهاد می کنیم شهرداری تهران در ارایه لایحه بودجه سال 96 یک اقدام جهادی انجام دهد.
جدیدی افزود: قطع و حذف سرفصلهای غیرضروری و انتخاب توسعه مترو به عنوان اولویت و جهتگیری اصلی بودجه شهرداری در دستور کار شهرداری تهران قرار بگیرد و شورای اسلامی شهر تهران نیز به این موضوع توجه داشته باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نیازهای مهم خطوط مترو گفت: ایجاد فضاهای تبادل مسافر در کنار ایستگاههای مترو، تکمیل، نوسازی و بهسازی ورودی ایستگاهها با مصالح مناسب و سبک معماری ایرانی اسلامی، ایجاد و نگهداری فضای سبز، زیباسازی ایستگاه ها، پویاسازی ایستگاه های مترو با تکمیل نمودن تابلوها در مناطق مختلف شهرداری تهران از جمله نیازهای خطوط مترو است.
نظر شما