دستگاه جدید تصفیه پساب‌های صنعتی توسط محققان دانشگاه سمنان اختراع شد

خبرگزاری شبستان:محققان دانشگاه سمنان «سنتز فتوکاتالیست نوترکیب زئولیتی کلینوپتیلولایت- نقره با روش امواج مایکروویو» را اختراع و آن را به ثبت رساندند، این محصول سازگار با محیط‌زیست است.

به گزارش خبرگزاری شبستانو به‌نقل از روابط‌عمومی دانشگاه سمنان، داود معروفی مسئول مرکز مالکیت فکری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با اعلام این خبر اظهار داشت: این محصول توسط محسن مهدی‌پور قاضی عضو هیئت‌علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه سمنان، میلاد حلاجی قمی دانشجوی دکترا این دانشکده و پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان در اداره کل ثبت اختراعات به شماره 90727 به ثبت رسیده است.

 

مهدی پور قاضی در توضیح این اختراع گفت: در این اختراع، ابتدا زئولیت کلینوپتیلولایت با روش مایکرویو سنتز شده و نقره به آن افزوده می‌شود، نقره به دلیل خواص منحصربه‌فردش ازجمله، سازگاری با محیط‌زیست، مضر نبودن برای انسان و خاصیت میکروب‌کشی بالا، کاربردهای بسیار وسیعی در عرصه صنعت دارد.

 

مهدی پور قاضی در ادامه خاطرنشان کرد: از مزایای این روش سنتز می‏توان به کوتاه بودن زمان واکنش و صرفه‌جویی در انرژی و وقت اشاره و از آن برای تصفیه پساب‏های صنعتی و تبدیل آنها به مواد کم‌خطرتر مانند دی‌اکسید کربن و آب با فرایند فوتوکاتالیستی استفاده کرد.

 

نخستین آزمایشگاه آموزشی دانشجویی فناوری نانو کشور در دانشگاه سمنان راه‌اندازی می‌شود

به‌منظور آموزش عملی فناوری نانو به دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، اولین آزمایشگاه‌ آموزشی دانشجویی از سوی ستاد توسعه فناوری نانو در دانشگاه سمنان راه‌اندازی می‌شود.

 

تفاهم‌نامه راه‌اندازی این آزمایشگاه بین سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و عباس هنر بخش رئوف رئیس دانشگاه سمنان در ستاد نانو به امضا رسید.

 

دستگاه انفجار الکتریکی سیم برای تولید نانو کلوئید فلزی، هموژنایزر التراسونیک، الکتروریس نازل‌دار آزمایشگاهی، رسوب بخار شیمیایی به روش حرارتی، آسیاب سیاره‌ای، اسپاترینگ رومیزی، لایه‌نشانی دورانی، لایه‌نشانی غوطه‌وری، میکروسکوپ پروبی روبشی و میز ضدارتعاش با محافظ RF، کروماتوگرافی گازی و (GC FID) هیدروژن ژنراتور و طیف سنج فرابنفش-مرئی (Photonix Ar 2015) تجهیزاتی هستند که قرار است برای راه‌اندازی آزمایشگاه آموزشی دانشجویی در اختیار دانشگاه سمنان قرار گیرد.

 

در آئین انعقاد تفاهم نامه راه‌اندازی این آزمایشگاه، عباس هنر بخش رئوف، رئیس دانشگاه سمنان با اشاره به اهمیت عملی کردن فعالیت‌های آموزشی در حوزه نانو گفت: با توجه به پتانسیل بالای دانشگاه سمنان در این حوزه، علاقه‌مندیم تا با کمک دانشکده‌های مختلف این دانشگاه، این کار هرچه سریع‌تر محقق شود تا علاوه بر ترغیب دیگر دانشگاه‌های کشور شاهد استمرار و توسعه‌ این فعالیت‌ها در دانشگاه سمنان باشیم.

 

سعید سرکار، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو نیز در این مراسم بر خروج آموزش‌ها در دانشگاه‌ها از حالت نظری تأکید کرد و گفت:لازمه داشتن اقتصادی شکوفا در حوزه نانوتکنولوژی پژوهش، توسعه فناوری، تولید محصول و بازاریابی، توسعه منابع انسانی و نیروی متخصص است که برای رسیدن به این موارد ستاد نانو با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همکاری دانشگاه‌ها به دنبال ایجاد آزمایشگاه آموزشی دانشجویی در دانشگاه‌ها است.

 

وی افزود: قرار است در فاز اول 5 آزمایشگاه ایجاد و در سال‌های آینده آنها را گسترش دهیم که دراین‌بین، دانشگاه سمنان به‌عنوان اولین دانشگاه از این موضوع استقبال کرده و امیدواریم به‌عنوان الگویی برای سایر دانشگاه‌ها قرار گیرد.

 

سید مهدی رضایت، مدیر کارگروه توسعه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو نیز در ادامه این مراسم پیشتازی دانشگاه سمنان در راه‌اندازی اولین آزمایشگاه را قابل‌تقدیر دانست و اظهار امیدواری کرد: با شروع کار این آزمایشگاه، شاهد پیشرفت بیشتر دانشجویان در مقاطع و رشته‌های مختلف دانشگاهی باشیم.

 

پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و دانشگاه پیام نور استان تفاهم نامه همکاری امضا کردند

به‌منظور حمایت از فناوران و تبدیل ایده‌های دانشجویان و اساتید به محصول و حمایت از آنان، تفاهم نامه همکاری بین پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و دانشگاه پیام نور استان به امضا رسید.

 

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با اعلام این خبر گفت: این تفاهم نامه در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد دانش‌بنیان و باهدف جذب ایده، تبدیل ایده به محصول، حمایت از فناوران، ثبت اختراع، تجاری‌سازی و توسعه بازار منعقدشده است.

 

سیف‌الله سعدالدین افزود: هدایت دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دارای ایده به پارک و مراکز رشد وابسته به پارک به‌منظور ارزیابی ایده‌ها و کمک در تجاری‌سازی آنها، اولویت در پذیرش طرح‌های فناورانه اساتید، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه پیام نور، همکاری دوجانبه در برگزاری دوره‌های کارآفرینی، تجاری‌سازی، بازاریابی و مالکیت فکری و همکاری دوجانبه در تأسیس و راه‌اندازی مرکز رشد دانشگاه پیام نور استان از مواردی است که برای همکاری طرفین در این تفاهم نامه ذکرشده است.

 

وی افزود: همچنین استفاده واحدهای فناور و فناوران وابسته به دانشگاه از امکانات آزمایشگاهی، کارگاهی و کتابخانه‌ای پارک و دانشگاه طبق تعرفه‌های موجود و مشارکت دانشگاه و پارک جهت استقرار واحدهای فناور پذیرش‌شده توسط پارک در شهرستان‌هایی که دانشگاه دارای امکانات لازم است از دیگر زمینه‌های همکاری مشترک پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و دانشگاه پیام نور استان است.

 

این توافق‌نامه پنج سال قابل‌اجراست و در پایان مدت بر اساس توافق طرفین قابل تمدید است.

 

کد خبر 602210

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha