پرواز كبك كانادايي در دناي ايران

خبرگزاری شبستان: سجاد مظفري‌پور دو سال است كه با يكي از دوستانش همراه شده و به كار پرورش كبك و ماكيان مشغول است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از بسیج سازندگی،‌سجاد مظفري‌پور دو سال است كه با يكي از دوستانش همراه شده و به كار پرورش كبك و ماكيان مشغول است. البته دوستش 5 سال پيش از او شروع كرده و از سال 88 پيگير كارهاي مقدماتي و اخذ مجوزهاي مختلف بوده، ولي واحد پرورش كبك آنان عملا دوسال است كه راه‌اندازي شده است. رشته تحصيلي او مهندسي كامپيوتر است و مدتي هم در اين حوزه مشغول به كار بوده، اما پس از مدتي كار خود را رها كرده و به دليل جذابيت‌هاي ذاتي كار توليدي، مشغول پرورش كبك شده است.

سجاد مظفري‌پور كه پيش از ورود به پرورش كبك، كار باغداري نيز كرده است، چهار نفر از همشهريان خود در شهر دناي استان كهكيلويه و بوير احمد را نيز مشغول به كار كرده است. البته وي توضيح مي‌دهد: به دليل اينكه در واحد ما كشتارگاه هم وجود دارد، در فصل كشتار تعداد شاغلين ما به 20 نفر هم مي‌رسد.

ساخت دستگاه جوجه‌كشي صنعتي، توليد محصول با كيفيت با كمترين امكانات، آباد كردن مناطق محروم و دور افتاده از طريق اشتغال‌زايي و صبر و تحمل در برابر شرايط سخت كاري و محيطي ويژگي‌هاي بارزي است كه همواره در رزومه كاري سجاد مظفري ديده مي‌شود.

به گفته سجاد، دو گله كبك 5000 تايي در واحد او وجود دارد كه يكي از گله‌ها روزي 1000 تخم و ديگري روزي 800 تخم مي‌گذارند و همه تخم‌ها هم نطفه دار هستند. در گله‌هاي او به ازاي هر 4 كبك ماده، يك كبك نر وجود دارد. با يك حساب سرانگشتي مي‌توان فهميد كه در واحد توليدي او ماهانه 30 هزار تخم نطفه‌دار توليد مي‌شود.

او مي‌گويد كه تا الان تمام درآمدهايي كه كسب كرده اند، براي صاف كردن بدهي‌هاي وامشان رفته، اما پيش‌بيني مي‌كنند كه از امسال به طور ميانگين ساليانه بين 500 تا 600 ميليون فروش داشته باشند كه از اين عدد 400 ميليون آن سود خالص است.

نژاد كبك‌هاي او چوكاست كه خاستگاه اصلي اين نژاد، كشور كاناداست. البته اين كبك از نوع كبك‌هاي وحشي محسوب نمي‌شود.

به دليل اينكه براي كبك‌هاي دوره‌هاي مصنوعي درست مي‌كنند، در تمامي طول سال تخم‌گذاري مي‌كنند. 54 روز دوره تاريكي و 54 روز دوره روشنايي براي كبك‌ها وجود دارد. دوره تاريكي بدين صورت است كه در 24 ساعت، 8 ساعت روشنايي وجود دارد و 16 ساعت تاريكي. و دوره روشنايي هم عكس اين حالت است. اين دوره مصنوعي باعث مي‌شود كه كبك‌ها هميشه تخم بگذارند.

سجاد علت انتخاب كبك براي پرورش را اينگونه توضيح مي‌دهد: كبك‌ها نسبت به ديگر پرندگان، مخصوصا مرغ‌ها مقاومت بيشتري در برابر بيماري‌ها دارند و همچنين از لحاظ فروش و درآمد نيز پسند بيشتري نسبت به ساير پرندگان دارند. بلدرچين و شترمرغ فضاي زيادي را اشغال مي‌كنند و مناسب پرورش در استان ما نيستند.

او مي‌گويد به كمك بسيج سازندگي تا كنون 200 ميليون تومان وام گرفته كه محرك خوبي براي شروع كارش بوده است. او منكر سختي زياد كار توليدي نيست، اما مي‌گويد سختي اين كار بسيار شيرين است و قابل مقايسه با يكنواختي و خمودي كارهاي پشت ميزي نيست.

مظفري‌پور مي‌افزايد: خوشبختانه در واحد خودمان كشتارگاه داريم و در فصل كشتار، خودمان اين كار را انجام داده و سپس به خريدار عمده مي‌فروشيم .سجاد در پايان مي‌گويد كه استان كهكيلويه و بوير احمد، استان كبك است و هر كسي در طبيعت اين استان چند دقيقه‌اي را بگذارند، حتما يك جفت كبك وحشي مي‌بيند.

کد خبر 601998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha