علیدادی: هدف از برگزاری اجلاس فناوری رسانه  جلوگیری از غافلگیری در آینده است

خبرگزاری شبستان: در نشست مطبوعاتی سیزهمین اجلاس فناوری رسانه از اهداف و بخش های مختلف این اجلاس، مهمانان و رونمایی از برخی از دستاوردها با حضور رییس رسانه ملی سخن گفته شد.

به گزارش خبرنگار تلویزیون شبستان، نشست خبری سیزدهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه  بعد از ظهر روز یکشنبه ۲۶ دی ماه با حضور رضا علیدادی معاون توسعه و فناوری رسانه ملی، محمد فهمی حشیانی دبیر اجلاس و قائم مقام معاون فنی سازمان و همچنین خبرنگاران برگزار شد.

در ابتدای این نشست علیدادی در این نشست درباره سیزدهیمن اجلاس رسانه عنوان کرد: پس از دو سال که از برگزاری آخرین اجلاس سراسری فناوری رسانه می گذرد سیزدهیمن دوره آن را برگذار خواهیم کرد که در این اجلاس دو روزه دو بخش علمی و نمایشگاهی داریم. در بخش علمی آن بیست و دو نشست تخصصی با حضور 57 نفر از استادان داخلی و خارجی برگزار می شود و محورهای موضوعی نشست ها درباره آینده تولید محتوا و خدمات ارزش افزوده، برودکست، انتقال در رسانه های همگانی، خودکفایی در زیرساخت های فناوری رسانه در سازمان صدا و سیما و موضوعات مرتبط با فناوری های نوین خواهد بود.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه صنعت رسانه در طول برگزاری اجلاس، اضافه کرد: همچنین ۷۰ شرکت داخلی و تعدادی خارجی در زمان اجلاس در نمایشگاهی که تدارک دیده شده حضور خواهند داشت و با حضور رئیس سازمان دو پروژه جدید افتتاح خواهد شد.

معاون توسعه و فناوری رسانه ملی با اشاره به میهمانان خارجی حاضر در اجلاس عنوان کرد: در این اجلاس مدیر فنی رادیو و تلویزیون شبکه NHK ژاپن، یکی از مدیران ارشد سازمان استاندارد سازمان DVB ، همچنین رییس فنی اتحادیه رادیو و تلویزیون های آسیا و اقیانوسیه (ABU) نیز به اجلاس دعوت شده اند.

معاون توسعه فناوری سازمان صدا و سیما همچنین از ارائه مقالات علمی و پژوهشی در ارتباط با فناوری رسانه در این اجلاس سخن گفت و افزود: برترین مقاله ها معرفی می شوند.

وی همچنین درمورد ای پی تی وی یا تلویزیون های تعاملی در صداوسیما گفت: این پروژه یک سال و نیم تعطیل بود و دوباره از سر گرفته شده است و در حال هماهنگی هایی در خارج از سازمان هستیم.

علیدادی با اشاره به اینکه توسعه صوت و تصویر فراگیر از وظایف رییس سازمان صدا و سیما است گفت: همین امر باعث شده در حوزه رسانه های نوین اقداماتی انجام شود ولی شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی باید تصمیم نهایی را بگیرند و سازمان نمی خواهد در موضوع غیرمرتبط وارد شود.

معاون توسعه و فناوری رسانه ملی، با اشاره به بخش رسانه های نوین نمایشگاه در اجلاس عنوان کرد: حدود ۱۲ شرکت در زمینه رسانه های ملی در کشور فعالیت و در این بخش هم حضور دارند. نتیجه اقدامات ما در حوزه زیرساخت ها یک حرکت رو به پیشرفت در سازمان صدا و سیماست که شاید خروجی این اتفاقات چند ماه دیگر دیده شود. با این حال ما توانسته ایم از مرحله دیجیتال سازی در رسانه عبور کرده و به مرحله تعامل برسیم. ما بنا داریم به سمت هوشمندی رسانه ای حرکت کنیم و فعلا این هوشمندی در لایه های زیرساختی ایجاد می شود.

علیدادی در پاسخ به سوالی در این مورد که پیام رسان سروش چه زمانی قابلیت استفاده ملی را می یابد؟ گفت: معاونت فضای مجازی در سازمان صداوسیما با سرمایه گذاری روی پیام رسان سروش قصد دارد یک پیام رسان داخلی راه بیندازد. آنچه به عهده معاونت توسعه و فناوری بود ه انجام شده و در اختیار معاونت فضای مجاز یقرار گرفته است. این نرم افزار ابزار خوبی برای انتقال پیام است، سازمان صدا و سیما هم در این مسیر سعی دارد از این ابزار استفاده کند چرا که استفاده از نرم افزارهای خارجی باعث می شود که اطلاعات عمومی ما از کشور خارج شده و از طریق سرورهای دیگران انتقال یابد.

وی افزود: واقعیت این است که در مقطع مناسبی به فکر راه اندازی پیام رسان داخلی نیفتادیم و به طور کلی در کشور در فضای مجازی همیشه منفعلانه رفتار کردید و نه فعالانه.

معاون توسعه و فناوری رسانه ملی درباره افزایش ضریب نفوذ شبکه های تلویزیونی عنوان کرد: علیرغم بودجه های کم مسیر پیشرفت ما همچنان که گفته شد رو به جلو بوده است و یکی از کارهای ما در چند سال اخیر این بود نقاطی را که شبکه های تلویزیونی در مکان های دور پوشش دهی نداشتند، پوشش دهیم. پوشش دیجیتالی در بسیاری از نقاط دنیا به عنوان یک پروژه ملی تعریف شده است اما ما همیشه به لحاظ تخصیص بودجه در این حوزه مشکل داشتیم، با این حال در حال حاضر حتی دورترین نقاط کشور می تواند ۱۸ شبکه دیجیتالی را دریافت کند.

وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: با تلاش های سازمان صدا و سیما امسال حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ ایستگاه تلویزیونی دیجیتال اضافه شد و همچنین ۲۰۰ ایستگاه به رادیو FM تجهیز شد.

وی یادآور شد: اجلاس با انتخاب کارشناسان خبره در سطح جهان در زمینه رسانه های خطی و دعوت از آنها سعی کرده در مسیر تبادل تجربیات گام بردارد.

معاون فناوری و توسعه رسانه سازمات صداوسیما در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان یکی ‌دیگر از اهداف برگزاری اجلاس‌ یادشده را جلوگیری از غافلگیری فناوری دانست و گفت: با توجه به تغییراتی که زیرساخت ها و تکنولوژی دارند ما باید به گونه ای مدیریت کنیم تا همه فعالان این عرصه در جریان این تغییر و آنچه که در آینده با آن روبرو خواهند بود باشند.

وی افزود: اساتید حوزه فناوری آخرین موضوعات حوزه را در اختیار حضار قرار می دهند و آخرین دستاوردها هم در نمایشگاه به نمایش در می آید تا با مشاهده این فضا و اطلاعات مسیر حرکت مشخص شود و متولیان در غافلگیری فناوری در حوزه رسانه گرفتار نشوند و مجبور به حرکات ضربتی در از بین بردن و یا ایجاد امکاناتی در آینده نشوند.

علیدادی تاکید کرد: برای رسیدن به این هدف از همه اقشار و گروه های فعال در این عرصه از جمله دانشگاهیان، شرکت ها و رسانه های خارج از صدا و سیما هم برای حضور در این اجلاس دعوت شده است.

در ادامه این نشست محمد فهمی دبیر اجلاس فناوری رسانه درباره این اجلاس توضیح داد: قالب کنونی رسانه تصویری در ایران است که صدا و سیما به عنوان تولید و توزیع کننده محتوا در آن فعالیت می کند به رسانه های خطی مشهور است که مخاطبان اختیار انتخاب زمان و نوع برنامه ها را ندارند.   در حالی که ساختار سنتی رسانه های خطی از مدت ها پیش لازم بوده که تغییر کند زیرا در دنیا رسانه ها از خطی به سمت غیرخطی می روند.

قائم مقام معاون فناوری و توسعه رسانه صدا و سیما ادامه داد: در جهان این ساختار از مدت ها قبل تغییر کرده و رسانه ها در جهت شکل ارائه و بحث زمان مسیر جدیدتری را رفته اند. رسانه های خطی به سوی رسانه های غیرخطی پیش می روند و بر همین اساس «همگرایی رسانه ای، رسانه های ترکیبی» شعار این اجلاس است.

فهمی اضافه کرد: دستگاه هایی که ما اکنون به عنوان گیرنده استفاده می کنیم تک قابلیتی هستند که در بسترهای سنتی برودکست قرار می گیرند و در آینده این گیرنده ها  به سمت قابلیت های ترکیبی و چندگانه حرکت می کنند تا ما بتوانیم از محیط های مختلف اطلاعات دریافت کنیم.

وی بیان کرد: در این اجلاس سعی شده با دعوت از کارشناسان خبره در سطح بین الملل از تجربیات این افراد استفاده شود.

قائم مقام معاون فناوری و توسعه رسانه صدا و سیما در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه آیا در این اجلاس به روشهای توسعه و ارتقاء کیفیت تولید محتوا هم توجه شده یا خیر؟ گفت: کیفی سازی فنی تولیدات هم از جمله موضوعات مورد توجه در این اجلاس است. به نحوی که تکنیک های فیلمبرداری، نورپردازی، نورهای سرد به گرم و LED، تکنولوژی HD و بالا بردن کیفیت سیگنال به نحوی که بتوانیم با کمترین هزینه بتوانیم HD سازی کنیم و حتی مباحث مربوط به امور Ultra HD مد نظر قرار خواهند گرفت.

وی با تاکید بر اینکه توجه به کیفی سازی تولید محصولات در سازمان و حتی در خارج از سازمان از اهداف این اجلاس است افزود: در صددیم تا شبکه های تلویزیونی سراسری و استانی با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و آخرین استانداردها بتوانند با کاهش هزینه تولید و افزایش کیفیت فعالیت کنند.

سیزهمین اجلاس فناوری رسانه در روزهای 28 و 29 دی ماه (سه شنبه و چهارشنبه) برگزار می شود.

کد خبر 601879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha