به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس دهم شورای اسلامی از ۲۸ آذر ۹۵ تا ۲۶ دی در ۴۹ جلسه علنی به بحث و بررسی در خصوص تمامی بندهای لایحه برنامه ششم توسعه درنهایت این برنامه را به صورت مصوب راهی شورای نگهبان کردند تا در صورت تائید این شورا، برنامه ششم توسعه کشور به عنوان سند بالادستی به حوزه اجرائیه ابلاغ شود.
بنابراین گزارش، ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، از تقدیم لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس خبرداد.
سپس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه در مجلس شورای اسلامی تشکیل و نمایندگان این کمیسیون به بررسی لایحه ارسال شده از سوی دولت پرداختند و ۴ بار این لایحه را به منظور اصلاح به دولت ارسال کردند و در نهایت هم در تاریخ ۱۴ شهریور ۹۵، محمد خدا بخشی سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه از تقدیم اصلاحیه لایحه احکام برنامه ششم توسعه با امضای حجتالاسلام روحانی به مجلس شورای اسلامی خبر داد.
کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه نیز با بررسی های صورت گرفته و تلاش ها و جلسات متعدد دهه سوم آذرماه لایحه برنامه ششم توسعه را به هیات رئیسه تقدیم کرد و در نتیجه در تاریخ ۲۸ آذر نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی این لایحه را گشودند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی ۲۸ آذر ۹۵ پارلمان که در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شد، کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران را مورد بررسی قرار دادند.
در آن جلسه 5 مخالف و 5 موافق کلیات لایحه برنامه ششم، نظرات خود را مطرح کردند و سپس محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه به عنوان نماینده دولت و حمیدرضا حاج بابایی رئیس کمیسیون تلفیق سخنرانی کردند.
در نهایت بهارستان نشینان با 154 رای موافق، 76 رای مخالف و 8رای ممتنع از مجموع 248 نماینده حاضر در صحن مجلس، کلیات لایحه برنامه ششم را تصویب کردند و از فردای آن روز مجلس وارد جلسات بررسی جزئیات لایحه ششم شد تا امروز در ۲۶ دی ماه این برنامه را مصوب کرده و به شورای نگهبان ارسال کند.
به گزارش شبستان، لایحه برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور مشتمل بر اهداف کمی،کلان و بخشی؛ پیشبینی منابع مالی و اولویتها و احکام مورد نیاز است که در لایحه مذکور، رشد اقتصادی متوسط سالیانه 8 درصد و ضریب جینی 0.34 در سال پایانی برنامه دیده شده است و همچنین متوسط رشد سالانه اشتغال تا پایان برنامه ششم توسعه 3.9 درصد در زمینه اهداف کمی افزایش خواهد یافت.
متوسط رشد سالانه سرمایهگذاری تا پایان برنامه ششم 15.4 درصد افزایش مییابد و میزان رشد اقتصادی به دست آمده از رشد سالانه بهره وری به 2.8 درصد میرسد.
نظر شما