خبرگزاری شبستان: هر سال همزمان با نیمه ماه مبارک رمضان و ولادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع) شاعران پیشکسوت و جوان کشورمان و کشورهای فارسی زبان در دیداری صمیمانه با مقام معظم رهبری به خوانش اشعارشان می پردازند، امسال نیز به تبعیت از این سنت حسنه شاعران با حضرت آیت الله خامنه ای دیدار کردند، احد ده بزرگی از جمله شاعران پیشکسوت کشور بود که در این جلسه حضور داشت به همین مناسبت درباره این دیدار و آنچه در آن گذشته و اثرات مثبت این دیدار در اعتلای ادبیات کشور به گفتگو نشسته ایم.
توصیه رهبری به شعرا بدون شک و بلا شبه در اعتلای ادبیات اثر گذار است
احده ده بزرگی، شاعر پیشکسوت کشورمان با بیان اینکه گردهمایی در حضور مقام معظم رهبری بدون شک و لاشبهه تاثیرگذار است، به خبرنگار شبستان گفت: جلسه ای که با حضور مقام معظم رهبری برگزار شود قطعا اثرات خوب و پر ثمری دارد، زیرا این مرد بزرگ چندین سال این جلسه را برگزار می کنند.
وی درباره توصیه رهبری در استفاده از مضامین قرآنی و اسلامی در اشعار شاعران اظهار داشت: ما در کشوری زندگی می کنیم که اسلامی است طبیعتاً باید بازگشت به فطرت خود داشته باشیم، فطرت ما الهی است و سرمشق ما و دستورالعمل ما قرآن است، طبعاً ما از همین جایی که تعذیه می کنیم و دستورات را می گیریم، باید بازدهی مان اسلامی و قرانی باشد، یقیناً توصیه ایشان تاثیر خواهد گذاشت و شعرای جوان به سراغ قرآن، نهج البلاغه و مسایل دینی خواهند رفت و به این منابع غنی رجوع خواهند کرد.
به گفته ده بزرگی، هر اجتماعی یک زیربنایی دارد آن زیربنا هر چه باشد بر اساس آن عمل می کند، زیربنای جامعه ما توحید است و تولید آن همه بر مبنای توحید خواهد بود. به فرموده امام رحمت الله« کشور ما کشور امام زمان است» کشور امام زمان نمی تواند از مهدویت و مقوله امام زمان جدا باشد.
دیدار شاعران با رهبری اجتماعات ادبی و محافل ادبی را متحول می کند
این شاعر دستاوردهای دیدار شاعران جوان با مقام معظم رهبری را تحول در اجتماعات ادبی خواند و گفت: این جلسات اجتماعات ادبی و محافل ادبی را متحول می کند و خود جوانها را نیز متحول می کند، خود حضرت آقا دانسته عمل می کنند، انشاءالله سردمداران فرهنگی از حرکت و قول و فعل رهبر معظم انقلاب تاثیرپذیر باشند .
شعرای معاصر در ساختار از سبک هندی تاثیرپذیر پذیرفته اند
ده بزرگی همچنین به نکات مود توجه مقام معظم رهبری در دیدار با شعرا اشاره کرد و یادآور شد: ایشان فرمودند« امروز تعداد شعرای ما فراوان است» و یک اشاره ای هم به دوره صفویه که سبک هندی کار می شد، داشتند و به شاعران شاخص سبک هندی از جمله صائب تبریزی، کلیم کاشانی، عبدالقادر بیدل دهلوی پرداختند، جوششی که آن شعرا در آن زمان داشتند، همه برگرفته از مالکیت توحیدی و اهل بیت بوده است و شعرای جوان که وارد این عرصه شدند از سبک و سیاق آنها تاثیر پذیرفته بودند. شعرای معاصر نیز در ساختار از سبک هندی تاثیرپذیر پذیرفته اند.
شعرا علمدار بیداری اسلامی باشند
این شاعر توجه به مقوله بیداری اسلامی در سرایش اشعار را از مطالبات مقام معظم رهبری از شعرا خواند و گفت: نکته دیگری که ایشان بدان توجه کردند بیداری اسلامی بود، امروز سراسر جهان تحت تاثیر انقلاب اسلامی ایران قرار گرفته و چه خوب است که شعرا هم علمدار بیداری اسلامی باشند، شعرا نمی توانند از زمان خود جدا باشند باید آن چیزی را که مشاهده می کنند را در اشعار خود بیاورند. زیربنای گفتار حضرت آقا این بود که شاعران فرزندان زمان خودشان باید باشند، یعنی بدانیم امروز کجای تاریخ قرار گرفتیم.
پایان پیام/
نظر شما