«مسجد ولیعصر» تجلی‌گاه رویداد انقلاب اسلامی در تاریخ زنجان

خبرگزاری شبستان:مسجد ولیعصر زنجان به جهت نقش مهم و اثرگذارش در تظاهرات مردم برعلیه رژیم طاغوت در سال ۱۳۹۱ به عنوان «مکان رویداد انقلاب اسلامی» در فهرست آثار معنوی کشور ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، یکی از کارکردهای مساجد که در دوران به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی برهمه عیان شد، نقش آنان به عنوان محل اجتماع انقلابیون و قرائت اعلامیه های حضرت امام بود.

 

در این بین مساجد استان زنجان هم به عنوان پایگاه های تجمع انقلابیون و اطلاع از سخنرانی ها و اعلامیه های حضرت امام ایفای نقش می کردند، به گونه ای که جوانان و نوجوانان برای اطلاع از مسائل مربوط به انقلاب و بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب در مساجد اجتماع می کردند.

 

مسجد ولیعصر زنجان هم در آن دوران به محلی برای تجمع انقلابیون تبدیل شده بود، این مسجد در راسته صندوق سازان بازار زنجان قرار دارد و توسط حاجی پیر ولی ساخته شده و از سوی ملا محمدعلی حجت زنجانی معروف معروف به بابی تعمیر شده است.

 

بنای اولیه این مسجد در دوره‌ زندیه ساخته شده و در دوره‌ ناصرالدین شاه قاجار این مسجد در اختیار ملا محمدعلی حجت زنجانی قرار گرفته است و به همین علت این مسجد در میان مردم به مسجد بابیها معروف است.

 

مسجد و مدرسه ولیعصر (عج) به جز شبستان زنان دارای سه صحن و شبستان اصلی است که با فاصله زمانی مختلف ساخته شده، این شبستان‌ ها با طاق ضربی بر روی ستون‌ های آجری و قطوری استوار شده‌ و قدیمی‌ترین صحن این مسجد به عنوان نخستین سازه آن به روزگار آل زندیه باز می‌گردد که از سطح محیط و فضای پیرامون پایین‌تر است و کالبد اصلی در حال حاضر بر فراز این صحن قرار گرفته است.

 

این مسجد در سال 91 با عنوان «مکان رویداد انقلاب اسلامی» در فهرست آثار معنوی کشور ثبت شده است.

 

اولین راهپیمایی مردم زنجان که در 26 دی سال 56 و در پی بسته شدن درب مسجد حضرت ولیعصر و با سخنرانی یکی از مبارزان رخ داد.

 

همچنین نخستین راهپیمایی مردم زنجان در پنجم مهرماه سال ٥٦ از مسجد ولیعصر(عج) آغاز شده که در پی آن اولین شهید در این راهپیمایی جان خود را فدای انقلاب کرده است.

 

یورش گارد سرکوب رژیم شاه در ١٦ آذرماه سال ٥٧ و تخریب بخشی از مسجد و شهادت تعدادی از مبارزان را از دیگر رویداهای مهم صورت گرفته در مسجد ولیعصر(عج) در طی مبارزات مردم زنجان علیه رژیم شاه محسوب می شود.

 

این مسجد کانون تظاهرات مردم بر علیه رژیم طاغوت بود و پایگاه تامین کننده فکری و ایدئولوژی انقلابیون به شمار می رفت.

کد خبر 601655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha