خطر افزایش حجم برداشت از رودخانه‌ها/ جداسازی آب فضای سبز از شبکه آب شرب تا پایان امسال

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با تاکید بر ضرورت اجرای طرح جداسازی آب شرب از آب فضای سبز، گفت: امسال به شهرداری‌ها برای این مهم اعتبار خوبی اختصاص یافته است که امیدواریم تا پایان امسال این طرح اجرایی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین امامی امروز (26 دی) در کارگروه تخصصی سیل و طغیان رودخانه‌ها و مخاطرات دریایی، برق، آب و فاضلاب خراسان جنوبی اظهار کرد:  اکثر مخاطرات طبیعی که در کشور رخ می‌دهد در این استان اتفاق می‌افتد و اکنون با دو مخاطره خشکسالی شدید و سیلاب مواجه هستیم.

 

وی خشکسالی‌های چندین ساله بشدت منابع آبی خراسان جنوبی را در مرز تنش قرار داده، افزود: باید تلاش شود تا عواقب خشکسالی را در استان کاهش دهیم.

 

 اختصاص اعتبار به شهرداری ها برای طرح جداسازی آب شرب از آب فضای سبز در سال جاری

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با تاکید بر ضرورت اجرای طرح جداسازی آب شرب از آب فضای سبز، گفت: امسال به شهرداری‌ها برای جداسازی آب فضای سبز از شبکه آب شرب اعتبار خوبی اختصاص یافته است که امیدواریم تا پایان امسال این مهم تحقق یابد.

 

امامی با اشاره به اینکه در خصوص بحث چاه برای شهرداری‌ها هیچ گونه محدودیتی نداشته‌ایم، تصریح کرد: به میزانی که انشعابات قطع شود مجوز حفرچاه صادر می‌کنیم.

 

وی به وجود سیلاب‌های شدید در چندسال اخیر در خراسان جنوبی اشاره کرد که خسارات مالی و جانی داشته، ادامه داد:به دلیل خشکسالی وضعیت پوشش گیاهی استان آسیب‌پذیر شده و بخش زیادی از ریزش‌ها به صورت روان آب جاری می‌شود و بارندگی از نرمال به سمت رگبارهای شدید پیش رفته و باید تدابیری خاصی در این موضوع اندیشیده شود.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نظام نامه مدیریت سیلاب وزارت نیرو تدوین و ابلاغ شده، افزود: در این نظام نامه شرح وظایف تمام دستگاه‌های اجرایی معین شده است و باید سیلاب را پیشگیری و مخاطرات آن را به حداقل برسانیم.

 

امامی تصریح کرد: در این نظامنامه فعالیت های مدیریت سیلاب در مجموعه وزارت نیرو، به سه مقطع زمانی قبل از صدور پیش آگاهی، از پیش آگاهی تا پایان رخداد سیل و پس از فروکش نمودن سیل طبقه بندی شده است.

 

نقاط حادثه خیز سیلاب در استان شناسایی شد/سیلاب با اقدامات مناسب قابل کنترل است

وی با بیان اینکه نقاط حادثه خیزسیلاب در استان شناسایی و اقدامات خوبی در حال انجام است، عنوان کرد: در بحث آزادسازی حریم رودخانه‌ها نیز اقدامات مناسبی انجام شده است و امیدواریم با نظام نامه مدون شاهد این باشیم که در آینده سیلاب خطر و آسیب نباشد.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه سیلاب با اقدامات مناسب قابل کنترل است، بیان کرد: در ایران سیلاب تلفات مالی و انسانی چشمگیری دارد و امیدواریم با ساماندهی این امر اقدامات موازی انجام شود در حوزه آبخیز باید موازی باشد تا شهری ایمن داشته باشیم.

 

امامی عملیات آبخیزداری در بالادست را از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از وقوع سیل دانست و گفت: متاسفانه اکنون علی رغم تبعات جدی سیلاب هنوز شاهد بارگذاری در محدوده‌هایی هستیم که در پهنه سیلابی (از جمله بیرجند و شهرهای دیگر) قرار دارند.

 

حجم برداشت از رودخانه‌ها در سالهای اخیر افزایش یافته است

وی به تعیین بستر حریم رودخانه‌ها اشاره کرد و افزود: این مهم با اولویت بندی در سه حوزه کویر لوت و فلات مرکزی در حال انجام و مشاور گرفته شده است و همچنین باید مناطق آسیب‌پذیر در شهرها و روستاها شناسایی و ساماندهی شود.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه در چندسال اخیر حجم برداشت از رودخانه‌ها افزایش یافته است، عنوان کرد: بر همین اساس چاله‌هایی به عمق 8 تا 10 متر ایجاد شده که از سیلاب پرآب می‌شود و اگر افراد و بچه ها در این چاه ها بیفتند غرق می‌شوند.

 

باید در مجوزهای برداشت از بستر رودخانه ها عمق و شرایط برداشت رعایت شود

رئیس کارگروه سیل خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه باید در مجوزهای برداشت از بستر رودخانه ها عمق و شرایط برداشت رعایت شود، ادامه داد: رودخانه ها مهمترین بستر تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی است که متاسفانه برداشت از آن افزایش یافته و تبدیل به نقطه حادثه‌خیز شده است.

 

امامی بیان کرد: امسال چهار پیمانکار به دلیل عدم رعایت اصول فنی و برداشت غیرمجاز از بستر رودخانه‌ها به دستگاه قضا معرفی و جریمه شدند.

 

وی یادآور شد: همچنین بخش زیادی از بستر رودخانه‌ها محل انباشت نخاله‌های ساختمانی شده که می‌تواند موجب آلودگی سفره‌های آب زیرزمینی شود.

 

 

 

کد خبر 601650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha