حجت الاسلام والمسلمین علی کریمی، مشاور ازدواج و خانواده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: نحوه ی ارتباط افراد با یکدیگر، در جمع و خانواده انواع مختلف دارد.
وی افزود:برخی از افراد چگونه ارتباط کلامی برقرار کنند یا در موقعیت ها چگونه عمل کنند را نمی دانند.باید به این افراد بگویم، نحوه ی ارتباط و رفتار را یاد بگیرند. یا آنان را همانگونه که هستند بپذیریم.
وی ادامه داد: باید خواسته و دیدگاه زوج ها نسبت به طرف مقابلشان معقول باشد. نباید با دیگران مقایسه شوند. نباید کسی را به دلیل بلد نبودن، پس زد.
حجت الاسلام کریمی ادامه داد: اگر زوج ها ارتباط عاطفی خوبی با یکدیگر دارند، رفتار و گفتار نیز می تواند اصلاح شود.همچمین می توان این فرد را با همان رفتار و کردار پذیرفت یا به او آموزش داد.
این روانشناس تصریح کرد: هر مقدار رفتار و گفتار صادقانه باشد، برای طرف مقابل دلچسب تر می شود.پذیرش این گفتار ها آسانتر است.
وی با اشاره به نحوه ی ارتباط در جمع ها گفت: ارتباطات در جمع ها متفاوت است، برخی از جمع ها از گفتن «تو» نیز ناراحت می شوند اما در برخی دیگر از جمع ها اینگونه نیست.
این مشاوره خانواده خاطر نشان کرد: زوج ها در جمع ها در اولین گام نباید توهین و بی احترامی نسبت به یکدیگر کنند. البته این موضوع را همه می دانند. چراکه موضوعی است که از برخورد بادیگران یاد می گیریم.
وی افزود: برخی از رفتارها با تجارب بدست می آید یا اصلاح می شود. اگر فردی یک بار برخورد ناشایست انجام داد، مشکلی ندارد، چرا که ممکن است به رفتار خود پی ببرد و دیگر تکرار نکند. اما مشکل اینجاست برخی ها رفتار زشت را تکرار می کنند.
حجت الاسلام کریمی گفت: این مسایل مهارتی نیست. باید دید مشکل کجاست. گاهی توقعات بالا است که نیاز به اصلاح دارد. برای نمونه گاهی زوجی از اینکه همسرش به پای پدرش بلند نشده است ناراحت می شود. درحالی که واقعا همسرش آن لحظه متوجه حضور پدر نبوده است. این رفتار را می توان با یک تذکر حل کرد ونباید کشش دار کردو باید گذشت داشت.
وی تاکید کرد: گاهی فردی رفتار هایی تکرار می کند که همسرش نمی پسند، ممکن است این رفتار از دید او ناپسند باشد و این تنها اختلاف سلیقه است که با صحبت کردند حل می شود یا اگر حل نشد می توانند از دیگران کمک بگیرند.
نظر شما