خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نیروگاه سیکل ترکیبی گناوه (در کیلومتر ۲۰ جاده گناوه – برازجان)، یکی از نیروگاههای ایران با ظرفیت تولید ۴۸۴ مگاوات است که شامل ۲ واحد گازی ۱۶۲ مگاواتی و ۱ واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی است. اولین واحد گازی این نیروگاه در تیر 1391 وارد مدار شد. سرمایهگذار این نیروگاه شرکت مپنا در قالب یک طرح "ساخت، تملک و بهرهبرداری" (B.O.O) بوده است. احداث نیروگاه گناوه با اعتباری بالغ بر ۳۲۶ میلیون یورو انجام شد. بر طبق قرارداد بین وزارت نیرو و شرکت مپنا، خرید برق نیروگاه به صورت تضمینی خواهد بود.
بنابراین گزارش، کلیه تجهیزات اصلی نصب شده در این نیروگاه از محصولات کارخانجات گروه مپنا بوده و عملیات احداث و بهره برداری این نیروگاه توسط شرکت های زیر مجموعه گروه مپنا انجام می شود. شرکت تولید برق گناوه مپنا (سهامی خاص) به عنوان مالک نیروگاه راهبری پروژه طی دوره احداث و بهره برداری 20 ساله بر عهده دارد.
این گزارش می افزاید: ایرنا درباره این نیروگاه به نقل از شاهپور مظفری، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق گناوه مپنا نوشته است: " به طور متوسط بیش از 46 درصد مبالغ فروش برق این نیروگاه دریافت شده است اما هنوز سه هزار و 500 میلیارد ریال دیگر از وزارت نیرو طلبکاریم. از آغاز تولید برق در نیروگاه گناوه تاکنون 61 درصد مطالبات فروش برق سال 1393، 75 درصد مطالبات سال 1394 و 39 درصد مطالبات امسال (به طور متوسط بیش از 46 درصد مبالغ فروش برق) دریافت شده است اما هنوز سه هزار و 500 میلیارد ریال دیگر از وزارت نیرو طلبکاریم. نیروگاه گناوه که طراحی و ساخت آن با همت و تلاش مهندسان ایرانی به ثمر رسیده، نمادی از خودباوری کشور به شمار می رود و 740 هزار نفر- ماه صرف ساخت آن شده است. بازده بخش حرارتی این نیروگاه 33 درصد بود که با بهره برداری از بخش بخار به 49.5 درصد افزایش می یابد. این نیروگاه در شرایط تحریم های بین المللی و زمانی که سیستم های مالی کشور به روی بخش صنعت بسته بود ساخته شده است.
یادآور می شود: قرارداد خرید برق این نیروگاه مطابق قانون پنج ساله و به صورت تضمینی است اما پس از آن برق در بازار فروش می شود یا می توان برق تولیدی را به مصرف کنندگان عمده فروخت. در حال حاضر 75 نفر در بخش بهره برداری این پروژه به کار مشغولند و با در نظر گرفتن سایر مشاغل مانند نیروهای خدماتی، حراست و ... برای بیش از 150 نفر اشتغال ایجاد شده است.
نظر شما