به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، محمدتقی خرسندی، مدیر گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست خبری کارگاه آموزشی آکادمی جهانی بازتوانی پس از جراحی لارنژکتومی گفت: از سال 2000 تا 2020 میزان شیوع سرطان در دنیا 2 برابر شده است که مهمترین دلایل شیوع آن استرس، مواد مخدر و دخانیات، آلودگیهای هوا و مواد نگهدارنده فستفودها هستند البته دانشمندان در حال بررسی میزان دخالت امواج موبایل و سایر وسایل بیسیم مانند کنترل تلویزیون و گوشیهای بیسیم هستند که آیا در بروز سرطان دارای نقش هستند یا خیر.
وی با تاکید بر اینکه سن ابتلای جوانان به سرطان بسیار پایین آمده است، گفت: به خاطر شیوع کشیدن سیگار و قلیان در بین خانمها هماکنون 8 تا 9 درصد سرطانهای حنجره مربوط به خانمها است چرا که به خاطر عدم آگاهی کافی مردم بیمحابا در حال کشیدن قلیان و سیگار هستند.
وی خاطرنشان کرد: بعد از ترک سیگار 5 سال طول می کشد تا تمام مواد مضر آن از بدن پاک شود و تقریبا 98 درصد از افرادی که دچار سرطان حنجره میشوند از سیگاری هستند. در کنار سیگار مصرف الکل، تریاک و قلیان نیز تاثیر مستقیم بر روی ایجاد سرطانهای زبان، گونه و داخل دهان دارد.
در ادامه این نشست، دکتر جعفری، رییس بیمارستان امیراعلم گفت: این بیمارستان به عنوان قطب علمی گوش، حلق و بینی در سال گذشته 11 هزار عمل جراحی گوش، حلق و بینی انجام داده است که به خاطر اینکه اکثر بیماران سیگاری هستند و قلب و ریه آنها نیز دچار اختلال است نیاز به کارگروهی بین گروه بیهوشی و گروه جراح سر و گردن است.
وی افزود: برخی از جراحیهای سرطان حنجره 8 تا 10 ساعت زمان میبرد و پس از عمل جراحی در صورت برداشتن حنجره بیمار از چند نعمت محروم میشود که ما به دنبال برطرف کردن این مشکلات تا حد امکان هستیم.
وی تاکید بر اینکه این بیمارستان و بیمارستان مروستی که جزو بیمارستان امیراعلم محسوب می شود از الان برای سال آینده نوبت عمل گوش می دهند را که از تمام کشور به این بیمارستان مراجعه دارند.
در ادامه، دکتر ابراهیم کریمی، جراح سرطان سر و گردن گفت: از سال 90 تا 94 تعداد 1600 سرطان حنجره در این بیمارستان مورد جراحی قرار گرفته است که از 26 سال تا 94 سال را شامل می شود که میانگین سن این افراد 64 بوده است.
وی خاطرنشان کرد: هرم درمانی ایرانی یک هرم وارونه است و ما با ارجاع زیاد بیمار از شهرستانها روبرو هستیم و به طور میانگین روزانه یک عمل جراحی سرطان داشتهایم که عمل لیزر یک تا دو ساعت و سایر عمل 6 تا 7 ساعت طول می کشد.
نظر شما