انجام فعالیت‌های قرآنی در پایتخت فرهنگ اسلامی باید با نگاه ملی و بین‌المللی باشد

خبرگزاری شبستان:معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه جامعه قرآنی مبلغ و مروج مفاهیم و فعالیت‌های قرآنی هستیم، گفت: انجام فعالیت‌های قرآنی در پایتخت فرهنگ اسلامی باید با نگاه ملی و بین‌المللی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی،حجت‌الاسلام محمدتقی کاظمی‌نسب معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در نشست هم‌اندیشی کمیته قرآن پایتخت فرهنگی جهان اسلام با بیان اینکه انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، فرصت مناسبی برای ظرفیت‌های حوزه قرآن و عترت این شهر است، اظهار کرد: حدود ۱۲ ماه جامعه قرآنی برای استفاده بهینه و معرفی مشهد به جهان اسلام و ۵۱ کشور عضو آیسسکو فرصت دارد.

 

وی با بیان اینکه ما جامعه قرآنی مبلغ و مروج مفاهیم و فعالیت‌های قرآنی هستیم، ابراز کرد: از آن جهت که قرآن محور وحدت جامعه اسلامی است، لذا بهترین امری که می‌شود در این بازه زمانی ارائه کرد، قرآن کریم است.

 

حجت‌الاسلام کاظمی‌نسب، اضافه کرد: در مناطق تلفیقی به وضوح می‌توان دید که وقتی محافل انس با کلام وحی برگزار می‌شود، استقبال خوبی صورت می‌گیرد، لذا در این سال بیشتر به موضوع قرآن به عنوان محور وحدت می‌پردازیم.

 

وی با بیان اینکه باید نگاه ما در رویداد مشهد ۲۰۱۷، ارائه و معرفی کامل ظرفیت‌های مشهد به عنوان قطب و پایگاه قرآنی و انقلابی کشور باشد، ابراز کرد: ظرفیت‌های ویژه مشهدالرضا(علیه السلام) از جمله در زمینه علوم و هنرهای قرآنی، علم تفسیر، هنر خوشنویسی، تصویرگری آیات، فیلم، نمایش و عکس باید مورد نظر قرار گیرد.

 

حجت‌الاسلام کاظمی‌نسب گفت: ما یک سال برای معرفی این توانمندی‌ها زمان داریم تا بتوانیم از اعتبارات قرآنی نیز در راستای ترویج فرهنگ قرآنی بهره‌برداری کنیم، البته خروجی این جلسات هم‌اندیشی در شورای سیاست‌گذاری قرآنی استان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

 

وی در ادامه، با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره شبکه‌های ارتباطی قرآن کریم که به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد و مقدمات برگزاری دومین دوره آن نیز در حال انجام است، گفت: در همین راستا ایجاد شبکه‌های اجتماعی فاخر با رویکرد مشهد ۲۰۱۷ برای استفاده مناسب و درست از فضای مجازی نیز بسیار خوب است و می‌تواند قرآنیان را دور هم جمع کند.

 

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در ادامه، خواستار شد: همچنین مؤسسات قرآنی تلاش کنند تا هر فعالیتی را که از امروز انجام می‌دهند یک پیوست قرآنی ۲۰۱۷ داشته و نگاه در این راستا باشد.

 

وی با بیان اینکه همچنین، خود مؤسسات نیز مجری طرح‌های قرآنی در این سال با رویکرد ۲۰۱۷ هستند، اضافه کرد: مؤسسات می‌توانند طرح‌های قرآنی خود را ویژه این سال ارائه کنند تا مصوب و اعتبار مورد نیاز جهت اجرا به آنها اختصاص پیدا کند و خود آن مؤسسه مجری باشد.

 

وی در ادامه، ابراز کرد: این رخداد فرصتی برای فعالیت جدی‌تر و مصمم‌تر مؤسسات قرآن و عترت در سطح استان است که جذب اعتبارات مورد نیاز برای اجرایی کردن طرح‌ها نیز صورت گرفته است.

 

حجت‌الاسلام کاظمی‌نسب با بیان اینکه حدود ۲۶۰ مؤسسه قرآنی در سطح استان داریم، افزود: باید به برنامه‌های قرآنی که در سال ۲۰۱۷ اجرا می‌شود با دید کشوری و بین‌المللی نگاه کنیم که ارتباط با نهادهای قرآنی در دیگر کشورها از جمله عتبه عباسی و حسینی نمونه‌ای از این موارد به شمار می‌رود.

 

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه نظر ما انجام فعالیت‌های قرآنی با دید بین‌المللی در این سال است، ابراز کرد: ارتباط با دانشگاه‌های خارج از کشور که در زمینه قرآن و علوم دینی کار کرده‌اند، از جمله این برنامه‌ها است.

 

وی با بیان اینکه ما به دنبال گفتمان‌سازی در زمینه فعالیت‌های قرآنی مشهد ۲۰۱۷ هستیم، اضافه کرد: دعوت از چهره‌های قرآنی سایر کشورها برای حضور در مشهد همزمان با رخداد مشهد ۲۰۱۷ ، برگزاری جلسات تبادل نظر در زمینه قرآنی و استفاده از تجربیات این چهره‌های قرآنی بین‌المللی در زمینه آموزش قرآن در مدت زمان حضورشان در مشهد از دیگر برنامه‌ها به شمار می‌رود.

 

حجت‌الاسلام کاظمی‌نسب، با بیان اینکه فعالیت‌هایی که در مشهد انجام می شود باید با دو رویکرد قرآنی و فرهنگی باشد، ادامه داد: مشهد، قطب فعالیت‌های قرآنی و همچنین پایتخت معنوی کشور با وجود مضجع شریف امام رضا(علیه السلام) است که باید این دو شاخصه مهم با هم در همه فعالیت‌های مشهد ۲۰۱۷ دیده شود.

کد خبر 601388

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha